שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח בדיקה חדשה

תכנון מטבח בדיקה חדשה 26 ספט 2018 12:30 #1

שלום לכולם,
שמי יצחק ובשעה טובה ומוצלחת בקרוב נכנס לדירה החדשה שלנו החריש אי"ה.
יש לי בעיה קטנה גדולה והיא המטבח הקטן שבדירה.
המטבח הוא ברוחב של 2.80 על 2.80 ממש ממש קטן.
השאלה מה עלי לעשות כדי לנצל אותו היטב שיהיה לו בו מקומות איחסון ובעיקר מקום עבודה!
חשבתי על מספר פתרונות ועשיתי סקיצות .
אשמח אם תמליצו לי על אחד מהם.
הדבר החשוב ביותר בכל הסיפור זה שלמרות השינויים במטבח הבית ישאר כמה שיותר גדול ולא ננגוס עוד במה שאין כבר (הבית מאוד מאוד קטן! כל המטבח עם פינת האוכל והסלון הם ביחד 28 מטר קצת פחות אפילו)
דבר נוסף חשוב לציין שחילקתי את הקומה התחתונה לשניים והוספתי שירותים, מכיוון שאנו משכירים את החצי השני של הדירה בעזרת השם.
כמובן שאם יש לכם רעיונות אחרים אני פתוח להצעות!
תודה רבה לכל העוזרים במלאכה.
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדיקה חדשה 26 ספט 2018 17:20 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי יצחק
בהמשך לשיחתנו
על מנת להבין אילו מהסקציות הטובה ביותר יש הרבה נתונים שצריך לבדוק בייחוד כשמדובר במטבח קטן כ"כ
וכמובן צריך להתחשב בנושא העלויות
כך שקשה לענות על רגל אחת
מה שכן אני יכולה לומר לך זה שהפיצול ליחידת דיור פותר בעיית מעבר שיוצר שולחן האוכל,
כך הכיוון טוב.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדיקה חדשה 26 ספט 2018 18:35 #3

הי שימעת.
ראשית תודה על המענה האדיב והשירות הנפלא, הן בפורום והן טלפונית! כיף שיש אנשים כמוכם.
שנית אני מבין שישנם נתונים וכו' שצריכים לבדוק, אבל עדיין אני חושב שכן אפשר לענות על השאלות הנ"ל באופן גס מבלי להכנס לפרטים:

1. איזה סקיצה הכי פרקטית ונכונה לעשות כאשר מעצבים את המטבח (על פי כללי העיצוב הידועים שאני לא מבין בהם אלא אתם המומחים, כמו לדוגמא לשים כיור במרחק כך וכך מהכריים ואו לדוגמא כמה שפחות קירותבבית קטן כדי לא לפגוע בנראות וכו וכו').

2. איזה סקיצה נוגסת מהבית וגם מהעין במידה המועטה ביותר למרות היותה פרקטית (במילים אחרות - חשוב שלמרות שהבית קטן בעין הוא יראה גדול ולא אקטין אותו עוד יותר על ידי טעויות כאלה ואחרות- לדוגמא על ידי מיקום של המקרר במקום לא נכון או הוספת קיר, אי כדומה)?

שוב השאלה היא שאלה גסה וכוללת והתשובה יכולה להיות בהתאם, אינני מבקש כעת לרדת לפרטים אם זה לא אפשרי בשלב הזה, אבל כן הייתי שמח לשמוע כיוון והדרכה (עזרה בזיהוי לקויות וכו') שעשיתי בסקיצות על מנת שאשפר אותם ואם הסקיצות ממש גרועות ולא דייכות בבית כזה קטן גם את זה הייתי רוצה לדעת.
אגב לגבי נושא העליות בוא לא נשים את זה כמניעה ובעיה כעת, נצא מנקודת הנחה שאין בעיה כלל של עלויות.
בברכה, ותודה יצחק.
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדיקה חדשה 01 אוק 2018 09:26 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
אוקיי
מכיוון שבכל אחת מהסקיצות יש עניין אחר, אתן לך יותר קווים מנחים ותוכל לבדוק כל סקיצה לפיהם:
1. המדיח צריך להיות בצמידות לכיור, ובכל מקרה לא ב90 מעלות ממנו.
2. מיקום כיריים ליד חלון - אפשרי אבל בעייתי. אם מדובר בכיריים גז יש חשש שהלהבה תכבה (למרות שהיום יש כיריים שסוגרים את זרימת הגז אם הלהבה כבה). תלוי במיקום הבית ובכיווני האוויר, האם הרוח נכנסת פנימה או נשאבת החוצה - זה משפיע על אוורור המטבח בזמן הבישול ולאן הוליכם כל הריחות. ואחרון חביב, לנקות חלון מאחורי כיריים זה קצת יותר מורכב מלנקות חיפוי. אמנם הזכוכית מתנקה ללא בעיה, אך כיון שיש כמה שכבות זכוכית יכול להיווצר ביניהן עיבוי, ומסגרת האלומניום והגומי רגישים יותר לחומרי ניקוי חריפים ובאופן כללי קשים יותר לתחזוקה.
3. מבחינת רצף העבודה נכון יותר שהכיור יהיה בין המקרר לכיריים
4. משטח העבודה העיקרי יהיה בין הכיור לכיריים - צריך לתת את הדעת היכן יהיה משטח העבודה השני (חלב-בשר), עדיף שיהיה צמוד לכיור אך לא מרוחק מדי מהכיריים.
בנוסף להשאיר גם משטחים המיועדים להנחה של מכשירים ופריטים אחרים בשימוש השוטף.
5. צריך לעשות השוואה מבחינת נפח אחסון של כל הסקיצות ולראות מה עונה על הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר

מהבחינה הזו הייתי אומרת ש2 ו5 בעלות פוטנציאל יותר מאחרות
ייתכן שיש אפשרויות נוספות שכדאי לבדוק (שינוי מקום המקרר, שילוב אי) אבל זה דורש בחינה מעמיקה יותר.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדיקה חדשה 01 אוק 2018 23:24 #5

שימעת את פשוט מדהימה, מודה לך מאוד!!!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.141 seconds