שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח קטן בדירה חדשה

מטבח קטן בדירה חדשה 10 אוג 2017 15:27 #1

תודה על הפורום וכל התשובות בו. מאוד עוזר בהתמודדות עם בניית המטבח.

רכשנו דירה חדשה מקבלן אך בשלב יחסית מתקדם – מה שאומר שלא ניתן להזיז את התשתיות – כלומר החיבורים לגז, לחשמל ולמים. בשילוב עם העובדה שמטבח אינו גדול (מטבח ר' עם צלעות 350 ו 270) אנחנו שאין לנו הרבה אפשרויות לסידור. גם די התמקדנו בסגנון "כפרי" אבל לא כבד מידי עם בליטות עדינות מסביב לדלת וידיות מתכת שחורות.

יש לנו כבר רעיון כללי לגבי הסידור: (מצורפים גם שרטוטים חובבניים)

הקיר של החלון והכיור די ברור לנו איך הוא יראה. מדיח, כיור, ארון/מגירות ומדפים פתוחים. כאשר מיקום המדיח לא אידאלי – אבל אם נעביר אותו לצד שני של הכיור נשאר נדמה שחלוקת הארונות תהיה פחות טובה.
בקיר הארוך מיקום המקרר ןהבילטאין די מוגבל בגלל השקעים וגם נראה לנו נכון. הכיריים יכולים לזוז מעט ימינה או כל עוד הם במרכז השיש זה לא משנה הרבה.
ועכשיו ההתלבטויות העקריות שלנו:
1. איזה ארון לעשות מעל הכיריים: האם דלתות או קלפות? ואולי בכלל בלי? האם הקלפות יהיו נגישות? האם ארבע דלתות יתאימו יותר לסגנון הכפרי? אם מקום האחסון "יקר" מידי במטבח כזה קטן שאסור לנו לוותר עליו?
2. האם נכון לעשות מגירות מאוד רחבות (120 או 130) מתחת לכיריים? או שעדיף לעשות ארון בקבוקים על חשבון הרוחב הזה?.
3. באיזה גודל לעשות את האי? חשבנו על 90X180. אנחנו רוצים 4 מקומות ישיבה וכמה שיותר מקום אחסון אבל גם ככה המעברים גבוליים ולא רוצים לגלוש יותר מידי לכיוון הסלון.
4. כיצד לחלק את האי - חשבנו לעשות שתי יחידות של מגירות – כל אחת מורכבת משלוש מגירות או ממגירה עליונה ומגירה תחתונה עם מדף נוסף נשלף. האם יש עדיפות? האם רעיון יותר טוב?
5. לגבי האי – האם לעשות אותו שיש או עץ? יש הסכמה שעץ יהיה יותר יפה אבל הוא פחות עמיד. האם צריך לחשוש מזה שהעץ יהרס? הרי זה אמור להיות שולחן משפחתי עם ילדים, לא נרצה כל הזמן לחשוש מה יקרה לעץ
6. מה לעשות עם חיפוי קיר – חושבים על חיפוי רק בקיר הארוך אבל על הגובה על הארונות הגבהים יוצא 90 סמ גובה חיפוי שזה לא סטנדרטי. יש המלצות אחרות? ואם לא עושים ארונות למעלה – האם חיפוי של חצי קיר יהיה יפה?
חוץ מזה יש לנו אפשרות לשתי חברות מטבחים – אביבי ודקל. לא ראינו הבדל משמעותי חוץ מפרזול של בלום לעומת גראס. האם ידוע משהו על חברות אלו?

כאמור צירפתי כמה שיותר שרטוטים שיכלתי לחשוב עליהם – מבט מלמעלה וחזיתות אפשריות. הכל חובבני אבל בקנה מידה (פאורפוינט ולא תוכנת עיצוב). ויש גם את מבנה הדירה.
אשמח לתשובות, הערות, ורעיונות.
תודה,
אדם
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח קטן בדירה חדשה 14 אוג 2017 04:22 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי אדם
כל הכבוד על השרטוטים בפאואר פוינט!
1. מהסוף, כן, לטעמי זה נכון לשים שם ארונות גם מבחינת המראה.
לגבי דלתות או קלפות, בוא נתחיל מהמרחק שלהם מהשיש.
האם אתם מתכוונים לאחסן דברים בשימוש יומיומי? המרחק מהשיש לארון בשימוש סביר צריך להיות 50-60, מכיוון שמדובר באזור מעל הכיריים, אם יש קולט בארון אז אין בעיה עם 60, אם לא אז מעל הכיריים צריך להיות 80,
אבל קח בחשבון שקלפות אם ממוקמות גבוה מדי יהיה קשה לסגור אותן אחרי שפותחים.
בהחלט בסגנון הכפרי, יותר קל לשלב דלתות, ואין חשש שלא יתאים.
2. קודם כל מגירות רחבות הן מקסימום 120.
דבר שני, לא לקחת בחשבון בשרטוט שלך שצריך לעשות הרחקה מהפינה של 5-7 ס"מ, וכן סביר להניח שמידות המטבח יהיו קצת קטנות יותר מבתכנון, כיוון שהמידות בתכנית המכר של הקבלן מבוססות על מידות הבניה ולא על המידות הסופיות אחרי טיח
כך שבסופו של דבר יצרן המטבחים שיתאים את התכנית למדידה בשטח, יסדר את זה
לגבי עגלת בקבוקים, אני בהחלט ממליצה למקם באזור הכיריים אבל לגבי עדיף או לא עדיף, זה תלוי בצרכי האחסון שלכם בהרגלי השימוש ובסדרי העדיפויות שלכם
3. לא הייתי מגדילה את האי מעבר למה שעשיתם, המעברים גם ככה גבוליים, כמו שציינת.
אם רוצים להגדיל קצת את המרחק בין המקרר לאי, אפשר לעשות אותו 80, ושיחידות המגירות יהיו בעומק 50 במקום 60.
4. אין תשובה אחת, תלוי בצרכי האחסון שלכם
5. אחחח, שאלת השאלות, האיזון בין פרקטיקה לאסתטיקה. העץ לא ייהרס, אם תדעו לשמור עליו, אבל בהחלט יהיה לו בלאי מסוים גבוה יותר מאשר חומרים אחרים כמו אבן קיסר או גרניט פורצלן. מצד שני, יותר נעים לאכול עליו ולהניח עליו ידיים כי הוא לא קר...
6. קודם כל, אל תקבלו החלטות סופיות לגבי החיפוי לפני שהמטבח יותקן. יהיה לכם די והותר זמן לבדוק דוגמאות ולהחליט לאחר התקנת המטבח ומשטח העבודה.
לגבי גובה החיפוי, אני חוששת שחצי קיר לא יראה טוב, אבל זה תלוי בחיפוי בצבעים ובדרך היישום.

לגבי חברות המטבחים, חפשו חוות דעת ברשת, ותבחרו על פי האינטואיציה.

בהצלחה!
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.127 seconds