שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מה דעתך?

מה דעתך? 17 יונ 2016 08:21 #1

עמרי שלום,
אני ממש שמחה שיש עם מי להתייעץ ולקבל חוות דעת נוספת, אז תודה מראש!
אנחנו משפצים בית ומעצבים מטבח חדש, רגע לפני שנאשר את התוכניות רציתי להתייעץ איתך לגבי המטבח.
האם לפי דעתך מיקום הכיריים נכון מבחינה פרקטית או שמא עדיף להעביר אותו לצד שמאל של הכיורים? מרגיש לי צפוף מידי מבחינת משטחי העבודה בצד ימין לכיורים.
לפי התוכנית הזו, בצד שמאל לכיורים ומתחת לארונות העליונים אמור להיות מכשיר תמי 4 (ממש בקצה השיש) אפשר תמיד להעביר אותם לצד ימין בין הבילד אין לקיר.
החלון לא ניתן להזזה והיה חשוב לי שהכיורים יהיו מתחת לחלון :)
חשוב לציין כי במטבח יש אי שגודלו 2.30/1.00 מ' בין 2 עמודים.
אודה לעצתך, מיטל.
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 18 יונ 2016 14:52 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי מיטל
על רגל אחת ובאופן כללי, מבחינת רצף עבודה נכון יותר למקם כיורים בין הכיריים ובין המקרר.
אבל, ייתכן שבמטבח שלך לא זו האופציה המיטבית.
קשה לשפוט את התכנית מבלי לראות תכנית של הבית כולו, על מנת להבין את מיקום המטבח בחלל וההתייחסות אליו.
אם תצרפי תכנית החלל במבט על, נוכל לחות דעה מדויקת יותר על התכנית.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 18 יונ 2016 21:22 #3

הי שימעת,
תודה רבה.
מצ"ב תוכנית החלל ממבט על.
המון תודה, מיטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 18 יונ 2016 21:26 #4

סליחה.
זו התוכנית הסופית.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 20 יונ 2016 19:38 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי מיטל
תראי,
אני מבינה שמדובר במטבח כשר.
המגבלה של כיורים מול החלון יוצרת רצף עבודה קצת בעייתי, ומרחקי הליכה גדולים.
1. מבחינת רצף עבודה את רוצה שכיור ישב בין המקרר לכיריים.
2. במטבח כשר את רוצה שמשולש העבודה מקרר-כיור-כיריים החלבי לא יחתוך את משולש העבודה הבשרי. בדרך כלל הכיריים ישבו בין הכיורים, כאשר בין הכיריים לכל כיור נמצאים משטחי העבודה.
במקרה שלך למעשה יש משולש עבודה אחד, שבו הכיריים נמצאים במרכז.
אני מניחה שבין הכיורים לכיריים יוגדר משטח העבודה הבשרי,
מה שאומר שהמשטח החלבי (משמאל לכיורים) רחוק מכל דבר - מהמקרר, מהכיריים, ויהיה מאוד לא נוח.

אבל,
היתרון של הסידור הנוכחי הוא שהכיריים יחסית מוצנעים בתוך המטבח, ומה שקצת גולש לחלל של פינת האוכל זה "פינת הקפה", שהיא קצת יותר נעימה לעין, והתמי 4 יותר נגיש למי שיושב ליד השולחן.
אם הכיריים יהיו משמאל לכיורים והתמי 4 ליד הבילטאין, את למעשה מגדילה את אזור העבודה העיקרי של המטבח ומרחיבה את אזור הפעילות לכיוון פינת האוכל, כמו גם יוצרת "טיילת" בשטח המטבח לכל מי שרוצה לקחת כוס מים...

בכל מקרה יש לוודא שמרחקי ההליכה בין מקרר-כיורים-כיריים לא עולים על 2.7 מ' כל צלע ובסה"כ לא עולה על 8 מ' (לכל 3 הצלעות יחד) אין מספיק מידות בשרטוט, נראה שזה קצת גבולי.

המשטח משמאל לכיריים באמת קטן.
אפשר בשקט להזיז את הכיריים ימינה כדי להגדיל את משטח העבודה בינם ובין הכיורים. במקום להצמיד לצד שמאל של היחידה, להצמיד לימין כך שבין הבילטאין ובין הכיריים יש כ45 ס"מ.
אגב, מדוע החלוקה שם היא 47+108? למה לא 45+110, זה הרבה יותר פשוט...

מקווה שזה עוזר
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 03 ספט 2016 22:39 #6

שימעת היקרה, שבוע טוב
החלטנו למשוך את הצד הימני של המטבח לכיוון הכניסה לבית על מנת לנסות להגדיל את משטחי העבודה, האם לדעתך כדאי:
1. להפריד בין הכיורים באופן שכיור אחד ימורכז מתחת לחלון וכיור שני ימוקם בערך במקום של הכיריים המופיעים בתוכנית?
2. להעביר את הכיריים לפינת המטבח (קרוב יותר לחלון)?
3. האם יהיו לנו מספיק משטחי עבודה?
אשמח לעזרתך ועצתך לתכנון מטבח נוח ופרקטי יותר..
המון תודה, מיטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מה דעתך? 06 ספט 2016 22:16 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי מיטל
את וודאי מבינה שלא ניתן באמת להגיע לתכנון מיטבי של מטבח דרך שאלות הלוך-חזור בפורום, כיוון שחסרים נתונים על הצרכים שלכם והסגנון, כל עצה שניתנת לכם במסגרת הפורום משמשת כטלאי על טלאי וצריך מאוד להיזהר בשימוש בכלי הזה לתכנון.

בדרך כלל שאני מקבלת לידי מטבח לתכנון אני בודקת את כל האפשרויות המתאימות לחלל, ועושה רשימה של יתרונות וחסרונות עבור כל סקיצה כדי להגיע לתכנון מיטבי.
היתרונות והחסרונות יתרכזו בשאלות של נפח אחסון וסוגי אחסון, משטחי עבודה ומשטחי הנחה נוספים, מעברים והנדסת אנוש, מראה ועוד.

לגבי השאלות ששאלת:
כפי שהסברתי בתשובה הראשונה, מבחינה אידיאלית במטבח כשר עדיף ליצור שני משולשי עבודה של מקרר-כיור -כיריים, כמו בתכנית החלל הראשונה ששלחת בטעות.
כלומר לפי הספר, הפרדת הכיורים כך שהכיריים ליד הפינה והכיורים אחד מכל צד, באופן תיאורטי היא הטובה ביותר.
אבל אז צריך לבחון את התכנית ולבדוק מה המחיר ומה הרווח ביחס לתכנית הנוכחית - איך השינוי משפיע על חלוקת הארונות, גדלי הארונות, גודל משטחי העבודה, רצף העבודה (בשרי וחלבי) וכן הלאה, כדי לבדוק האם זו האופציה המיטבית או לא.
מבלי לשרטט את הדברים בפועל ובלי להכיר את צרכי האחסון שלכם ואת הרגלי העבודה שלכם לא אוכל לעזור לכם לענות על שאלות אלו...

התייחסות לתכנית הנוכחית, נקודות לבדיקה:
1. אני לא אוהבת למקם מדיח בפינה, בייחוד אם הוא ממוקם באזור משטח העבודה העיקרי ואם כלים מאוחסנים במגירות הניצבות לו. כיוון שמדיח פתוח במשך זמן רב (להעמסה, אוורור או פינוי), אנחנו לא רוצים שהוא יחסום את תיחת המגירות הניצבות או יפריע לנו לעמוד ליד משטח העבודה העיקרי (בין הכיור לכירים). לפעמים אין ברירה, אבל כשאפר, אני נמנעת.
2. את עגלת הבקבוקים אם מתאפשר אני בדרך כלל מעדיפה למקם בין הכיור לכיריים, כך שהיא נגישה גם לשלבי ההכנה וגם לשלבי הבישול.
3. בתכנון המטבח ומשטחי העבודה אל תשכחו את כל המכשירים והאביזרים שיושבים דרך קבע על השיש ולמעשה לא משאירים משטח פנוי (טוסטר, תמי4 וכו). וודאו שמשטח שמיועד לעבודה אכן יישאר פנוי לעבודה. בדרך כלל מדובר על המשטח בין הכיור לכיריים.
נסו לחשוב מה יהיה על שאר המשטחים, האם יתמלאו עד מהרה בסלסלות/קערות /תיקים, מכשירים וכו'? חשוב להשאיר משטח פנוי להנחה של לפחות 30-40 ס"מ גם מצד ימין של הכיריים, ומצד שמאל של הכיור.

מקווה שזה עוזר!
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.159 seconds