שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תאורה מעל משטח העבודה

תאורה מעל משטח העבודה 29 דצמ 2015 16:12 #1

מזמן לא ביקרתי. סגרנו כבר על המטבח והשיש ואנחנו מאוד מרוצים מההחלטה. יש ענין אחד- הבית הוא בית שאנחנו משפצים והתקרה בו מאוד גבוהה יחסית. במרכז המטבח יהיה לנו אי מעליו נתלה מנורה שיורדת מגובה התקרה אך אנו מתקשים במציאת פיתרון מעל משטח העבודה (השיש), במיוחד לאור העובדה שלא יהיו לנו ארונות עליונים אלא רק תחתונים. אני מצרפת תמונת הדמייה. מה שלא רואים בתמונה זה שיש צמוד למטבח מזווה גדול שהולך להיות מכוסה עם ארון מזווה ענק ופונקציונלי והמקרר. המעצבת הציעה לנו להוריד מעין קורת גבס מהתקרה מעל איזור השיש ובו לשים תאורת ספוטים כנראה אך אני חוששת שהגבס יהיה גס מאוד משום שהיא דברה על כגובה של 50 ס"מ מהתקרה (בהדמייה ניתן קצת לראות את זה למרות שלא ברור..). בהתחלה חשבתי לעשות קרניז עץ מאותו חומר של המטבח (הולכים על לבן חלב מבריק) אך מתכנן המטבח טען שבגלל שאין לנו ארונות עליונים שיגשרו בין הקרניז, התלייה תהיה מורכבת והוא לא ממליץ. גם המעצבת לא בעד קרניז.. הצילו אנחנו צריכים להחליט ולהתקדם.
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 29 דצמ 2015 20:15 #2

היי סמדר, אני איתך, הגבס היורד נראה רע מאד לטעמי, מראה גס - וכל הקונסטרוקציה הזאת בשביל תאורה? לא לעניין.
הפתרון היפה הוא תאורת קיר, מנורות יפות, אפשר מתכווננות, אפשר דאון לייט, אפשר אפ וגם דאון.
לחילופין לתאורת משטח בלבד אפשר למקם מדף או מדפים ולהסתיר מתחת פס לד שיאיר יופי את המשטח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 29 דצמ 2015 20:58 #3

הי סורנה תודה על התייחסותך. סליחה על הבורות אבל מה זה אפ ודאון לייט, היכן הם ממוקמים למעלה/ למטה? האם יש לך תמונה כלשהי שיכולה להמחיש פתרונות אלו, כנל לגבי מנורות.. קשה לי לדמיין. לגבי מדפים- היכן, מעל החלונות או איזשהו מדף לכל האורך?
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 29 דצמ 2015 21:41 #4

היי סמדר, סליחה.. מדובר במנורה שמאירה למטה או למעלה או לשניהם.
יש לך מעצבת, נכון? היא צריכה להוציא תכנית חשמל ותאורה ולמקם תאורה מהקיר, גופים צמודי קיר. הגובה המדוייק תלוי בגוף, יכול להיות בגובה עיניים של אדם ממוצע שעומד אם מאיר למטה (לכיוון המשטח) ואינו מסנוור.
מצרפת תמונה בה יש 3 סוגי גופי תאורה לקיר, לאו דווקא במטבח אבל זה מתאים בהחלט.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 29 דצמ 2015 21:52 #5

תודה סורנה אבל גופי התאורה הללו מזכירים לי מנורות קריאה ואני אוהבת מראה נקי, בייחוד במטבח.. שאלה אם נעשה קורת גבס צרה יותר (נגיד 20 ולא 50 ס״מ), האם זה בכל זאת ייתן אור על משטח העבודה? תודה וסליחה על הניג׳וס..
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 30 דצמ 2015 07:37 #6

היי, בוקר טוב,
לא סותר כלל את המראה הנקי, תלוי בגופים הנבחרים, אפשר גם משהו לבן ומודרני שמתאחד עם הקיר ונותן את המאור הרצוי. למשל T5 לקיר, מלבנים באורך הרצוי, תבקשי לראות מה זה אצל ספקי תאורה
אני כלל לא בעד קורות גבס וקרניזים, אלא להנות מהתקרה הגבוהה במלואה בלי להכביד עליה ולקשקש אותה.
חוץ מזה אני אישית בעד נוכחות של גופי תאורה, דרך מעולה לעצב חלל מעניין וקיר עם אישיות ולא אנמי וקר, אבל יש לחשוב על התמונה המלאה ושאר הגופים וסוגי התאורה בה.
גם כדאי לתכנן למגוון תרחישים, למשל תאורה שוטפת אור בחדר לעבודה ובישול, תאורה רכה ונעימה יותר לארוחה ועוד. בהצלחה שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 30 דצמ 2015 08:15 #7

תודה, אבדוק זאת. אולי אם אנחנו עושים את הקרמיקות עד גובה 40 ס"מ בערך (בריקים לבנים תלת מימדיים קרמיים) אז כדאי בקו הקרמיקות לתלות איזשהי תאורה? מה דעתך הכללית חוץ מזה על מבנה המטבח? דבר קטן אחרון (מבטיחה!)- המעצבת המליצה על מיקו התנור אפייה מתחת לקיריים שמבחינה ויזואלית נראה טוב יותר אך מעצב המטבחים המליץ לנו לשים את תנור האפייה ימינה למיקום הנוכחי שלו (ימינה לקיריים) ולנצל טוב יותר את המקום מתחת לקיריים עם מגירות רחבות משום שלדעתו כל מגירות התבלינים הצרות האלו מצידי התנור לא ממש נוחות ושימושיות. מה דעתך?

תודה ויום מקסים
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 31 דצמ 2015 11:39 #8

היי, מבנה המטבח תקין באופן כללי. מניחה שיש בנוסף קיר גבוהים עם מקרר ולא שכחתם אותו.. שאלה היכן הוא והאם נוח מבחינת זרימת העבודה מהמקרר לכיור
ומשם לכיריים או שהוא רחוק מידי. לא ניתן לשפוט כך תמונה, בלי מידות ותכניות.
אפשר לכוון תאורה במיקום שחשבת או גבוה יותר, תתייעצי עם המעצבת שלך המכירה את כל התמונה. ודעתי כדעת המעצבת שלך בעניין הכיריים בניגוד למעצב המטבחים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תאורה מעל משטח העבודה 31 דצמ 2015 13:56 #9

תודה רבה. לגבי מיקום המקרר, לא רואים בתמונה אך יש בצמוד לתמונה שכן רואים נישה בה נמצא המקרר וארון משווה עם מקום למיקרו ועוד מזווה בו "נרצף" את כל הקיר בארון מזוה גדול מאוד. גישה נוחה. לגבי התאורה, עשינו קצת בדיקה ונראה לי שנלך בסוף על פסי צבירה עם מספר ספוטים או פסי תאורה לדים ששקועים בגבס עדין (10 ס"מ..) מסביב לתצורת השיש..
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.145 seconds