שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 06 אוק 2018 23:42 #1

תודה רבה על הפורום הזה!! זה ממש עוזר !!
יש לי מטבח קטן 2 מטר על 2 מטר שיש ( לא כולל מקרר). בתכנון הקודם היה לי בילד אין (תנור דו תאי) בצד המקרר עם ארון למיקרוגל ובצידו שיש (חלבי) 57 ס''מ ולאחריו כיור מחולק שמתאים לארון 85 ס''מ. אחריו פינה ואז שיש של 2 מטר ובצד הכי רחוק ממוקמים הכיריים אז לפחות יש מטר ו20 ס''מ משטח לעבוד בצד הבשרי.
הרגשתי שבצד החלבי 57 ס''מ לא מספיק אז שיניתי את המטבח לגמרי והורדתי את התנורים מתחת לשיש כדי שיהיה יותר מקום עבודה בחלבי- כתוצאה מזה יש פחות מקום אחסון והמטבח גם פחות יפה בעיני. כרגע במיקום של הכיור המחולק יש שני כיורים קטנים שמונחים כל אחד על ארון 50 ס''מ כי רציתי שיהיה גם כיורים יותר גדולים.
השאלה מה יותר פרקטי- כיור מחולק ומשטח עבודה חלבי של 57 ס''מ (חייבת לציין שאני ביום יום עושה רק נס קפה ושוקו וטוסטים במקרה הטוב ככה וגם אם אני אעשה מאפים אני מתארת לעצמי שזה יהיה על שולחן כי זה יותר נוח גם כשיש מטר שיש)
או שיש מטר חלבי ומגירות פחות ארוכות?
צריכה דחוף עצה!! מאוד מתלבטת!! :S :S :S :S
שאלה נוספת- המעצב השאיר 95 ס''מ למקרר ..מספיק ?
http://file:///C:/Users/HP/Desktop/תוכנית%20מטבח%20סופית%20נעמה%20%2015-5-18.pdf
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 06 אוק 2018 23:44 #2

file:///C:/Users/HP/Desktop/תוכנית%20מטבח%20סופית%20נעמה%20%2015-5-18.pdf

מקווה שזה יעבוד...
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 06 אוק 2018 23:55 #3

העברתי את הקובץ לוורד.. מקווה שיצליח.. :whistle:
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 07 אוק 2018 15:08 #4

צירפתי עוד פעם...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 07 אוק 2018 22:04 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי נעמה
לגבי המקרר, זה תלוי במפרט הטכני של המקרר שאת רוצה. כל מקרר יש מרחקים מינימליים שצריך לשמור לצורך אוורור ופתיחת דלתות אבל זה משתנה מדגם לדגם.

לא ברור מהתכנית היכן הכיריים, אם התכנון הוא שהן יהיו מעל התנור הימני זה לא מומלץ בכלל, כדאי להשאיר לפחות 30-40 ס"מ מימין לכיריים ולא להצמיד אותן לקיר.

לגבי מה עדיף משטח גדול או קטן זה תלוי בהרגלים שלכם ובסדרי העדיפויות שלכם. מאוד יכול להיות שאם כל מה שעושים זה טוסט אז באופן עקרוני לא צריך יותר מ60,
אבל לדעתי אם יהיה מרווח של 60 משמאל הכיור ועד לבילטאין, הוא לא יישאר פנוי ולא יהיה בפועל משטח חלבי.
ליד הכיור תמיד יש דברים על השיש, וגם בלי קשר לכיור צריך לחשוב על מספיק משטח כך שיהיה היכן להניח דברים קבועים ועדיין שיהיה משטח עבודה פנוי
נסי לראות במטבח הנוכחי שלכם מה נמצא על השיש דרך קבע, בדרך כלל השיש לא פנוי כולו.

את יכולה להרוויח קצת נפח אחסון אם תחליפי את שני התנורים בתנור דו תאי
למיטב ידיעתי קיים בשוק לפחות דגם אחד של תנור דו תאי שאפשר להתקין מתחת השיש (TEKA 719 - זו אינה המלצה על איכותו של התנור אני רק מכירה את מידותיו) ויש דגמים של דלונגי בהשגחת הבד"צ, היבואן טוען שניתן להתקין מתחת לשיש צריך לברר איך מתבצע.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 08 אוק 2018 15:22 #6

כרגע יש לי שיש ממש קטן סה''כ משטח עבודה 90 ס''מ ואין לי משטח עבודה בכלל חלבי אז מה שצריך אני עושה או על המכונת כביסה או על השולחן.....
אבל בעיקרון מה שיש לי על השיש זה מיקרוגל (שאמור להיות בארון) מייבש כלים (בתוך הקלפה) וקומקום חשמלי שיכול להיות על השיש הבשרי וגם לא תופס כ''כ הרבה מקום.
יש לי עוד שלוש שאלות:
1. לגבי המיקרוגל- אם אני עושה את התכנית שיש לי כרגע אז המיקרוגל אמור להיות על השיש וזה גם תופס מקום ולא יפה.. אפשר להכניס מיקרוגל בתוך קלפה מבחינת הגובה זה לא גבוה מדי?
2. לגבי הקלפה של היבוש כלים- מעל הכיורים יש קלפה מטר של שתי קומות ייבוש כלים זה לא יותר מידי?? (אין לי הכנה למדיח)
3. כיור מחולק- יושב על נקודת מים אחת וזה אומר שאם יש סתימה הכל עולה בשני הכיורים- כדאי?

סתם אם היית במקומי מה היית מעדיפה? ואשמח אם עוד יביעו דעה:
מטבח עם בילד אין בצד במקרר +מיקרוגל בארון שיש חלבי 57 ס''מ _כיור מחולק לארון 85 ס''מ ואז שני מטר שיש בשרי שעליו מונחות הכיריים
או:
מטר שיש חלבי שמתחתיו תנור דו תאי נמוך , מגירות 42 ס''מ ואז שני ארונות 50ס''מ שמעליהם שני כיורים יחסית קטנים עם שני ברזים ושתי נקודות מים. ואז שני מטר שיש בשרי שעליו מונחות הכיריים (השיש הבשרי זהה בשתי התכניות) אבל בתכנית זאת המיקרוגל יושב על השיש וזה גם גורע מהשיש.
אשמח לתגובות!! תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 14 אוק 2018 17:14 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
אהא
המיקרוגל לא מופיע בשאלה המקורית שלך, ומוכיח את טענתי שהשיש לא יישאר פנוי... :)
תלוי כמה אתם גבוהים ומי עושה שימוש במיקרו (ילדים?)
אפשר להכניס מיקרוגל בארון עליון, לא הייתי מכניסה בקלפה כי דורש עומק גדול מאוד
מיקרוגלים רגילים בדרך כלל דורשים עומק מדף של 40 לפחות
קיימים כמובן גם קטנים יותר
וקיימים מיקרוגל בילטאין בעומק 30 שמיועדים לארונות עליונים (אבל צלחות גדולות לא בהכרח נכנסות אליהם)
בכל מקרה לא מומלץ למקם מיקרוגל גבוה יותר מ135 מהרצפה.

אם אתם משפחה שומרת כשרות (לא יודעת כמה נפשות) ללא מדיח, בייחוד שמשטח השיש לא גדול, מניחה שנדרש לכם מרחב ייבוש כלים לא קטן, אלא אם מנגבים ומאחסנים.

לא חושבת שיש ככ הרבה סתימות שצריך להשפיע על בחירת הכיור.

לגבי שאר הדברים, פשוט תשווי בין האופציות את הנקודות הבאות: נפח אחסון ונוחות אחסון, וגודל משטחי עבודה. תראי איפה את מקבלת יותר, ומה מתאים יותר לצרכים שלכם.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 15 אוק 2018 17:34 #8

שלום שימעת... ושוב תודה רבה על העזרה! אחרי שקראתי הרבה הרבה על עיצוב תכננתי תכנית לאותו המטבח שכמובן דורשת שינויים במיקום של הגז והנקודת מים וגם הוספת חשמל אך היא דיי פרקטית - המיקרוגל יושב בתוך הבילד אין מעל התנור ומצידו יש 70 ס''מ בשרי, כיריים צמוד לפינה ואז מרווח של 55 ס''מ משטח עבודה - כיור מחולק/ שני כיורים צמודים ואז עוד משטח 60 ס''מ חלבי... כמה שאלות:
55 ס''מ משטח עבודה שממשיך לפינה(65 ס''מ) זה נוח ?
יש לי חלון במטבח (בצד ימין הקיר שבצד הכיורים) שפונה לחדר שירות אז הוא לא ממש עוזר.. השאלה אם כדאי להמשיך קלפה עד לקיר ולסגור החלון או להתחיל את הקלפה במרחק מסויים מהחלון (הכוונה לקלפות שמעל הכיורים). אשמח לשמוע את דעתך!! תודה רבה!!
מצורפת תכנית המטבח שעשיתי. ושוב תודה רבה!!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 17 אוק 2018 09:19 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי נעמה
במסגרת הפורום קצת קשה לשפוט בצורה מוחלטת את התכניות
נשמע לי שמשטחי העבודה קטנים מאוד, 55/60 מספיק בקושי ללוח חיתוך וקערה
אני הייתי מחפשת דרך להנמיך התנור ולהגביה המיקרו כדי להשיג כמה שיותר משטח עבודה.
ובמבט מהיר נראה שהתכנית הראשונה ששלחת טובה יותר מאשר החדשה
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

חייבת עזרה בתכנון המטבח עם הפרדה בין בשרי לחלבי 20 אוק 2018 23:01 #10

תודה... נראה לי שבסוף אני פשוט אוסיף לתכנית הזאת בילט אין בצד המקרר.. את הכיורים אני אצמיד לכיור מחולק לארון 85 ס''מ ואז ישאר לי משטח חלבי ליד הבילט אין של 57 ס'''מ ומשטח בשרי יפה של מטר ועשרים בין הכיריים לכיור .. זאת נראה לי האופציה היחידה... המטבח שלי ממש קטנצי'ק אז אין ממש ברירה...אני אתפשר עם משטח חלבי קטן .. אולי יותר טוב פחות נשמין :whistle: :whistle: :unsure: :unsure:
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.207 seconds