שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 13 מרס 2016 09:33 #1

היי לצוות הפורום,

רציתי לבקש את עזרתכם בטיפים לתכנון המטבח.
לאחר דיונים רבים הגענו לעיצוב שאנחנו שלמים איתו, אך רצינו חוות דעת מומחים על בעיות שיכולות להיווצר או לא נכונות ויש פתרונות שניתן לעשות אותם אחרת לפי השרטוטים.

וגם שאלה ספציפית: האם ישנו תקן בסנטימטרים למרחק הכיריים מארון עץ גבוה? וכיצד ניתן לפתור זאת?

מצ"ב השרטוטים שהכנתי להצעות מחיר, ממבט על ומהחזית (3D).

אודה להערותיכם ולהארתכם, של כל מי מכם שיוכל לענות.

תודה רבה מראש,
יש לכם אתר ממש מעולה ומועיל.

שבוע טוב.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 13 מרס 2016 15:05 #2

שלום !

אתחיל ואציין שאינני אשת מקצוע בתחום העיצוב או תכנון מטבחים, אבל יצא לי לחדש מטבח לפני 4 שנים, להזמין מטבח חדש לפני שנתיים, ואני בעיצומו של הליך תכנון מטבח של ביתי, כך שאני קצת מעורה...
2 דברים מפריעים לי בתוכנית שלכם:
1. מיקום הכיריים. אין לידם מספיק משטח להכנה (בתהליך) או להנחה (של התוצרים המוכנים המבושלים בכיריים או אפויים בתנור הסמוך).
2. מיקום המקרר: יש קיר עם ארונות גבוהים, אחר כך ארונות נמוכים, ופתאום שוב מקרר גבוה. עדיף רצף גבוהים ואחר כך רצף נמוכים.

פתרון אפשרי לשתי הבעיות: החלפת המקרר בארון הכיריים. תקבלו "קיר גבוהים" רצוף, ומשטח עבודה גדול עם כיריים

דרורה
יש להתחבר כדי להגיב.

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 13 מרס 2016 16:07 #3

לפני שהמומחים גם עונים,

קודם כל תודה על התגובה.
1. לגבי מיקום הכיריים, אני מודע לכך שהלוואי והיה לי עוד שטח משמאל, אבל מעדיף לשמור על רצף שיש לפחות.
במקרה הזה אנחנו דווקא נוטים לתחום את המטבח מ2 הצדדים בגבוהים כי מאחורי המקרר נמצאת כניסה לבית וזה סוגר קצת..

הפיתרון אמנם מעניין והוצע לנו ע"י מעצבת באחת החנויות, אך הבעיה בפיתרון שהצעת מבחינתנו, שבשביל זה צריך לוותר על חלון אם הבנתי נכון, וזה לא טוב לנו כי המטבח חשוך יחסית, גם עם החלון ולא נרצה לאבד אור.

תודה בכל אופן, אמתין גם למקצוענים :)
יש להתחבר כדי להגיב.

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 13 מרס 2016 22:08 #4

דרורה ציינה במדוייק את הבעיות המרכזיות. אני יכולה לחזק את דבריה ואף להדגיש
שתכנון המטבח באופן הזה יוצר מהלך עבודה בעייתי מאד, עד סכנה בטיחותית!
אם אכן מטבח פעיל אז אין היכן להניח תבנית לוהטת מהתנור ומסתובבים איתה בחלל,
אין היכן להוריד סיר מרק רותח מהכיריים וכנ"ל, ילדים ואף מבוגרים החולפים ליד כיריים
הצמודים למעבר מסתכנים. מלבד זה בולט העדר משטח עבודה וגם תחושת המרחב נפגמת
כאשר מעבר הכניסה למטבח הוא בין 2 פריטים גבוהים.
זו תכנית בלתי מקצועית בעליל וממש לא מומלץ לישם אותם.
רק דבר אחד אני יכולה לציין לחיוב, התרשמתי מיכולות השרטוט!
ממליצה בחום להעזר בתכנון מקצועי ואף להתייחס בתכנון מבנה המטבח לשאר הבית סביבו,
הכניסה, איזור האכילה ושאר נתוני הפתחים והשטחים לרשותכם.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 14 מרס 2016 22:42 #5

תודה על הטיפים.

1. מבחינת הגבוהים והנמוכים זה משהו שאנחנו מעדיפים גם במחיר העיצובי. דווקא רצינו לתחום ולסגור את המטבח שלא יהיה פתוח לסלון.
2. לגבי הבעיה הבטיחותית זה אכן חמור מאוד, האם לדעתך ישנה אופציה טובה יותר שתשמור על כל הקיים רק בסדר אחר? אולי להעביר את אחד הגבוהים ליד הכיריים לצד השני?

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

טיפים לתכנון המטבח - שרטוטי טיוטא סופית 15 מרס 2016 08:21 #6

יש מגוון דרכים לתחום את המטבח, להגדיר אותו, להסתיר חלקית, לא נראה לי ש"עמודים" גבוהים בשני הצדדים עושים זאת, אבל אין לי מידע לגבי מה שקורה מסביב למטבח שהוא קריטי לכל החלטות המבנה של המטבח.
ובעניין הבטיחות, מרחב מספיק לכיריים ישפר את המצב, אחת האופציות היא אכן להעביר את הגבוהים או חלקם ולהזיז את הכיריים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.148 seconds