שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חלוקת ארונות עליונים - רוחב קלפות

חלוקת ארונות עליונים - רוחב קלפות 05 אוג 2018 10:13 #1

היי, נעים להכיר :)
אודה מאד על עצתכם:
מצורפים שני שרטוטים של תכנונים שאנחנו מתלבטים ביניהם (ואם יש לכם רעיון אחר - נשמח לשמוע!), זה מה שעומד מאחוריהם:
אנחנו עומדים להחליף את ארונות המטבח בדירתנו. המטבח שלנו אינו מאד גדול ולמעשה הארונות שלנו עומדים להיות רק לאורך קיר אחד, באורך של כ- 4.9 מ', שאמורים להכיל גם את המקרר (בצד השני יש לנו שולחן מטבח ויחידה עומדת של תנור וכיריים).
בן זוגי ואני אוהבים לבשל, יש לנו לא מעט כלי מטבח ואנחנו זקוקים למקומות אחסון.
בתחילה חשבנו לעשות ארונות עליונים "של פעם", אבל אז הבנו (גם מקריאה באתר הזה) שהעיצוב הזה מאד מיושן ושכנראה שעדיף שנעשה קלפות.
היות שנגר שדיברנו אתו אמר שהמנגנון של הקלפה הכפולה (ה- HF) לא כ"כ אמין בעיניו ויוצא בקלות מכיוון, הרעיון הנוכחי שלנו הוא לעשות שתי קלפות HK בגובה 45 ס"מ כ"א, אחת מעל לשנייה.
אבל אז עלתה שאלת החלוקה של הקלפות...
בצד ימין, אנחנו מעוניינים לעשות קלפה מקבילית (HL), על-מנת להסתיר מאחוריה את הבלנדר והמג'ימיקס (הפנטזיה שלנו היא משטח עבודה מסודר שיהיה פנוי לחלוטין!) - ולכן אנחנו חושבים לעשות בצד ימין קלפה ברוחב 60 ס"מ.
אגב, בצד ימין למעלה תלוי מזגן ולכן עשינו מגרעת בחלק העליון של הארונות (כלומר היא נעשתה משיקולים פרקטיים ולא עיצוביים).
המקרר שלנו זקוק לרוחב של 95 ס"מ (בסקיצה של הקלפות הקטנות יותר הרחבנו את הנישה למטר - כי חשבנו שאולי זה יהיה יותר הרמוני לעין, שלוש יחידות של מטר).
זה משאיר לנו כ- 3.3 מ' של ארונות עליונים שצריך להבין איך לחלק.
עוד דבר שיש לקחת בחשבון הוא שאנחנו מעוניינים במתקן לייבוש כלים מעל לכיור, כך שאם נחלק את הקלפות לשלוש יחידות זהות של 1.1 מ', ארון ייבוש הכלים לא ייצא בדיוק מעל לכיור, מה שגם נראה לנו מאד לא נוח... לכן שרטטנו חלוקה של ארון אחד ברוחב 1.3 מ' ושני ארונות ברוחב 1 מ'.
האופציה היותר אסתטית בעינינו היא זו שמחלקת לשני ארונות רחבים, בגודל 1.65 מ' כ"א.
אבל אנחנו חוששים שהדלת תהיה כבדה ושנצטרך לפתוח את הקלפה במקום שהוא למעשה יהיה רחוק מהפריטים אותם אנחנו רוצים להוציא מהארון, זה נשמע לנו לא נוח...
מצד שני, החלוקה עם הקלפות הקטנות יותר היא פחות הרמונית ונעימה לעין, אבל נראית לנו יותר "אנושית" מבחינת השימוש (וגם הגירסה הזו לא נראית לנו בהכרח הנוחה ביותר, למעשה אין לנו ניסיון בשימוש בקלפות).
מה דעתכם? האם אכן קלפה ברוחב 1.65 מ' תהיה לא נוחה לשימוש יומיומי?
האם יש לכם רעיון אחר לחלוקה של הקלפות?
המון תודה מראש!
יש להתחבר כדי להגיב.

חלוקת ארונות עליונים - רוחב קלפות 05 אוג 2018 21:41 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי טליה
נעים מאוד :)
הייתי שמחה להבין למה כוונתך ביחידה עומדת של תנור וכיריים, ומה מבנה המטבח במבט על
ללא מידע על מבנה המטבח התשובות כאן הן לגמרי בעירבון מוגבל, ולא אוכל גם להציע רעיונות אחרים
אני חייבת לומר שלי אין שום בעיה עם ארונות "של פעם". הם מאחסנים טוב יותר מקלאפות, עולים פחות, ובתכנון נכון אפשר לקבל מראה מודרני ולא מיושן.
שתי קלאפות בגובה 45 כל אחת זו אופציה, אבל מאוד מגביל מבחינת אחסון. או שאין מדף פנימי ואז יש תא בגובה 40 ס"מ (לא מאוד יעיל), או שיש מדף פנימי ואז יש שני תאים בגובה ממוצע של פחות מ20 ס"מ, שזה גם לא אידיאלי. מספיק שרוצים לאחסן קערה גדולה שהיא פשוט לא תיכנס בגובה.
לגבי יייבוש כלים, אם אתם מעוניינים בקומה אחת של ייבוש אין בעיה ב45 ס"מ, אבל אם אתם מעוניינים בשתי קומות (צלחות וכוסות) אז בדרך כלל נדרש גובה ברוטו של 55-60 ס"מ, כדי שאפשר יהיה לייבש צלחות גדולות (27 ס"מ) וגם כוסות גבוהות.
לגבי רוחב הקלפות, אין בעיה עם דלת של 165 המנגנון מיועד לשאת את המשקל, אבל ארון ברוחב מעל 90 ס"מ דורש מחיצה אנכית, מה שאומר שלא יהיה לכם תא אחד רחב אלא מחייב אתכם לעשות חלוקה בפנים הארון.
כלומר אם נסתכל על השרטוט ששלחת, יהיו לכם 5 תאים בקלאפות התחתונות (בגלל ייבוש הכלים)
לעומת 4 תאים בחלוקה לקלאפות של 100.
עוד דברים שאני רואה בתכנית ששווה לחשוב עליהם
אם הארון בימין התכנית הוא בעומק השיש (60), אז כאשר אתם פותחים את הקלפה המקבילה אין לכם לאן "לגרור" את מכשירים החשמל לצורך שימוש, מה שאומר שצריך להרים אותם כדי להוציא ולמקם על משטח העבודה.
אם תכננתם ארון בעומק כמו הארונות העליונים (30-35), אז ברוחב 60 לא יכנסו מג'ימיקס ובלנדר יחד (זה מוטל בספק גם בעומק 60, תלוי בגודל המכשירים)
אני בדרך כלל ממליצה שלא לעשות מגירת בקבוקים/תבלינים ברוחב 30, הרוחב נטו לאחסון (לאחר הפחתת דפנות הארון, המסילות ודפנות המגירות) הוא כ22 ס"מ. זה אפשרי אבל גבולי מבחינת הנוחות. מבחינת הפרופורציות של החלוקה הכוללת זו כן מידה נכונה (30-60-90) בהנחה שנלקחו בחשבון ההלבשות (הרחקות מהקיר ברוחב 2-3 ס"מ)
ארון כיור ברוחב 60 אפשר לעשות דלת אחת, זה נראה טוב יותר.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

חלוקת ארונות עליונים - רוחב קלפות 05 אוג 2018 23:27 #3

היי שימעת, ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת! :)
אני מצרפת כאן שתי תמונות של הצלע הנגדית של המטבח, כדי שתביני מה יש בה.
לכאורה היה ניתן אולי לעשות בה יחידה עם תנור בילט-אין שהיתה מאפשרת לנו אחסון נוסף, אבל יש שם חלון שלא היינו רוצים לחסום, וכמו כן, התנור והכיריים שלנו עובדים ותקינים ולא היינו רוצים להוציא אלפי שקלים נוספים על-מנת להחליפם, מה גם שאנחנו מעדיפים לא לוותר על שטח שיש לטובת כיריים... בקיצור, אנחנו נוטים שלא לגעת בצד הנגדי לקיר של הארונות (ובקיר שבין שניהם יש יציאה למרפסת שירות, אז לא ניתן להשתמש בו).
מבחינת הארונות העליונים - אשמח מאד לשמוע כיצד ניתן לתכנן ארונות עליונים ללא קלאפות כך שלא ייראו מיושנים (אני מצרפת לך כאן את השרטוט הראשון שהכנתי, שבהחלט נראה כמו מטבח "של פעם", שיש בו המון קווים אנכיים). אם יש דוגמאות של מטבחים כאלה שתוכלי להפנות אותי אליהן, אני מאד אודה לך!
בנוגע למגירת הבקבוקים - באיזה רוחב היית ממליצה לעשות אותה? היית מציעה שנקטין את אחת מיחידות המגירות האחרות, או שנשאיר זאת כך?
תודה על ההערה לגבי ההלבשות - לא הייתי מודעת אליהן (אבל נותר לנו מקום עבורן) וגם על הטיפ על הדלת האחת לארון הכיור (אני מסכימה שזה ייראה יותר אסתטי. האם זה יהיה נוח באותה מידה כמו שתי דלתות צרות, או שידרוש הרחקה פחות טבעית של הגוף בעת פתיחת הדלת?).
מבחינת הסתרת הבלנדר והמג'ימיקס - התכנון שלנו הוא לעשות את הקלאפה בעומק הארונות העליונים כך שנוכל לגרור את המכשירים קדימה על השיש בעת השימוש בהם; הרוחב של שני המכשירים גם יחד הוא 45 ס"מ והעומק 23 ס"מ - האם זה לא ייכנס בארון בעומק 30 וברוחב 60?
מבחינת החלוקה של הקלאפות - את סבורה שיהיה לנו נוח באותה מידה עם רוחב 1.65 מ', או שישנה עדיפות כלשהי מבחינת נוחות לחלוקה של 1.3 מ' + 1 מ' + 1 מ'?
אנחנו מאד מעוניינים במטבח אסתטי, אבל כפי שוודאי שמת לב, גם נוחות התפעול חשובה לנו מאד :)
שוב המון תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

חלוקת ארונות עליונים - רוחב קלפות 07 אוג 2018 11:07 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
אנסה לענות כמיטב יכולתי במגבלות הפורום
ייתכן שתפיקו תועלת מייעוץ מקצועי כולל ומעמיק יותר.

לגבי ארונות עליונים, אין שום סיבה לייצר הרבה דלתות ברוחב 30 זה בהחלט יוצר הרבה קווים אנכיים, אפשר בהחלט לייצר ארונות רחבים יותר מ60.
לגבי דוגמאות ספציפיות, הרשת מלאה. בעיקר מטבחים אמריקאיים שפחות נפוץ לראות אצלם את הקלאפות, הם עדיין בעניין של ניצול מלא של הקיר לטובת אחסון
את יכולה לחפש תמונות מתערוכת KBIS שהתקיימה בינואר באורלנדו
או מתערוכת salone del mobile שהתקיימה באפריל במילאנו

לגבי מגירת הבקבוקים, תלוי בצורך שלכם. נסי לארגן כמה בקבוקים ותבלינים ותראי אם מסתדר לך רוחב של 22 ס"מ. אם כן , יופי. אם לא, תגנבי מיחידה אחרת 5 ס"מ.

לגבי המכשירים, אם מדדת ונכנס הכל בסדר, חשוב פשוט למדוד ולוודא.

קלאפות - מבחינה פונקציונאלית נטו יש יתרון לחלוקה ל3 (פחות חלוקות פנימיות, יותר נפח אחסון, יותר נוח לפתוח)
מבחינת עלויות ואסתטיקה זה כבר עניין של סדרי עדיפויות.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.156 seconds