שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 21 אוג 2018 09:44 #1

היי, אתחיל בכל הכבוד על האתר הזה. קוראת ומשכילה.

תכננו מטבח עם אי, כאשר האי אמור להכיל כ 5 אנשים עם ישיבה בצד, אורכו 255 סמ והשארנו מעבר מכל צד 105 סמ.
ניסינו לעשות היכן שהקלפה 160 סמ, קלפה כפולה אך זה היה נראה עמוס, לכן ירדנו לקלפה אחת של 160 סמ. יש עוד קלפה בצד של 80 סמ שזה בשביל כוסות ואחסון דברי קפה, יש מתחת תמי 4.
הריצוף הינו פרקט עץ.
שמתי קבצים שמתארים את המטבח, כאשר בסוף הקבצים יש תכנון של המטבח שעשיתי בגוגל סקצאפ וניסיתי להתאים לו את הפורמיעקה שבחרנו.
יש גם 2 קבצים עם שילוב צבעים שמתלבטים לגביהם, שיחוב 1: אי אפור כהה עם לאמי, כאשר ארונות המטבח אפור בטון בהיר עם שיש כהה, 2030 או לבן כלשהו. או שילוב 2: עדיין האי נשאר כהה עם לאמי, וארונות המטבח לבן/אפור בטון עם שיש אפור 4030. מרקם הארונות בשניהם אותו הדבר רק פעם אחת בטון אפור בהיר ופעם שניה בטון לבן מלוכלך.
צרפתי 3 תמונות של הצבעים (אחת, אפור כהה עם בטון אפור ושיש לבן, שניה אפור כהה עם בטון אפור ושיש אפור כהה, שלישית אפור כהה עם בטון לבן מלוכלך)

אשמח לדעת מה דעתך על המטבח. מה היית משנה? משפר?
ואיזה שילוב צבעים נכון לבחור?

תודה רבה וסליחה על האורך
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח 21 אוג 2018 09:59 #2

שכחתי לציין שבצד ימין למטבח יהיה מזווה באורך כ 180-200 סמ בעומק 45 סמ.
אז כך שיש עוד אחסון במטבח.
הוספתי קובץ עדכני שרואים את מיקום המזווה. הנזווה חא תופס את כל אורך הגומחה, רק חלק ממנה.
ועוד משהו, באי מתוכנן 3 קומות של מגירות בשני טורים. כאשר 2 מגירות גבוהות ושלישית צרה, בשביל סכום וכדומה.
בצד המטבח היכן שיש 2 טורים של 2 מגירות בכל טור, יש שם כיריים אינדוקציה ולכן לא היה אפשר לשים מגירות צרות.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח 22 אוג 2018 10:10 #3

היי זהבית, תודה רבה. ראשית יופי של עבודה עשית עם הסקצ'אפ, כל הכבוד!
אנסה לעזור לך בכמה הערות. לצערי לא יכולה לסייע דרך הפורום בהחלטות סופיות לגבי הצבעים והחומרים, אלה דקויות שדורשות הכרות הרבה יותר רצינית עם הטעם שלך, מה קורה בשאר הבית ורק אז ניתן לשפוט מה הפרופורציות הנכונות של הגוונים. אבל, בגדול, בהדמיה שעשית זה נראה טוב. כמה הערות:
1. לא ברורה לי תקרת העץ לארונות הגבוהים, מיותר. שילובי העץ במשטח האי והפרקט מספיקים, רק תוודאי שעובדים יפה יחד.
2. הייתי מוצאת פתרון מים אחר במקום מתקן עומד על המשטח, לא אוהבת לראות אותו מהסלון, יש סנן תת כיורי מוסתר עדיף.
3. אני הייתי משלבת מדפים פתוחים במקום הקלפה הקטנה מימין לכיריים וגם ממשיכה את הקלפה הגדולה יותר באופן מלא על כל הקיר, כאן אין מניעה לטעמי גם לקלפה כפולה אם תרצו תוספת אחסון שהוא פחות נגיש ביום יום אך ייצר ניקיון בקוים על קיר זה.
4. לגבי החיפוי בהדמיה, מיותר מעל הארונות הגבוהים, אם כבר חיפוי מלא, הייתי מבצעת בקיר החלון אבל גם על גבהים אלה קשה לשפוט מכאן וצריך להכיר את הבית.
5. אני מתרשמת שאת מקפידה על פרטים, אז שימי לב לעומק המקרר, לא ימצא חן בעיניך מקרר בולט מקו הארונות.
זהו בערך מה שאני יכולה להציע, ללא הכרות עם תכנית הבית ומה שקורה מסביב למטבח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח 22 אוג 2018 10:46 #4

סורנה, תודה רבה על המחמאה ועל הפירוט המלא!
אענה ואשאל לפי הסעיפים שענית:
1. אחרי ישיבה מול המחשב אתמול הפלטה מעל המקרר ירדה. אכן הייתה מיותרת.
2. הבעיה שהמתקן הוא מים חמים, קרים וסודה וזה משהו שממש משרת אותנו. גם לי הוא מפריע בעין. לכן עשיתי משהו עם משרביה ואשמח שתגידי לי אם זה יכול לעבוד או שזה יותר מדי....
3. מדפים פתוחים זה לנקות אבק, את חושבת שאולי קלפה עם זכוכית תראה טוב יותר? לגבי הקלפה הגדולה המשכתי את זה עם עץ, מדף פתוח לספרי בישול ועציץ קטן לירוק. זה משתלב יפה? או יותר מדי? אם זה לא יפה והתשובה היא שעדיף להאריך את הקלפה, אז איך? היום היא 160 סמ בקלפה אחת. אז לחלק לחצי?
4. אין לי מושג עדיין... הבית בשלבי הלבשה דרך הסקטאפ, כרגע הכל הולך. הבית-הסלון נבנה סביב המטבח, המטבח יתן את הטון. המטבח והסלון באותו החלל.
5. לא ציינתי מקודם, סליחה. אני רוצה שיש 75 סמ, לכן הארונות גם יעשו שיפט קדימה. המקרר שאנחנו בוחרים עומקו יהיה 76 סמ אז מבחינת מרחק מהקיר ושהדלתות יפתחו בלי לפגוע בצידי הארון/קיר אז הוא יבלוט כ 5 סמ.
צרפתי 2 הדמיות. אחת מבט מהסלון למטבח עם המשרביה ועוד הדמיה שתופסת בזווית את המזווה שנמצא מקביל למטבח.
הבנתי שלצערי אינך יכולה לעזור לי עם הצבעים כי צריך להכיר את הבית, אבל כרגע הוא בתכנון והכל פתוח. אם זה לא נוגד את חוקי הקבוצה או שלך ברמה האישית לא מפריע.... הייתי שמחה לשמוע איזה שילוב צבעים ממה ששמתי בהודעה הראשונה לפי דעתך יפה. וגם האם המזןןה צריך להיות לפי דעתך בצבע האי או ארונות המטבח? כי הוא אומנם יהיה קשור למטבח אבל אין לו קשר פיזי, אלא רואים אותו.

תודה רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח 22 אוג 2018 10:57 #5

אהבתי את המשרביה, פתרון מצויין. לגבי המזווה, יכול להשתלב עם גוונים קיימים במטבח או עם משהו אחר שסביבו, קשה לשפוט מכאן. אין כל בעיה עם חוקי הפורום, רק שהשילובים ששאלת עליהם הם בהבדלים דקים שדורשים התעמקות וידע מעבר למה שניתן במסגרת הזאת.
בכל מקרה, נראה שיש לך חשיבה טובה לגבי עיצוב וגם יכולת להשתמש בכלי ההדמיה כדי להבין את התוצאה שתקבלי. תראי, מטבח ובכלל שילוב חומרים וגוונים בבית דורשים הרבה החלטות גדולות וקטנות, אולי כדאי לשקול עזרה נקודתית ממעצבת, עוד עין על הפרטים שהיא מקצועית תועיל לך מאד ותוריד לחץ החלטות, את הבסיס יש לך ברמה מרשימה ביחס לבונים\משפצים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.169 seconds