שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בעיות עם תכנון המטבח

בעיות עם תכנון המטבח 17 ינו 2017 19:39 #1

שלום עומרי,
צירפתי את תוכנית המטבח שלי שאני מנסה לעצב בגודל 3.35 על 4.35.
יש למטבח שני חלונות, אחד במרחק של 30 מ"ס מהקיר והשני במרחק 70 ס"מ מסוף הקיר, כל חלון הוא בגודל של 120 ס"מ והמרווח ביניהם הוא מטר.
יש לי כל כך הרבה בעיות עם העיצוב של המטבח ואני מרגישה שיש לי הרבה רעיונות אבל אני לא מצליחה לגבש אותם לתוכנית אחת...

1. אני רוצה למקם דלפק או שולחן במטבח אז שמתי אותו במרחק של 60 ס"מ מסוף הקיר אבל אני חוששת שזה ייראה מוזר כי זה גורם לכך שהארון ליד יהפוך להיות בגודל של 70 ס"מ (בד"כ ארונות לא אמורים ברוחב זוגי?)
מה גם שהתמי 4 שחשבתי שיישב על הארון של ה70 גבוה יותר מהרווח שבין סוף השיש לבין החלון :blink: ואז אני נתקעת עם הצנצנות של הקפה והתה שחשבתי שיישבו על אותו ארון לצד התמי 4 ופתאום כל זה נראה כל כך צפוף...
2. את הכיור מיקמתי בין החלונות כי אני אוהבת לשים את הכלים במייבש כלים בתוך קלאפה.
3. אני רוצה לקנות מדיח ברוחב 60 שיהיה צמוד לכיור אבל אז פתאום הגעתי למצב שבו הפינה הפכה למוזרה (מרווח של 80 מהקיר לארון של המדיח)...
4. את הכיריים (מגז) אני רציתי לשים בצד הזה של המטבח, הכי רחוק שאפשר מהשולחן כי הילדות שלי צעירות ולא ליד החלון כדיי שהלהבה לא תכבה והוספתי לו קולט אדים.
5. משני הצדדים של הקולט חשבתי לשים קלאפה אבל פתאום הבנתי שהרוחב שבין החלון לקיר הוא רק 30 (!!!) מה שיגרום לקלאפה לבלוט מהחלון :(
6. אין לי שום מושג מה לעשות עם הפינות.
7. בין המזווה לתנורים (שני תנורים אחד מעל השני) שמתי את המקפיא הקטן ומעליו מיקרוגל כדיי שגם הילדות יוכלו לתפעל אותו (על הקיר היחיד שיהיה עם ארון גבוה) ובסוף את המקרר אבל פתאום קלטתי שגמרתי את המקום והגעתי לדלת של הבית (יהיה מרווח של 60 ס"מ בלבד ביניהם).

איך ממשיכים מכאן? אוליי אני צריכה להתחיל מההתחלה?
תודה על העזרה :)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

בעיות עם תכנון המטבח 17 ינו 2017 22:08 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי אלה
אני מעריכה את המוטיבציה שלך,
תכנון מטבח הוא לא דבר של מה בכך
ישנם, כפי שהרגשת על בשרך, הרבה גורמים שצריך להתחשב בהם במקביל
וכדי לפתור את כל השאלות והבעיות שעלו לך במהלך התכנון יש צורך, איך לומר, לתכנן את המטבח... כלומר, להבין מה הצרכים שלכם, לבדוק מספר אופציות, להפוך ולחשוב בכל האפשרויות עד שמגיעים לפתרון המתאים ביותר והנכון.
לצערי,
לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום.
אני ממליצה לך להיעזר באיש מקצוע.
זה בדיוק התפקיד שלנו, לעזור ללקוח לגבש את כל הרצונות והצרכים והחלומות והרעיונות לכדי תכנית אחת טובה.

לגבי השאלות הטכניות,
מידות רוחב של ארונות מטבח יגיעו בדרך כלל בקפיצות של 5 ס'מ, לא בהכרח זוגי,
ולעתים - תלומ בנגר או בחברת המטבחים, ניתן גם לעשות כל מידה שרק רוצים כמו 72.5 ס'מ, לדוגמה.

המלצה חמה - לא לעשות כלום עם הפינות. לבטל אותן. חיסכון ניכר בכסף ובכאבי גב.
לגבי הפינה ברוחב 80 - זה כמובן לא בא בחשבון וצריך למצוא לזה פתרון אחר.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

בעיות עם תכנון המטבח 18 ינו 2017 22:10 #3

תודה על התשובה.
אז יש לי שתי שאלות:
1. באיזה מרחק מדלת הכניסה אני יכולה כבר להציב ארון (מרחק מינימלי)?
2. בשרטוט שצירפתי, שמתי דלפק ככה שהאנשים יושבים עם הגב לסלון, במחשבה שנייה אני חושבת שאני מעדיפה בעצם שולחן אוכל ל4 אנשים. באיזה מרחק מסיום הקיר אני אמורה לשים את השולחן? (איפה שיש 70 ס"מ רווח בין סיום הקיר לחלון)
האם היית ממליצה לי לשים את השולחן ככה שהוא יתחיל בקו של החלון ואז בעצם הוא מתחיל במרחק של 70 מסיום הקיר או לחלופין, ככה שחציו מתחת לחלון וחציו לא? אוליי אני פשוט צריכה להשאיר רק 40 ס"מ מסיום הקיר ככה שמי שיושב בסלון לא רואה מאחורי הקיר את האדם שיושב במטבח.

תודה על התשובה,
אלה
יש להתחבר כדי להגיב.

בעיות עם תכנון המטבח 22 ינו 2017 18:02 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי אלה
לגבי השולחן אני מצטערת אבל לא הבנתי כלום...
לגבי המרחק מדלת הכניסה מינימום 30 ס'מ ואם אפשר עדיף יותר

התכנית כפי שהיא כרגע בעייתית, בעיקר סדר הארונות הגבוהים.
תנור ומיקרוגל חייבים משטח הנחה קרוב מסיבות בטיחותיות וכדאי שיהיו קרובים יותר למשטח העבודה.
הייתי מסדרת את הארונות בצורה הבאה: מזווה, מקרר, מקפיא ומיקרו, תנורים.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.135 seconds