שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה

חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה 21 אוק 2011 10:07 #1

שךום רב
ראשית אשמח לקבל הערות על תכנון המטבח.
מצורף שרטוט מבט על ו 3 קירות ממבט פנים.
כמו כן יש לי שאלה לגבי התאורה במטבח. אני חושב לשים מנורות נאון מתכווננות בתקרה מעל קו השיש ( כ- 5 מנורות ) יש לי מספר שאלות:
א. האם נכון לשים אותן בקו השיש.
ב.האם צריך תאורת נאון מרכזית באמצע המטבח?
ג.האם כדאי מעל הדלפק לשים תאורה צמודת תיקרה או
להוריד תאורה נמוכה יותר?
תודה רבה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה 22 אוק 2011 14:18 #2

הי ירון,

סחטיין על השרטוט באקסל :) האם הוא בקנה מידה? כלומר האם גודל הארונות ועומקם מתאים למידות של חלל החדר?

אם לא אז הייתי מציע לך להיזהר מהתרשמות לגבי איך המטבח יראה בפועל. שרטוט כזה ללא קנה מידה יכול ממש להטעות ולהביא להחלטות מוטעות.

הייתי מציע לך לעשות גם שרטוט בסק'צאפ. זה ייתן לך גם מבט תלת ממדי שהוא מאוד חשוב למי שאינו אדריכל או מעצב פנים כדי להבין ולחוש איך החלל יראה.

אוקי, ועכשיו לכמה הערות כלליות...

חסרים למקרר משטחי הנחה - המקרר צריך להיות בסמוך למשטח עבודה או לאי כדי שיהיה נוח להכניס ולהוציא ממנו דברים. הייתי מנסה להחליף את המיקום שך התנור והמיקרו עם מיקום המקרר. לתנור עצמו ניגשים הרבה פחות מאשר למקרר ולכן הוא יכול להיות רחוק יותר ממשטחי הנחה.

המרחק בין הכיריים לכיור הוא קטן מדי - למרות שאין מידות, נראה לי שהמרחק הזה קטן מדי. המרחק המינימלי המומלץ הוא 90סמ'. האזור שבין הכיריים לכיור הוא איזור העבודה המרכזי ביותר במטבח לכן חשוב לא לוותר על מרחק מינימלי מומלץ.

המיקום של הכיור בין הכיריים למקרר הוא נכון - כל שינוי שאתה עושה. חשוב שתשמור על כך שהכיור יהיה בין הכיריים למקרר. הכיור הוא מרכז המטבח ולכן הוא צריך להיות צומת מרכזי במטבח.

ועוד משהו לגבי הכיריים...

רצוי שיהיו ממוקמים מעל יחידה אחת של ארונות תחתונים (אתה מקמת באמצע של שתי יחידות כאלה). הסיבה לכך היא שהם גוזלים מגובה היחידה שמתחתם, לכן עדיף שיגזלו גובה מאחת במקום גובה משתי יחידות.

ועוד משהו שחסר - יחידה של תבלינים ובקבוקים בסמוך לכיריים (אלא אם כן החלטת באופן מודע שאתה לא רוצה יחידה כזו).

מרחקים במשולש העבודה - לא מדדתי, אבל כדאי לבדוק שכל צלע במשולש העבודה כיריים-כיור-מקרר תהיה בין 1.3מ' לבין 2.9מ'.

הייתי מציע להוסיף קולט אדים מעל הכיריים. לא הייתי מוותר על קולט אדים. הרבה אנשים ממקמים את הכיריים מתחת לחלון אבל זה משהו שאני ממש לא ממליץ. לא רק שזה לא בטיחותי אלא שגם פתיחת חלון יכולה לבזבז את מיזוג האוויר בחורף ובקיץ.

מיקום המדיח הוא נכון אם אתם ימניים.

לגבי הדלפק - 30-40סמ' של שיש תלוי מספיקים כדי שיהיה נוח להכניס את הרגליים מתחת למשטח העבודה. יותר מזה ואתם מבזבזים שטח שהיה יכול להיות מאוכלס בארונות ולשפר את נפח האחסון של המטבח.

ואחרי כל מה שנכתב, בוא נדבר קצת על תאורה במטבח...

בעיקרון במטבח יש שלושה סוגים של תאורה - תאורה סביבתית, תאורת משימה מעל משטחי העבודה ותאורת אווירה.
הסוג השלישי פחות חשוב מבחינה פונקציונלית אבל חשוב מאוד מהזווית האסתטית. ועכשיו לשאלות שלך.

אז ככה -

מנורות הנאון שאתה מזכיר מתייחסות לתאורת המשימה. חשוב שתוודא שהעוצמה שלהן מספיק גבוהה. את המנורות הייתי ממקם כך שיאירו היטב את החלק המרכזי של השיש מבלי שייווצרו צללים על ידי חפצים או על ידי בני אדם העומדים בסמוך לשיש ועובדים עליו. לכן לפי דעתי המיקום הנכון יהיה במרכז השיש ולא על קו השיש.

לגבי תאורה מרכזית במרכז המטבח - אל תוותר על זה בשום אופן! זוהי תאורה סביבתית מאוד חשובה המקטינה את הצללים ומאפשרת עבודה ושהיה נעימים ובטוחים במטבח.

מעל הדלפק הייתי עושה תאורה תלויה נמוכה יותר מהתקרה. זה גם יותר פונקציונלי ומאיר בצורה יותר טובה וגם פריט עיצובי המוסיף עניין למטבח.

לא ראיתי שהתייחסת לתאורת אווירה. הייתי ממליץ לך לחשוב איך להוסיף תאורה כזו. זה ממש יכול לשדרג את המטבח.

ודבר אחרון בקשר לתאורה - אם כל הנורות יהיו נאון תאורת המטבח תהיה מאוד לבנה וקרה. הייתי מציע לך לחשוב לחליף את נורות הנאון שמעל משטח העבודה בנורות הלוגן צהובות.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה 23 אוק 2011 05:45 #3

תודה רבה על ההתייחסות המקצועית.

חשבנו אולי בכדי לא "לסגור" את המטבח לבטל את הדלפק שפונה למרכז ולהמשיך את השיש לדלפק כך שפינת האוכל ישאר 2.2 מטר.
האם הדבר נכון לדעתך? רוחב המטבח מקיר לקיר הינו 3.38 מטר ואורך הקיר של היחידות הגבוהות 3 מטר

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה 23 אוק 2011 06:08 #4

הי ירון,

אני דווקא בעד לסגור את המטבח עם דלפק, זה מגדיר טוב יותר איפה נמצא המטבח וגם יכול למנוע מילדים להיכנס למטבח סתם. המטבח הוא מקום מסוכן יחסית לילדים ועדיף לצמצם את כניסתם.

לפי התכנית שלך, עם רוחב של 380סמ, דלפק באורך של 110סמ, וארונות מטבח נגדיים, ישאר למטבח פתח של כ-1.7מ'.

אומנם בפועל זה יהיה פחות כי יש מקרר ממול ויש כסא הבולט מהדלפק, אבל זה נראה לי מספיק.

בקיצור...

הייתי מציע לך לעשות הדמיה בקנה מידה (אפילו באקסל) ולראות איך נשאר מטבח עם דלפק.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת על תכנון המטבח ומיקום התאורה 23 אוק 2011 09:50 #5

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.191 seconds