שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון קולט אדים במטבח

תכנון קולט אדים במטבח 27 מאי 2016 07:53 #1

עומרי שלום,
קודם כל רציתי לציין שהאתר שלך פשוט מעולה! כל כך ברור, מלא בטיפים טובים, בייחוד למי שאין מושג וחצי במטבח. וכל הכבוד לך שאתה מקדיש זמן לענות לשאלות. אנחנו מרגישים כל כך חסרי אונים כשאנחנו צריכים לתכנן את המטבח ואין לנו מושג בכל כך הרבה דברים טכניים ועיצובים הכרוכים בזה. בכל מקרה, רצינו לשאול אותך מספר שאלות, מתנצלים מראש, יש הרבה שאלות...

1) רכשנו דירה בתהליכי בניה מקבלן ואנחנו אמורים לעצב את המטבח:
הסטנדט שהציעו לנו (כדי לא לשנות את השיש ולגרום לתוספת על שינויים אצל קבלן) ממקם את הכיריים ליד הקיר ובו חלון קטן לגינה שנפתח פתיחת קיפ.
בהנחה שיש מספיק מקום עבודה בצד אחד של המטבח,האם זה קריטי שהצד השני של הכיריים יהיה חסום ע"י הקיר?
2) האם כדי להתקין קולט אדים עם פליטה לבחוץ, חייב למקם את הכיריים ליד הקיר החיצוני (שהוא הקיר של החלון בלבד, אין קירות חיצוניים נוספים) , או שאפשר במרחק של כ-3 מטר (חושבים לשים בפינה) ולהעביר איכשהו צינור... זה אפשרי? זה אסטטי? כי הבנתי שקולט אדים עם פליטה לבחוץ יותר יעיל ומצריך הרבה פחות תחזוקה.
3) אם נתקין קולט אדים מתחת לארון עליון רגיל , האם המנוע שלו והחלקים יתפסו לנו חלק מהארון?כמה מקום זה תופס? מדף שלם? את הארון כולו? והאם לשם כך זה מצריך שינוי אצל ספק המטבחים שלנו? (כלומר הכנה של משהו בארון עצמו?)
4) האם גובה של ארון סטנדרטי יתאים להתקנה של קולט אדים מתחת לארון או שהארון חייב להיות גבוה יותר מהסטנדרט?
5) מה גובה השקע שצריך לקולט אדים והאם דורש שקע כוח?
6) אם נמקם קולט אדים מתחת לארון עליון, האם עדיין יהיה אפשר שיהיה פתח פליטה לבחוץ או שזה חייב להיות חופשי בלי שיהיה ארון מעליו?
7) אם לא מומלץ בכל זאת שהקולט יהיה ליד החלון/קיר, האם יש לך המלצה היכן במטבח למקם את הקולט (יש 2 כיורים וזה מגביל את מיקום הכיריים, כי הבנתי שלא כדאי למקם כיריים סמוך לכיור, נכון?

אני מצרפת תוכנית של המטבח שתיכננו, נודה לך מאוד אם תוכל לסייע לנו להגיע להחלטות הנכונות...

אגב, שינוי מקום הכיורים כרוך בשינוי סטנדרט שיש אצל ספק הקרמיקה (טרם ביררנו עלויות) ולכן פחות מומלץ אבל אם אתה ממש בעד נשמח לשמוע גם הצעה כזו ונברר אצל הספק אם העלויות סבירות.

רוב תודות!
מורן.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון קולט אדים במטבח 27 מאי 2016 08:56 #2

הי מורן,

תודה!

הייתי צריך לעשות עמידת ראש כדי לראות את ההדמיה ;)

1. קריטי זה עניין יחסי. בסופו של דבר צריך לקבל פשרות ולהחליט מה יותר חשוב ועל מה מוותרים. אבל תמיד צריך לוותר על משהו...

עקרונית, כן צריך להשאיר משטח הנחה מהצד השמאלי של הכיריים. משהו בסדר גודל של 30-40סמ'. גם ויזואלית זה יותר יפה. אבל יותר חשוב - כדי שהעבודה על הכיריים תהיה נוחה הם צריכים משטחי הנחה משני הצדדים. עוד מקום להניח בו כלי עזר לבישול.

מעבר לכך, כיריים צמודים לקיר לא יאפשרו למקם מחבת עם ידית ארוכה בצורה נוחה, כי לא תוכלו לסובב את הידית שמאלה.

וגם, הקיר שמשמאל לכיריים צריך חיפוי קיר כמו הקיר שמאחורי הכיריים כי גם הוא בעצמו יתלכלך.

בקיצור, אני חושב שכדאי לנסות הכל כדי כן לאפשר משטח הנחה נוסף משמאל לכיריים.

2. קולט אדים שממש מפנה את האדים והריחות הוא באמת עדיף לאין שיעור מכזה שרק מסנן את האוויר. ולא, לא חייבים למקם את הכיריים ליד קיר חיצוני כדי להתקין קולט אדים כזה. כמו שכתבת, אפשר למשוך צינור ארוך יחסית ולעשות חיפוי גבס שיסתיר את הצינור. את חיפוי הגבס הזה אפשר לנצל כדי לעשות תאורת משימה מעל משטחי העבודה או אפילו סתם לתאורה דקורטיבית.

צריך רק לברר מה אורך הצינור המקסימלי ומה צריך להיות הקוטר שלו כדי שהקולט יהיה אפקטיבי. את צריכה לשאול את זה את המתקינים כי אני לא יודע.

3. אפשר קולט אדים מתחת לארון עליון אבל זה לא מומלץ. מדובר בקולט של מפנה את האוויר החוצה וגם הארון נשאר גבוה. זה לא נותן יותר מדי לדעתי ואם אפשר לוותר אז עדיף קולט כמו שצריך. (זה גם לא אסתטי לדעתי אבל זה כבר עניין של טעם אישי).

4. הארון צריך להיות גבוה יותר. גבוה קולט מעל כיריים צריך להיות 60-65סמ'. גובה ארון מעל משטח עבודה צריך להיות 50-60סמ'. אז אם את שמה ארון מעל קולט הוא כמובן יהיה גבוה יותר.

5. שקע לקולט אדים עדיף שיהיה מוצנע. אם מדובר בקולט עם פינוי אוויר החוצה, אז אפשר למקם את השקע בצינור הארובה שעולה מהקולט וכך לא יראו אותו. לא צריך שקע כח.

6. קולטי האדים מתחת לארונות שאני מכיר הם כאלה של סירקולציה פנימית. ייתכן כמובן שקיים משהו שאני לא מכיר.

7. נסו להחליף את מיקום עגלת הבקבוקים והתבלינים עם יחידת התנור והכיריים. זה גם ייתן משטח עבודה וגם יאפשר למקם קולט חיצוני צמוד לארון (אין עם זה בעיה).

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: מורן

תכנון קולט אדים במטבח 27 מאי 2016 10:02 #3

תודה רבה! התשובה עזרה מאוד. לא השארת שום דבר לא פתור!
רעיון טוב באמת להחליף בין ארון התבלינים לכיריים/תנור. האם בכל זאת נצטרך חיפוי לקיר? החלון מטבח מתחיל מגובה 109 מטר. אם צריך חיפוי, האם לבצע ממש עד תחילת החלון? זהו חלון קטן כך שהוא לא תופס את כל רוחב הקיר, האם לבצע חיפוי גם מצידי החלון ולא רק מתחתיו?
ושאלה נוספת, האם אתה מכיר תוכנת הדמיה שנוכל להוריד,בה נוכל לשלב צבעים שונים לארונות המטבח ולצפות איך זה ייראה?
כי חשבנו לשלב בין צבעים (למשל אפור ולבן ,אולי 2 מגירות עליונות באפור ו-תחתונה בלבן ), אולי איזה מגירה עם טוויסט של צבע מעניין, כל מיני אפשרויות,אבל קשה לצפות איך זה ייראה..
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון קולט אדים במטבח 03 יונ 2016 08:39 #4

הי מורן,

לא הבנתי איפה החלון.

אם הוא על הקיר שמשמאל לכיריים ויש רווח של 30-40סמ' בין הכירים לקיר אז הוא לא צריך חיפוי (אלא אם כן זה כדי להשלים את העיצוב).

תוכנות הדמיה - זה אף פעם לא מספיק טוב כדי לקבל החלטה אמיתית. בפועל תנאי התאורה יהיו שונים וגם ההחזר מהמשטחים.

בכל מקרה, הנה קישור לתוכנת הדמיה כזו (לא צריך להוריד, הכל דרך הדפדפן)...

www.bluran.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A...99%D7%98%D7%99%D7%9D
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.143 seconds