שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מידות ומרחקים חצי אי

מידות ומרחקים חצי אי 07 פבר 2016 19:40 #1

שלום
תכננתי מטבח של 2 פסים שאחד מהם הוא חצי אי .
1. בהנחה שיש מקום מהו המרחק האופטימלי של חצי האי מארונות המטבח בפס השני (יש גם מקרר שאולי יבלוט קצת) , 1.20 מ' תקין ? .

2. מהו הרוחב המומלץ של חצי האי ?
מצד אחד שלא ייראה בומבסטי מידי אבל גם יאפשר ישיבה, אחסון ועבודה נוחה .
האורך המתוכנן של חצי האי הוא 2.40 מ' שכולל כיריים במרחק 30 ס"מ מהקיר , 4 מקומות ישיבה (1 בראש + 3 בצד החיצוני) , אורך פס המטבח ממול: 3.04 מ' .
בצורת ישיבה כזו יש פשוט יותר מקומות אחסון במיוחד מצד המטבח, ניתן גם להעביר כסא לראש חצי האי אם רוצים לשבת 4 בניצב .
חשבתי על רוחב 90 ס"מ .

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מידות ומרחקים חצי אי 08 פבר 2016 07:57 #2

היי אסף,
120 זה מרחק מצויין. אבל - אם מדובר בכיריים וכיור בשני החלקים הנפרדים,
אז כדאי לצמצם כדי ליצר קשר ביניהם ללא צעד ואז פחות טפטופים ותחזוקה נוחה יותר.
עם זאת, מרחק של 1 מ' שיהיה נוח יותר לעבודה, יהיה נוח פחות להתנהלות ומעבר, עבודה של 2 מבשלים וכו'. אז ההחלטה תלויה במבנה המטבח בפועל, בהתייחסות לכל החלל ושקלול של כל הנתונים של הרגלי החיים שלכם ועבודת שרטוט ובדיקת האופציות.

לגבי שאלתך השניה, ראשית בחישוב מהיר נותר לך מעבר של כ 60 ס"מ וזה צר מידי חד משמעית, אך אני לא רואה תכנית ואין לי מושג לגבי מיקומי הקירות בבית ואם מתכנן גם ישיבה בצלע הזאת אז חוסם לחלוטין מעבר בכל מקרה.
רוחב 90 הוא רוחב אי טוב, מאפשר אחסון מלא מצד אחד וישיבה מהצד השני. אפשר גם להוסיף 5 ס"מ לרוחב אם ניתן.

ולסיכום - מבנה מטבח צריך לתכנן עם הרבה נתונים ואני לא בטוחה שאתה מודע לכולם, זה עניין של מקצועיות וניסיון ולא כל כך פשוט וחד משמעי.
ובנוסף לפרטים הקטנים והמדוייקים של החלוקה הפנימית והמעברים, צריך לראות במבט רחב יותר את כל החלל בבית, פרופורציות בגודל בין דברים, אי גדול מידי עשוי להראות גדול מידי לחלל, לגמד את שולחן האוכל ולייצר פרופורציות לא טובות בחדר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מידות ומרחקים חצי אי 08 פבר 2016 18:46 #3

היי סורנה ,
תודה ובהתייחסות לתשובתך :
ביחס למרחק בין חצי האי לפס המטבח : אכן מדובר בכיריים וכיור נפרדים, בדרך כלל עבודה של מבשל אחד .
ביחס למידות חצי האי : צירפתי תוכנית דירה (ללא שינויים) לשם מבט רחב של החלל בבית .
כאמור, אורך חצי האי המתוכנן (240x90) מיועד לאחסון גדול יותר ומתוכננת ישיבה בצלע הראש עם עוד 3 מקומות בצד החיצוני , האם המעבר צר מידי ?
מיקום הריהוט בצורה כזו הוא המחשה, לא בטוח שיהיה צורך בפינת אוכל, ואם יהיה, במגבלות המקום אולי אמקם אותה במיקום אחר, אורך הקיר כולל פס המטבח עד החלון : כ- 4.91 מ' .

לדעתך, מהן המידות הרצויות לחצי האי ?
כדאי להוסיף עוד 5 ס"מ לרוחב ? מה הסיבה ? לא ייראה בומבסטי מידי ?
אגב, הסטנדרט הוא מטבח בצורת ר .
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מידות ומרחקים חצי אי 08 פבר 2016 20:17 #4

קובץ תוכנית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מידות ומרחקים חצי אי 10 פבר 2016 20:58 #5

היי אסף, כוונתי בהוספת 5 ס"מ הייתה בנוחות איזור הישיבה, עומק 30 הכרחי, 35 נוח מעט יותר.
מלבד זה קשה לי בפורמט הזה לענות לשאלות מאד פרטניות, המידות בתכנית אינן די ברורות ובכל מקרה צריך לבדוק בשרטוט את המעברים הנותרים כדי לשפוט אם צרים מידי או תקינים.

אבל חשוב מזה, כשמתכננים דירה חדשה, יש להעמיד את הריהוט באופן מדוייק, יחד עם תכנון מפורט של המטבח.
לא ניתן להשאיר כך דברים באויר, כמו אם יש פינת אוכל או אולי לא נחוצה לסגנון החיים שלך,
סוג וגודל ספות רצוי, מיקום מסך טלויזיה. הדיוק כאן קריטי לטובת כל ההחלטות ובוודאי לגבי תכנית החשמל והתאורה.
כשאני בוחנת את החלל הציבורי בדירה שלך, אני רואה צפיפות רבה, הרבה פריטי ריהוט החוסמים את המעברים, הייתי בודקת העמדה שונה לגמרי -
היפוך הספה והטלויזיה, תוך מציאת פתרון למיקום הטלויזיה, כלומר האיזור מימין לויטרינה הוא נכון יותר לרהיט גדול כמו ספה. במקביל הייתי בודקת סיבוב של המטבח, מיקום ארון ראשי לאורך הקיר השמאלי הארוך, מולו אי שמשמש כרהיט דו צדדי למטבח מצד אחד ולטלויזיה מצידו השני.
או בקיצור, החלל הציבורי מאתגר ויש לו פוטנציאל טוב בהרבה מהמיקומים בשרטוט שלך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.183 seconds