שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח ללא חלון....

מטבח ללא חלון.... 26 יול 2016 21:22 #1

עמרי ערב טוב.... יש לי אילוץ ...מטבח ללא חלון, המטבח אמור להיות בצורת ח לא סימטרית +אי מצ"ב תוכנית . ההתלבטות אם לעשות קיר ארונות גבוהים בצדדים או במרכז.
חשוב לי שיהיה לי משטח עבודה גדול.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 26 יול 2016 23:04 #2

היי לילך,
התכנון שצירפת מאד מאד לא מוצלח למהלך עבודה במטבח.
משטח העבודה הראשי והפעיל הוא לרוב זה שבין הכיור לכיריים,
המרחק בין השניים בתכנית בלתי אפשרי וגם האיזור הגבוה מאפשר אחסון רב,
אבל משטח העבודה מצומצם, בניגוד למה שחשוב לך.
בקיצור, למחוק ולתכנן מחדש. ואם מדובר בבניה או בשיפוץ כללי, צריך לחשוב
אם מתאפשר אוורור טבעי באופן אחר, אולי מיקום מטבח שונה?
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 26 יול 2016 23:55 #3

תודה רבה,

לצערי לא ניתן לבצע חלון בשום מצב , בכל אופן ממול למטבח במרחק 3.5 מטרים יש קיר באורך 10 מטרים שכולו חלונות וויטרינות וכמובן שנשתמש באיוורור מאולץ איכותי.

התכנון המצורף נראה יותר טוב?
יש לך רעיונות וטיפים בשבילי?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 27 יול 2016 08:51 #4

בהחלט נראה טוב יותר! ואהבתי את ניצול הפינה.
טיפים בבקשה:
- לא בטוחה בנוגע לקוי המטבח בחלקים הפונים לפינת האוכל, בשביל להחליט
שאכן אלה גבולות המטבח הנכונים יש לשרטט עם מידות ולראות מה הגבול הנכון
למטבח ולסביבתו.
- לא בטוחה בנוגע לגוש הגבוה הממשיך מעבר לפינה, שבעצם מוגדר כך מקביעת
גבולות המטבח (הסעיף הקודם) והרצון במזווה גדול.
- שאלה אם התחשבת בעומק מקרר או שמתכננים לרכוש מקרר בעומק 60 ואז רוחבו כנראה לא מתאים לתכנית.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 27 יול 2016 12:33 #5

היי סורנה,

ראשית תודה רבה על המענה המהיר והטיפים, עוזרת לי מאוד.
1. לגבי המקרר מתוכנן אינטגרלי.
2. צירפתי תוכנית של כל הבית, עם מידות לפינת האוכל, אשמח לקבל שוב את הערותייך.
לילך
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 27 יול 2016 20:45 #6

אשמח לשמוע על המקרר האינטגרלי שבחרת, מכירה רק כאלה שהם ברוחב 120 וזה לא נראה כך בתכנית שלכם.
תראי, יש לצידך אדריכל שגם מטפל בעיצוב הפנים אני מבינה.
אני מבחוץ לא מודעת לכל הנימוקים להחלטות הרבות שיש בתכנון בית אבל יכולה להעלות סימני שאלה:
- לא מבינה את הח' של המטבח שאינה באותו קו, זה פער קטן בין הצלעות שנראה קצת כמו טעות. אם יש כוונה עיצובית היא דורשת פער ברור או סימטריה, לא "ליד".
- איזור הכניסה לא מטופל מבחינת אחסון וקבלת פנים לבית.
- הקמין ממוקם רחוק מאיזור השהייה ויתקשה להשפיע שם על הטמפ'.
- המעברים במטבח מעט צרים.
כל הפרטים האלה ועוד שווים מחשבה נוספת אבל כאמור אני לא מודעת לרקע, לדרישות ולנתונים וגם תמיד יש פשרות והחלטות שהן "על חשבון" מתוך מודעות.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 28 יול 2016 10:51 #7

היי סורנה,

1. טרם בדקתי מקררים (אני בלבי תכנון לפני הגשה) , השארתי 110 למקרר, ואין בעיה להשאיר גם 1.20 יש שם מקום.
2. אין לי מעצב פנים, אני מתכננת את הבית בעצמי (אני הנדסאית בניין).
3. כפי שתיארת לעצמך יש הרבה מאוד אילוצים ופשרות בבית הזה,יש לי מגרש בעייתי , קוביה שאני לא יכולה לחרוג ממנה, גם מבחינת קווי מגרש וגם מבחינת מ"ר. 4.ה"ח" שאינו סימטרי נובע מהרצון ליצור משטח שיש גדול יותר באיזור הכיור מבלי לסגור את הכניסה לבית , ומצד שני לא לסגור את איזור הסלון.
5. הקמין- קמין עץ, מנסיון של הקמין בבית הנוכחי (שהוא גדול יותר) וגם אינו ממוקם בסלון, הוא מחמם את החלל בצורה נעימה, מה גם שאין לי אופציות אחרות.... אם תמצאי לי פינה חמודה אני אודה לך... :kiss:
6. המעברים במטבח- אני צריכה להחליט אם להרחיב אותם על חשבון גודל האי (כרגע 1.5), זה אומר שיהיה לי פחות כסא בדלפק, וזה יהיה בעייתי כי אנחנו 3 באופן קבוע בבית.
בבית של חברה שלי יש מעבר באורך 90 ס"מ וזה לא היה נראה לי כזה צפוף ....
7. איזור הכניסה- מה כוונתך ? מה היית מציעה?

ושוב תודה על הסבלנות והטיפים, מקווה שאני לא טרחנית מידי ....
לילך
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח ללא חלון.... 28 יול 2016 13:45 #8

היי לילך, הכל בסדר.. וגם פתרת לי איזו סתירה פנימית שלא הבנתי כי מחד אני רואה שרטוטים מקצועיים ומחשבה תכנונית אבל בפירוש חסר המבט המנוסה של מעצבת פנים, הפתרונות לכל הפרטים שלמעשה חיים איתם וסביבם.
יש הרבה פרטים שהייתי שוקלת מחדש במקביל לתכנון המטבח שדורש עוד עבודה,
כמו הפניית הסלון פנימה לקיר אטום שאינה מוצלחת, תכנון הפתחים ביחס לפנים ולחוץ, שטח לא תפקודי בין החדרים ועוד וזה באמת במבט שטחי כמובן בלי לשרטט ובלי להכיר את הצרכים והנתונים הקבועים.
תשובות מלאות לכל השאלות דורשות שרטוט וכל החלטה גוררת שרשרת החלטות, כמו שאת יודעת.
אני ממליצה בחום לשלב מעצבת בטרם הגשות, שת"פ כזה ייצר תוצאה נכונה יותר וגם בהמשך בשלל ההחלטות לאחר התכנון, שילוב חומרי גמר, פריסות אריחים, תכנון תאורה, נגרות... - מאד יעזור לך דיון מקצועי משותף באופציות והחלטות יותר נוחות וגם רגועות לדעתי.
אשמח לעזור, מוזמנת ליצור קשר אם רלוונטי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.162 seconds