שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: "החבאת" ארון שפונה לסלון

"החבאת" ארון שפונה לסלון 07 מרס 2018 18:37 #1

שלום

במטבח שלנו, הקיר המתאים לארונות הגבוהים, הוא קיר באורך 2.56 מ', שניצב לדלת הכניסה לבית (הדלת פונה לסלון). האופציה הראשונה עליה חשבנו, הייתה להעמיד ליד קיר זה מקרר ויחידת בילד-אין, ולהוסיף קיר גבס קטן בקו דלת הכניסה, על מנת להסתיר את המקרר. סידור כזה היה מותיר לנו מקום לארון צר ברוחב 20-24 ס"מ.

לכן חשבנו לוותר על קיר הגבס, ולהסתיר את המקרר באמצעות ארון רחב בעומק 30-34 ס"מ, שיפנה לסלון. כדי לא לגרום לכל הסיפור הזה להיראות מכוער במיוחד, חשבנו לבנות מעין "עמוד" מגבס, שיסתיר את החזית הצדדית של הארון, ובעצם יגרום לו להיות חלק מאיזור הסלון.

כל המטבח יהיה מפורמייקה לבנה מבריקה. השאלה היא אם כדאי שגם חזית הארון הפונה לסלון תהיה מאותו החומר, שיש דרך טובה יותר "להעלים" אותו בתוך הקיר?

מובן שגם רעיונות טובים יותר משלנו לתכנון הכללי של המטבח יתקבלו בברכה.

תודה רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 07 מרס 2018 23:48 #2

צירפתי הדמיה של זה.

את דלתות הארון שליד דלת הכיסה אנחנו מעוניינים "להחביא".
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 08 מרס 2018 08:52 #3

היי, הרעיון נראה מצויין. ארון לבן על רקע קיר לבן יבלע דיו. אישית אני הייתי מוותרת על העמוד,
מתכננת נגרות יפה בכיוון הסלון שלאו דווקא מתחברת לחומר המטבח (יש משהו בפורמייקה לבנה מבריקה, לטעמי האישי, שנראה זול, ביחוד לארון "סלוני" במהותו) הייתי לוקחת את הרעיון למקום מעוצב ואלגנטי יותר, אולי מאחדת את גוון הארון, הקיר והדלת בגוון כהה יותר, או אולי חיפוי עץ, אולי אף דלת ארון מראה, יש הרבה אופציות שישדרגו את המראה, מצרפת דוגמא מדירה בעבודה.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 08 מרס 2018 10:55 #4

תודה רבה על התשובה והרעיונות.
הצלחת להתייחס להרבה נקודות בכמה משפטים לא ארוכים..

א. אנחנו אוהבים כמה שיותר לבן, אבל לא נעולים על סוג חומר כזה או אחר. אז קיר כהה כנראה שלא נעשה, אבל נראה לי שבמקרה זה, שימוש בחומר אחד לארונות שבתוך המטבח, ובחומר אחר לארון הזה, תהווה דווקא יתרון ולא חיסרון.

איזה חומר יהיה לדעתך הבחירה הנכונה יותר?

ב. חשבנו על ארון בלי עמוד גבס, או על קיר גבס בלי ארון, כשליד המקרר יהיה ארון ברוחב 80 ס"מ, ושהתנור יעבור אל מתחת לכיריים שממול, אבל את שתי האפשרויות פחות אהבנו. (מצרף הדמיות)
בלי עמוד גבס, הארון אומנם פונה לסלון, אבל עדיין נראה כחלק מהמטבח, וכשהתנור מתחת לכיריים, נשאר ליד המקרר גוש ארונות גדול מידי, לטעמינו.

את חושבת שזה הפיתרון התכנוני הנכון בשביל המטבח שלנו?

שוב תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 08 מרס 2018 11:32 #5

בשמחה. קשה לי להוסיף בפורמט הזה על המשפטים הלא ארוכים.. איזה חומר ותכנון מדוייק דורש הרבה יותר מידע על טעמכם, נתוני הדירה, שאר החומרים והצבעים המתוכננים.
באופן כללי ארון בכניסה, כזה או אחר, מועיל ושימושי, אני גם מעדיפה איזו הגדרה נוספת של תחום המטבח, אולי אף משיכת הארון לטשטוש נוסף של החלק המאד "מטבח" של המטבח,
אולי תוספת של דלפק או בכלל ארון קנוי שקוע בחלקו בשטח, רחב יותר. כלומר הרבה אופציות להפוך את הנתונים היבשים לדירה יפה וייחודית לכם. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 08 מרס 2018 14:21 #6

אנחנו מעדיפים לשמור על הכניסה למטבח כמה שיותר פתוחה, כי גם כך את רובה יחסום שולחן פינת האוכל, שישמש גם כשולחן המטבח שלנו. אנחנו צריכים שישה מקומות ישיבה במהלך השבוע, ושמונה בשבתות - חשבתי על שולחן מרובע של 1.30, שבימי השבוע יוצמד לקיר חדר האמבטיה. (צירפתי תוכנית של האיזור הציבורי בדירה, ושרטוטים שמראים את מרווח הכניסה למטבח)

אגב איזורים איזורים שמחפשים הגדרה - פינת האוכל באמת לא יודעת אם היא שייכת למטבח או לסלון..
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

ח או ה? 26 נוב 2018 14:12 #7

שלום

עבר הרבה זמן מאז ההודעה הקודמת, אז ארשה לעצמי לאמל"ק את הפרקים הקודמים:
תכננו מטבח בצורת ח' והתלבטנו איך להסתיר את אחת מרגליו. בסוף ויתרנו על כמה רעיונות יצירתיים, והחלטנו לבנות קיר ברוחב 80 ס"מ.

אני מצרף שוב את תוכנית האיזור הציבורי, וכן המחשה של חברת המטבחים המבצעת ותוכנית ששרטטתי לפיה (option1).

עכשיו, רגע לפני הנחת התשתיות בדירה, אנו מתלבטים שוב לגבי הצורה הבסיסית. האם לא נכון או יפה יותר לבנות מטבח בצורת ר' + (חצי) אי, בסגנון השרטוט המצורף (option2)?
אם כן, האם חשוב להוריד את הקיר הקטן (ברוחב 35 ס"מ) שבין המטבח לפינת האוכל?

תודה רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

ח או ה? 28 נוב 2018 08:29 #8

היי, חצי האי עם הכיריים לא מומלץ, לא נכון לחלל וגם לא נוח לעבודה במטבח ולתחזוקה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 28 נוב 2018 19:01 #9

תודה רבה לך על ההחלטיות, סורנה.

התלבטתי אם "ח" זה לא כבר קצת מיושן,
ואם ללא דופן נוספת "להישען" עליה, פינת האוכל לא תיראה כאילו הציבו אותה במיקום מקרי באמצע החלל.

בזכות התגובה שלך הבנתי שאין עוד מקום להתלבטויות בנושא. תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

"החבאת" ארון שפונה לסלון 28 נוב 2018 23:10 #10

בשמחה, החלטיות היא חלק די חשוב בארגז הכלים של מעצבת... אין בעיה עם מיקום פינת האוכל, אפשר "לעגן" אותה ולחבר לחלל באמצעים עיצוביים. בהצלחה רבה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.154 seconds