שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון

עזרה בתכנון 13 ינו 2016 11:24 #1

שלום.
מצרפת את תכנית המטבח שלנו.
אני מעוניינת שיהיו לנו 5 מקומות ישיבה. כרגע גודל הדלפק הוא 120*90. המרחק בין הדלפק למקרר הור 100 ס"מ.
האם יש לכם רעיונות כיצד לעשות זאת, וכן אשמח לשמוע הערות לשיפור התכנית.

תודה רבה, שירלי.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 14 ינו 2016 18:49 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
שירלי שלום
בעיקרון גודל הדלפק (בהנחה שהוא לא בגובה שולחן) מתאים ל5 אנשים
החישוב הוא 50 ס"מ לכל אדם + 15 ס"מ הרחקה בפינה מכל צד, מתקבל 115X80 כך ש120X90 זה בסדר.
הבעיה היחידה היא המרחק מהמקרר שהוא קטן מדי באופן משמעותי.
האם תוכלי לצרף תכנית כללית של החלל כדי שאוכל לראות אם יש פיתרון אחר למיקום/גודל הדלפק?
לגבי התכנית עצמה,
התמונה מאוד קטנה וקשה לראות את המידות, מוטב לצרף תמונה ברורה יותר ברזולוציה גדולה יותר.
באיזה מקרר אתם מתכוונים להשתמש? (דלת אחת/דלת ליד דלת ומה מידותיו)
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 16 ינו 2016 21:53 #3

תודה..
כרגע יש לנו מקרר של דלת אחת אך אם זה יעזור יכולים אולי להחליף בהמשך ל-2 דלתות..
מצרפת שוב את תכנית הבית, אשמח לשמוע עוד הערות/ הצעות לשיפור.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 17 ינו 2016 21:26 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
בסה'כ נראה שמי שעשה את עבודת התכנון יודע מה הוא עושה.
לגבי המקרר בהחלט עדיף מקרר דלת לצד דלת, זה יקטין את בעיית המעבר.

לגבי הדלפק אני לא רואה דרך לשנות אותו כך שיהיה מעבר מספיק ועדיין יהיו 5 מקומות ישיבה.
לפי הספר בין מקרר לדלפק עם מקום ישיבה מול המקרר צריך מעבר של 150. אמנם המקרר לא נמצא ממש מול הדלפק/המושב, אך עדיין המעבר אצלכם קטן מאוד, בעיקר אם מישהו יושב באותו המושב.
אפשר להקטין את הדלפק ל115 במקום 120, אבל זה שיפור קטן.
אם להסתכל על הנתונים היבשים בלבד, המצב האידיאלי מבחינת המעבר הוא דלפק של 100 (כלומר ל4 אנשים בלבד) ללא מקום ישיבה ניצב כך שבין המקרר לדלפק יש 120 ס'מ.
אני יודעת שזו לא התשובה שציפית לה...
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 19 ינו 2016 20:06 #5

תודה על ההערות..זו אכן לא התשובה שציפיתי לשמוע :(
יש לי עוד כמה שאלות:
1. האם יש הבדל בגודל הדלפק הרצוי במידה ומדובר בגובה שולחן או שבשניהם רוחב כסא מחושב אותו דבר?
2. האם היית שוקלת לוותר על 40 ס"מ מזווה (מתוך 115 שיש כעת) (המזווה צמוד למקרר) ע"מ ליצור מעבר רחב יותר וכסא חמישי?

תודה רבה !!
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 21 ינו 2016 00:43 #6

• שימעת
  • שימעת's Avatar
עבור דלפק בגובה שיש מחשבים 50 לאדם, כאשר עבור דלפק בגובה שולחן מחשבים 60 לאדם.

מזווה ברוחב 115 הוא גדול מאוד, ובהחלט ניתן לצמצמו על מנת להרחיב את המעבר, השאלה היא מה הצורך שלכם באחסון והאם לא יחסר לכם הנפח הזה?

כדאי בנוסף לבחון אפשרות של החלפה בין המקרר למזווה כך שהארונות יוצרים ח' מסביב למקרר שנמצא במרכז (דורש שינוי קטן של הקיר). זה יוצר מצב סלחני יותר מבחינת המעבר (מעבר ומושב מול ארון ולא מול מקרר)
אני לא יודעת מה עומק הקיר המתוכנן משמאל למקרר, אך ייתכן שניתן גם יהיה לקצר אותו.

נקודה נוספת בעניין המעבר היא שבגלל שהמטבח שלכם בצורת מ' והוא בעל כניסה/יציאה אחת כאשר המעבר צר כ'כ אף על פי שהמטבח עצמו יחסית מרווח, נוצרת תחושה קלסטרופובית של מטבח 'ללא מוצא', ולכן חשוב להרחיב את המעבר, למצב ששני אנשים יכולים לעבור בו בו זמנית (אחד יוצא אחד נכנס לדוגמה).
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 21 ינו 2016 00:49 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
עבור דלפק בגובה שיש מחשבים 50 לאדם, כאשר עבור דלפק בגובה שולחן מחשבים 60 לאדם.

מזווה ברוחב 115 הוא גדול מאוד, ובהחלט ניתן לצמצמו על מנת להרחיב את המעבר, השאלה היא מה הצורך שלכם באחסון והאם לא יחסר לכם הנפח הזה?
בגדול אם הצלע הזאת של המטבח היתה מסתיימת (כולל המקרר) איפה שכרגע המזווה מסתיים זה היה טוב בהרבה.

כדאי בנוסף לבחון אפשרות של החלפה בין המקרר למזווה כך שהארונות יוצרים ח' מסביב למקרר שנמצא במרכז (דורש שינוי קטן של הקיר). זה יוצר מצב סלחני יותר מבחינת המעבר (מעבר ומושב מול ארון ולא מול מקרר)
אני לא יודעת מה עומק הקיר המתוכנן משמאל למקרר, אך ייתכן שניתן גם יהיה לקצר אותו.

נקודה נוספת בעניין המעבר היא שבגלל שהמטבח שלכם בצורת מ' והוא בעל כניסה/יציאה אחת כאשר המעבר צר כ'כ אף על פי שהמטבח עצמו יחסית מרווח, נוצרת תחושה קלסטרופובית של מטבח 'ללא מוצא', ולכן חשוב להרחיב את המעבר, למצב ששני אנשים יכולים לעבור בו בו זמנית (אחד יוצא אחד נכנס לדוגמה).
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 26 ינו 2016 12:35 #8

קודם כל המון תודה!!
מהו רוחב מעבר שנחשב תקין עבור הכניסה למטבח?
מצרפת עוד תכנית של המטבח (בה המזווה קטן יותר) אשמח לשמוע מה דעתך..
תודה מראש!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון 30 ינו 2016 23:34 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי הי
מעבר טוב יהיה לפחות 120 ס'מ.

קשה לומר ללא מידות בתכנית, באופן עקרוני נראה שהתכנית הזו טובה יותר, אע'פ שהמעבר עדיין נראה צר למדי.

האם נדרשים לכם 5 מקומות ישיבה באופן שוטף, יומיומי?
אם לא, הייתי שוקלת יצירת שולחן נפתח, כך שביומיום יש 3 מקומות ישיבה ומעבר רחב יותר, ובעת הצורך מרחיבים את השולחן.
יש היום כל מיני פתרונות למשטחים נשלפים, הרחבות וכו'.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.175 seconds