שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 21 אוג 2016 13:34 #1

פורום שלום
אני עושה שיפוצים לדירה שרכשתי
יש לי מטבח:
אורך צד ימין 2 מטר
אורך צד שמאל 1.45 מטר
ורוחב של 4 מטר, כאשר הבעיה שיש אחרי כמעט 2.45מטר (מצד ימין) הנמכה של חצי מטר מהתקרה ברוחב של 20 ס"מ וצינור ביוב משמאלו בקוטר של 20 ס"מ (אחרי שנוסיף בידוד נוסף של גבס בטון לרעשים)
מצורף שרטוט של המטבח כפי שכרגע אני רואה אותו.
אשמח לקבל פידבק
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 21 אוג 2016 14:44 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי מתן,
אנא צרף את הקובץ כJPG או PDF, כיוון שאנחנו לא נוהגים להוריד את הקבצים למחשב שלנו והאקסל מחייב הורדה.
מראש אני מציעה, "שרטוט" באקסל הוא טריקי, וחשוב שהוא יהיה בפרופורציות נכונות להבנה נכונה של התכנית.
דאג שגובה שורה יהיה שווה לרוחב עמודה, ותגדיר את קנה המידה - כמה ס"מ כל תא מייצג.

בנוסף, צרף תכנית כללית של החלל, כיוון שלבחינה טובה של תכנית מטבח יש צורך לבדוק גם את ההתייחסות שלו לחלל הכללי.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 21 אוג 2016 14:51 #3

תודה רבה על ההערה
הוספתי את הקבצים הרלוונטיים
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 22 אוג 2016 13:55 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
האם יש לך תכנית של הדירה כולה?
בנוסף אשמח לקבל את מידות הקירות והמעבר במטבח,
כדי שחוו'ד תהיה מדויקת יותר
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 22 אוג 2016 13:56 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
לגבי ההנמכה והצינור, האם הצינור זה קולטן כלומר מלמעלה למטה? משפיע על עומק הארונות?
ההנמכה זה קוביה בתקרה? או קורה לכל אורך המטבח?
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 22 אוג 2016 14:13 #6

הגדלים מצוינים בשרטוט
צד ימין 2 מטר.
רוחב 4 מטר.
צד שמאל 1.45 מטר.
קיר של השירותים שתוחם את הרוחב השני 1.9 מטר.
יש צינור אנכי של ביוב הקומה ה2 שהוא 12 ס"מ ואחרי הוספת הלבשה אקוסטית יהיה 20 ס"מ.
הנמכה של 50 ס"מ, 20 ס"מ רוחב מהתקרה שהיא 2.5 מטר .
לצינור נצטרך לחתוך חלק מהשיש והוא יבלע בתוך הארון. ההנמכה תשפיע על גובה הקלפות מעל, ובעצם גורמת לחלל להיראות קצת יותר קטן ואולי עמוס משמאלו
הכניסה למטבח היא ברוחב 2.1 מטר לערך אבל מקרר הוא בעומק של כ 75 ס"מ אז משאיר 1.4 מטר בערך.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 22 אוג 2016 22:31 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
אוקיי, אז ככה
מבחינת המידות יש פרטי נגרות טכניים שלא נלקחו בחשבון, כמו סגירות, דפנות והרחקות הכרחיות.
האם אני מבינה נכון, צמוד למטבח יש גרם מדרגות ספירלי? היכן הכניסה אליו?
נתחיל מקיר המקרר:
אם הקיר הוא 200 ס"מ, המקרר דורש 92-95 (מה רוחב המקרר בפועל? חובה להשאיר לפחות 2-3 ס"מ מכל צד ועדיף יותר), הפינה דורשת 65-66, וצריך מימין למקרר לסגור (אם לא באמצעות קיר אז) באמצעות דופן שעוביה 2 ס"מ, זה משאיר עבור המזווה מקסימום 41. הבעיה העיקרית היא, שאם המקרר אכן עמוק כמו ששרטטת, תהיה בעיה לפתוח ולגשת אל היחידה שצמודה לפינה (מה שבתכנית שלך כתוב "ארון מדף אחד עד הפינה...")
אם זה לא מפריע למעבר למדרגות, הייתי מאריכה קצת את הקיר מאחורי המקרר (כ20 ס"מ) ויוצרת מעין ר' עבור המקרר. כך זה גם יראה טוב יותר וגם תקבלו מזווה ברוחב של 60 ס"מ, ולא תהיה בעיה לפתוח את היחידה שצמודה לפינה.
אם מתאפשר מבחינת הקרבה למדרגות, הייתי אפילו יוצרת נישה עבור המקרר כך שלא יבלוט כ"כ.
אם יש לכם תמי 4, שעדיף שיהיה נגיש ולא יתחבא מאחורי תריס, חבל על הכסף (הרבה כסף) של ארון התריס ועדיף לעשות שם מדפים פתוחים או דלת הרמוניקה, מעל התמי 4. (כלומר את התמי 4 להשאיר פתוח)
וותרו על הפינות, וובוודאי ותרו על מתקנים נשלפים למיניהם. קודם כל אין קרוסלה לארון חצי פינה (כמו ששרטטת) - ייתכן שהתכוונת למתקן למנס - בנוסף, זה מייקר את המטבח שלא לצורך ומבזבז נפח אחסון טוב ונגיש (תמורת ניצול נפח אחסון חלקי, לא פרקטי ולא נוח)
באזור צינור הביוב, אין סיבה למקם ארון מגירות, אין אפשרות ולא כדאי כלכלית לייצר מגירה שעוטפת את העמוד, וחבל על העומק שמתבזבז שם.
צרו יחידת מגירות ברוחב כ-60 ס"מ בין הפינה לצינור.
אני הייתי מייצרת יחידה פתוחה שצמודה לצינור, בעומק עד הצינור (כ40 ס"מ) וכרוחב הסגירה לצינור (20 ס"מ), מקסימום 30, למיקום של סלסלות לירקות יבשים - בצל תפו"א וכו.
אפשרות נוספת, לייצר שם עגלת בקבוקים ברוחב 35 (לא מומלץ פחות) ובעומק 40.
באפשרות הראשונה זה משאיר לכם כ180-190 מימין לצינור.
באפשרות השניה כ175.
הצמידו את המדיח אל היחידה שלפני הצינור, א"כ ארון הכיור ברוחב 60, ומה שנשאר 70-85 יחידת מגירות.
לגבי הצלע השלישית, קודם כל כמו שזה כרגע זה לא טוב. חובה להשאיר משטח הנחה של לפחות 30 ס"מ משמאל לכיריים, וגם לא מומלץ למקם תנור צמוד לקיר כי זה מקשה על הוצאת תבניות חמות. אז אם אתם רוצים, החליפו בין התנור+כיריים לעגלה הצרה.
אבל, עגלה צרה (ויש לכם כאן בערך 20 ס"מ) מחייבת שימוש במתקן נשלף, שהוא יקר, ויש בו רק שתי קומות אחסון.

אם תמקמו את התנור+כיריים במקום היחידה 60 משמאל לצינור, ותעשו יחידה של בקבוקים ברוחב 35 כפי שכתבתי, תוכלו ביחידה זו לעשות 3 מגירות (עליונה, תחתונה גבוהה+נשלף פנימי), שאמנם יהיו פחות עמוקות, אך יתנו יותר נפח אחסון.
וכך גם תקבלו יחידת מגירות נוספת ברוחב של כ83 ס"מ מתחת לחלון.

המרחק בין המקרר לכיריים יהיה נכון יותר
משטח העבודה בין הכיור לכיריים אמנם יקטן ויהיה כ80 ס"מ, אך ניצול נפח האחסון יהיה נכון יותר, ועלות המטבח תהיה קטנה יותר.

מקווה שהכל ברור, ושזה עוזר לכם.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 22 אוג 2016 23:11 #8

תודה רבה
אין לי רצון לחרוג מה2 מטר לכיוון המדרגות כרגע ולבנות נישת גבס נוספת
לגבי דופן שמאל, קיבלתי את ההערה, אני אעביר את המגירות לשם, והתנור יהיה משמאל לצינור ביוב.
מימין יהיה מעין מגירה עם פרזול לבקבוקים ותבלינים כ30 ס"מ שיכלול עומק של 20 ס"מ מתוך ה60 ס"מ לטובת הצינור (אין ברירה)
מימין לזה מדיח, ומימין כיור.
הבעיה העיקרית הוא נושא החלק הימני, אני רוצה להכניס מקרר של 86 ס"מ שזה להשאיר לפחות 92 ס"מ+דופן להסתרה עוד כמה ס"מ
אני רוצה מזווה ועוד תריס או ארון, האם זה היה נוח שהמיקרו יהיה בחלק הצמוד לקיר כי שם הרוחב מספיק (60 ס"מ) לעומת המזווה שיהיה רק ברוחב 45 ס"מ (95+45+60=200)
האם יש המלצה כיצד לסדר את זה אחרת?
בנוסף לגבי שטח אחסון בגובה חשבתי על 2 קלפות אחת על השניה מעל הכיור, כדי שהחלק משמאל לצינור לא יהיה עמוס, גם הנמכה, גם צינור וגם קלפה זה המון, לא?
אשמח לעצות
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן עם בעיות הנמכה וצינור ביוב 23 אוג 2016 00:11 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
חוזרת ואומרת,
רוחב המזווה יהיה רק כ40 ס'מ, כיוון שהפינה דורשת 65-66.
אין בעיה למקם את המיקרו מעל התמי 4,למזלכם מיקרו תמיד נפתח שמאלה... זה לא אידיאלי אבל בהחלט אפשרי.
בארון ברוחב 40 ייכנס רק מיקרו ממש ממש קטן (עד 34 רוחב)
לכן כמו שאמרתי, אין טעם בארון תריס.
התמי על השיש, המיקרו על מדף פתוח,
מעל גובה המיקרו סגרו ארון בדלת רגילה.

לדעתי לא קיים פרזול לעגלת בקבוקים לארון בעומק 40, רק 50. עדיף לכם לעשות 3 מגירות כמו שתיארתי קודם. עומק 40. רוחב מומלץ 35, כי ב30 נשאר נטו רק 22 וזה פחות כדאי.

לגבי עניין הקלאפות, ההנמכה והצינור,
עומס זה עניין יחסי.
2 קלאפות אחת מעל השניה כאשר מצידיהן אין כלום, עשוי להיראות עמוס יותר מפתרון כולל שמתחשב במגבלות המבנה ומשלב את העמוד בצורה אסתטית. (בין אם תוך טשטוש והסוואה או תוך הדגשה מכוונת)
זה מקרה מיוחד שצריך לטפל בו בצורה נכונה.
זה דורש זמן חשיבה, העלאת אופציות וסקיצות ופתרונות טכניים ואסתטיים שלא ניתן לעשות במסגרת פורום אינטרנטי.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.147 seconds