שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 28 דצמ 2016 15:48 #1

שלום רב,
רכשנו דירה מקבלן ועכשיו אנחנו בשלב תכנון המטבח. מדובר במטבח בצורת ר' אשר פונה לסלון (הסלון והמטבח הם בספייס אחד). המטבח אינו גדול- הצלע הארוכה היא 3.35 והקצרה יותר היא 2.85 כאשר התכנון הוא לעשות אי ישיבה. צרפתי את המידות והתכנון של הקבלן. היות ואנו לא מעוניינים בקולט אדים או בארונות מעל הכיריים חשבנו להחליף את מיקום הכיור והכיריים כך שהכיריים יהיו מתחת לחלון ולא הכיור (אנחנו עושים כיריים אינדוקציה). שהתייעצנו עם חברת המטבחים נאמר לנו שבמידה ונרצה מקרר גדול של שתי דלתות זה לא יהיה אפשרי היות וצריך להשאיר לו נישה של 95 ס"מ מה שלא ישאיר מקום למדיח.
לכן חשבנו על האופציה הבאה- לוותר על Built In עם תנור ליד המקרר של 60 ס"מ ולעשות שם מזווה ברוחב 50 ס"מ שיהיה בו גם מקום למיקרו. זה בעצם יאפשר גם הכנסת מדיח.
את התנור נמקם מחת לכיריים (אינדוקציה) אשר יהיו מתחת לחלון.
מעל הכיור יהיו ארונות או קלפות ומעל הכיריים (הקיר של החלון) לא יהיה דבר (אולי מדף?)
1. האם התוכנית נראת הגיונית מבחינת תכנון ומיקום הדברים? כך שיש קיר אחד עם ארונות וקיר אחד עם חלון בלבד?
2. מה גודל האי המומלץ למטבח כזה? המליצו לנו 90X187 אבל מרגיש לי גדול מידי. האם אי של 80X 160 יכול לעבוד? האם אי כזה יכול להתאים ל 3 סועדים?

תודה!
נועה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 29 דצמ 2016 01:20 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי נועה
תתחדשו!
1. להחלפת הכיור והכיריים יש יתרון נוסף - רצף העבודה הרבה יותר נכון כאשר הכיור ממוקם בין המקרר לכיריים.
החיסרון במיקום הכיריים ליד החלון זה הצורך לנקות את החלון מהתעבות, אדים, שמן ונתזי רוטב עגבניות...
2. בידקו היטב את נושא המקרר, חלקם דורשים מרווח של יותר מ95.
3. שימו לב שמזווה עם מקום למיקרוגל יאפשר שימוש במיקרוגל קטן בלבד. הרטחב הממוצע למיקרו הוא 50-52, ובארון ברוחב 50 השטח נטו לאחסון יהיה 46, כך שרוחב המיקרו צריך להיות עד 44 מקסימום,
וזה אם משאירים תא פתוח ללא קלפה.
אם רוצים גם קלפה המנגנונים שלה תופסים עוד כמה ס'מ.
4. שימו לב שלא לתכנן את המטבח למלוא 335 ס'מ - אם מדובר במידת בניה המידה בפועל תהיה לפחות 5 ס'מ פחות בגלל הטיח.
אם אכן תחליטו על התכנון שהעליתם, הייתי לוקחת בחשבון מדיח ברוחב 45 ס'מ במקום 60, וקובעת את רוחב המזווה לפי המידות בשטח.
5. הקפידו שלא למקם את המדיח בפינה, ושמימין לכיריים יהיה לפחות 40 ס'מ משטח.
6. 187 לאי זה בהחלט גדול מדי. דאגו להשאיר בין המטבח לאי לפחות 110 ס'מ ועדיף 120, בעיקר מול המקרר והמדיח.
מדדו 110 מקצה הקיר שליד המקרר ולא מצלע המטבח (ייתכן שיהיה לכם כדאי לקצר את הקיר הזה ל70 ס'מ)
לדעתי זה משאיר לכם כ150-160 לאורך האי (מקביל למקרר), וכ70-80 לרוחב.
150 ס'מ מספיק ל3 אנשים.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 29 דצמ 2016 08:26 #3

תודה רבה על העצות המועילות!
אנחנו נבחן את נושא המדיח למרות שאנחנו חוששים לקנות מדיח קטן.
האם יש מקום יצירתי אחר שניתן לשים בו מיקרוגל?
בנוסף- מה המינימום של שיש שצריך להשאיר בפינת המטבח? כלומר מהקיר ועד הכיור?

תודה!!
נועה
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 29 דצמ 2016 10:55 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
לגבי המדיח אני תמיד נותנת את הדוגמה של ההורים שלי, שכבר יותר מ20 שנה עם מדיח 45, עם 3 ילדים, והיום גם עם 3 בני זוג ו-4 נכדים...
אלא אם אתם משפחה מרובת ילדים או בשלנים מקצועיים, הרבה פעמים מדיח 60 הוא גדול מדי ולוקח 3 ימים למלא אותו.
זה שווה לשקול, כדי להרוויח עוד טיפה אחסון.
לגבי הכיור, בתכנית ששאלתם לגביה, הכיור יושב צמוד לפינה כלומר כ65-67 ס'מ מהקיר.
אין להחליף בין המדיח לכיור,
כדי שהמדיח לא יהיה בפינה,
וכדי שמשמאל לכיור יישאר משטח הנחה.

לגבי המיקרוגל,
יש הרבה פתרונות יצירתיים,
אבל הם כבר דורשים תכנון של כל המטבח בראייה שלמה (כל שינוי משפיע על כל התכנית) תוך הבנה של הצרכים שלכם בהקשר של אחסון, משטחי עבודה והנחה, וסגנון עיצוב מועדף.
מה שחשוב, זה לא למקם את המיקרוגל בגובה גבוה מ135,
אלא אם אתם משפחה של שחקני כדורסל.

האם בחנתם אפשרות של העברת המטבח קרוב יותר לכניסה לבית?
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 29 דצמ 2016 11:54 #5

היי שימעת,
מודה לך על המענה המהיר והמועיל :)
חשבנו לשנות אבל זה גם מצריך הזזה של תשתיות שעולה הרבה כסף וגם לא יהיה חלון, אנחנו מעדיפים להשאיר את המטבח במיקום הנוכחי.
הרעיון שלך לקצר את הקיר ליד המקרר ולחשב את המרחק לאי ממנו מצויין וניישם זאת! תודה!
זה החישוב שעשינו:
ראינו שישנם מיקרוגלים של 44 ס"מ בלבד אשר מכילים צלחת גדולה בקוטר של 27 ס"מ. כלומר המזווה יצטרך ליהיות 51 ס"מ, הנישה הפנימית תיהיה בין 4 ל 3 ס"מ פחות כך שנוכל לשים מיקרוגל ברוחב כזה. המנוע של הקלפות בד"כ למעלה או בצד אבל ממש בקידמת הארון כך שאין בעיה לשים את המיקרו קצת יותר פנימה ואז המנוע של הקלפה כלל לא משפיע.
נישה למקרר נשאיר 94 ס"מ (מספיק למקרר שאנו רוצים שהוא 91 ס"מ) ופינה מהקיר עד לכיור : 66-65 ס"מ.
בהתחשב ב- 120 ס"מ נוספים למדיח ולכיור עדין נשאר בין 4 ל- 5 ס"מ ספייר לחיפוי.

האם נראה לך שזה יכול לעבוד?
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 30 דצמ 2016 11:57 #6

• שימעת
  • שימעת's Avatar
תיאורטית, כן, אבל זה מאוד גבולי
עם הגודל המינימלי של יחידת הכיור, מדיח, פינה ומקרר אי אפשר לשחק.
זה אומר שלאחר המדידה בשטח היחידה שתספוג שינויים כתוצאה מסטיה במידות תהיה המזווה.
בבנייה בישראל יש לא מעט תקלות, קירות עקומים, עובי משתנה של טיח,
אפילו המדידות של החברות לא תמיד מדויקות וכבר קרה לי שהגעתי להתקנה של מטבח ויחידה אחת לא נכנסה בגלל טעות של חברת המדידה, וזה גרם להרבה צרות.

אני מעדיפה לשמור את השליטה כמה שאפשר אצלי, ולהשאיר כמה שפחות למזל -
אתם כמובן יכולים לחכות עם ההחלטה למועד ההורדה לייצור אחרי המדידה,
ואז אם יהיה צורך להחליט על הקטנת המדיח לטובת המיקרו או הפוך.

תבדקו במפרט המקרר כמה מרווח נדרש לו לאוורור נאות
גם מיקרו צריך אוורור, ויכולת לפתוח את הדלת ליותר מ90 מעלות.
תדאגו לבדוק את המיקרוגל פיזית באולם התצוגה, לראות אם הדלת נפתחת מעבר לרוחב המיקרו ודורשת מרווח פתיחה, או שהיא נפתחת במסגרת רוחב המיקרו (קצת קשה להסביר במלים, אולי אצליח להעלות שרטוט יותר מאוחר)
בנוסף, מנגנון הקלפה גדול למדי וחשוב לקחת אותו בחשבון.

אם אתם מקצרים את הקיר, המדידה צריכה להיעשות מהמקרר שהוא הכי בולט, והמרחק צריך להיות 120 אם מדובר במקרר 2 דלתות.

בהצלחה!
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בצורת ר' + אי ישיבה 30 דצמ 2016 12:16 #7

תודה שימעת! זה בדיוק מה שנעשה, נחכה לראות את המידות בשטח ואם אכן תיהיה בעיה ניקח מדיח קטן יותר או מקרר קטן יותר. גם כך אנחנו לא בטוחים שנכון לקנות מקרר side by side של 91 ס"מ היות וזה יכול להראות גדול מידי לממדי המטבח. אנחנו כרגע זוג צעיר ללא ילדים אז לא באמת צריכים מקרר כה גדול ויכולים להסתפק במקרר קטן יותר.
תודה על העיצות המועילות וסוף שבוע נעים!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.142 seconds