שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח מבנה "ר"

מטבח מבנה "ר" 19 דצמ 2016 12:19 #1

שלום,

מס' שאלות קטנות-
1. יש לנו דלפק וצמוד אליו שולחן . מה המרחק המומלץ בין השיש של הכיור לדלפק+שולחן? בהתחשב בכך שיש כסאות וגם אדם צריך לעמוד ליד השיש..
סומן 145 ס"מ כך ש"מתיישר " עם קיר המקרר.. האם זה בסדר?

2. מה הגובה המומלץ מעל הכיור כשהקלפה שמעליו היא מתקן ייבוש? 54 ס"מ? גובהנו 163 ו176 סמ)

3.האם ניתן למקם כיריים היכן שסומן, בהתחשב בכך שבוצע בשטח "שקע הצתה" היכן שסומן (ראה חזית מטבח)

4. האם ניתן לעשות פנל פריק (הצוקליהיה פנל ריצוף מודבק ) באזור ההכנה למדיח ע"מ שנוכל להכניס מדיח בעתיד?

תודה רבה!!

מצ"ב תוכניות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח מבנה "ר" 19 דצמ 2016 22:59 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי יעל
אני אחלק את התשובה לשני חלקים

מענה ספציפי לשאלותיך:
1. בגדול, מרחק של 1.45 בין שיש לבין דלפק ישיבה הוא טוב, הבעיה היא שאצלכם זה בדיוק באזור המדיח. כאשר המדיח פתוח, ואדם יושב ליד הדלפק, המעבר עלול להיות קצת בעייתי. אני לא רואה את כל תכנית הבית, יכול להיות שיישור של הדלפק עם חתיכת הקיר בין החלונות (כך שהדלפק סימטרי בין החלונות) יהיה טוב יותר מבחינת המרחק, וגם יפתור את מה שלי לפחות קצת הציק בעין (;

2. בארץ נהוג לעשות בין 50-60 כך שכל גובה ביניהם יהיה בסדר.
ככל שהקלפה עם מתקן הייבוש תהיה גבוהה יותר, כך זרזיף המים שתמיד (אבל תמיד) נוזל מהצלחת לאורך היד, יגיע מהר יותר לבית השחי...

3. בגדול כן. אתייחס לזה בהמשך

4. בגדול כן. אפשר גם לעשות יחידת ארון נשלפת בשלמותה.

עכשיו לחלק השני:
תכנית המטבח לא שלמה.
אין כאן התייחסות לפרטים טכניים בנגרות כך שיש לקחת בחשבון שהמידות הן לא המידות הסופיות.
אני לא ממליצה על יחידות שמנצלות את הפינה, הן לא נגישות, לא נוחות, ואם מציידים אותן במתקנים משוכללים הן גם מייקרות את המטבח בכמה אלפי שקלים עבור פיתרון שלא ממש תורם להגדלת נפח האחסון.

מה גודל הכיור? האם מחייב ארון ברוחב 90?

בנוסף, משטח העבודה העיקרי בין הכיריים לכיור קצת קטן, בעיקר ביחס לגודל המטבח שמאפשר משטח עבודה טוב של 90 ס'מ.

הייתי מנסה לבדוק איך לחלק את הצלע הזאת בצורה טובה יותר.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

שיפרנו תוכנית! 03 ינו 2017 11:12 #3

היי שמעת וכולם :)
אז ניסינו לתקן בהתאם להערות.
(מיקום שקע הצתה,חוטי גז, ברז כיור..בהתאם למה שכבר קיים בשטח!!)

יש לנו מס' אופציות-נשמח להתייחסותכם:

אופציה א'- הכי טובה בעיננו!

ארון מעל כיור סימטרי, מרחק טוב בין ארון יבוש כלים לארונות הגבוהים בחזית השניה, כל שאפשר לפתוח את הדלת של הארון ב"גבוהים"
1. אך שאלה קריטית- האם ניתן למקם כך כיור וכיריים?
2. זה בסדר שכיריים לא במרכז מגירות?

אופציה ב'-
פחות יפה בגלל ארון מעל כיור לא סימטרי. אולי עדיף רק היבוש בלי החלק עם הזכוכית.
3. בגלל מרחק קטן בין ארון מעל כיור לארנות הגבוהים- האם עדיף ארונות עליונים סוג B או C?
(מדף פתוח או קלפה..)

אופציה ג'-
חלוקת מגירות פחות מוצלחת אך ארון סימטרי מעל כיור ומיקום ברז וגז בסדר לדעתי

ובכללי:

4.ארון יבוש כלים גובה 60 ס"מ הוא יעיל ? או שבחלק העליון עדיף לעשות מדף אחסון 20 ס"מ?
5. השארנו רווח של 95 ס"מ למקרר במחשבה על העתיד. זה יוצר רווח של 25 ס"מ מהמקרר שיש לנו היום. האם יש איזו סוג "סגירה" של 15 ס"מ (למטאטא למשל) כך שלא יווצר רווח כזה גדול? יש אולי דוגמא לכזה.

תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית מדידה 04 ינו 2017 15:17 #4

תוכנית מדידה של נקודות חשמל ואינסטלציה כפי שהן בשטח.. אולי ישנה משהו.
בתוכניות סימנתי את הברז 165 מהקיר
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

שיפרנו תוכנית! 11 ינו 2017 04:53 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי סליחה על העיכוב
מתחילה מהסוף -
אפשר לבקש מחברת המטבחים או אם אתם הרפתקנים לאלתר לבד משהו כזה:
www.pinterest.com/pin/157696424428208589/

או כזה
www.facebook.com/pg/egozkitchens/videos/?ref=page_internal

לגבי ייבוש כלים - מאוד תלוי בכלים שלכם. לי יש במטבח מתקן אלמגוב ישן של פעם, והסירים הגדולים לא נכנסים בו. יותר מזה, יש לי בעיה עם הצלחות הגדולות של איקאה שהן 27 ס"מ קוטר.
כך שאם אתם כמוני, אתם צריכים מתקן ייבוש בגובה 60 כך שאחרי הורדת עובי הדפנות והמתקן תוכלו להשתמש בשתי הקומות לכלים גדולים.
אחרת, אני ממליצה על קומה אחת שמתאימה ל27 ס"מ מינימום (אמרנו איקאה?) וקומה שניה שמתאימה לכוסות וקערות והגובה נטו שלה צריך להיות 12-15 ס"מ מינימום.

אופציה ג' מטעה, כי במבט ראשון שום דבר לא ממוקם איפה שהוא צריך להיות והיא גם הכי יקרה. אבל עם קצת עיבוד (החלפה בין המדיח לעגלת הבקבוקים ואולי בדיקה מחודשת של המידות) יש לה פוטנציאל.
באופציות א-ב עגלת הבקבוקים תבלינים ממוקמת רחוק מדי ממשטח העבודה העיקרי
ובאופן כללי מעניין אותי למה אתם צריכים להשתמש בפינה... הנטייה היום לבטל את הפינה כי זה הרבה יותר נוח ויעיל וזול יותר. אני מבינה שמדובר במטבח כשר, ובעיות האחסון הן תמיד גדולות, אך לפעמים ביטול הפינה מביא לתוצאות הרבה יותר טובות.
אין בעיה למקם כיריים לא במרכז אם זה לא מפריע לכם בעין.

לגבי קיר הגבוהים:
המזווה כדאי שימוקם קיצוני משמאל.
אחריו המקרר ואחריו הבילט אין.
התנור והמיקרו חייבים משטח הנחה קרוב,
והמקרר צריך מרווח פתיחה ומעבר לפניו. עדיף שיפתח לשטח המטבח מאשר מול הכסא.

אופציה C טובה יותר בעיני, אבל חבל על הכסף של הקלפות. זה ארון שבקושי יפתח, אין סיבה לשים קלפה - זה גם פחות נגיש - והמראה שם זר לשאר הארונות. דלת תספיק שם בהחלט.
פוף חסכתם 1200 ש"ח :)

אני מקווה שלא פספסתי כלום. בהצלחה
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.155 seconds