שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 03 נוב 2018 17:45 #1

שלום,
המטבח שלנו מתוכנן להיות בצורת ריש, כאשר חזית אחת היא מגירות וחזית שנייה גז + כיור (מעדיפה גז וכיור באותה חזית). המקרר, תנור ומיקור נמצאים בקיר גבוהים המופרד מהריש וקרוב אל הכיור. מצורף שרטוט של מבט על. גודל המטבח: 3.75 מטר על 4.55 מטר.
צבע המטבח הוא מוקה בהיר והידיות הן אינטגרליות בצבע שחור (וכך גם הסוקל). החומר ההוא פורמייקה. ההתלבטות שלי:
1. על מנת לא ליצור 3 פסים שחורים של הידיות במגירות אני שוקלת לעשות ידיות במה, אולם אני מבינה שזה תופס משטח הארון/מגירה. השאלה כמה והאם זה משמעותי? האם יש ידיות אינטגרליות על הדלתות עצמן שיכולות לדמות פרופיל במה? הכוונה שידית מגירה ראשונה היא L כרגיל, ידית מגירה אמצעית היא L אך מותקנת בתחתית וידית מגירה תחתונה L ומותקנת למעלה כרגיל, כך ששתי הידיות של המגירות התחתונות יוצרות ביחד C (כלומר L הפוך + L רגיל)?
2. התלבטות שנייה היא לגבי חזית אמצעית. אני שוקלת לעשות בחזית האמצעית רק דלתות ולא מגירות כדי לא להעמיס את החזית עם פסים שחורים של הידיות האינטגרליות (ד.א אני לא יכולה לעשות ידיות בצבע כסף כי זה לא משתלב עם שאר הצבעים בחלל). רוחב החזית נטו הוא 330 ס"מ (בניכוי 65 ס"מ פינה ו 60 ס"מ מדיח). האופציות שחשבתי עליהן:
א. לחלק את החזית באופן שווה, ואז יוצא שכל דלת היא 55. שתי דלתות מתחת לגז יהיו לארון אחד ביניהן עם מגירות/מדפים נשלפים. אחר כך עגלת תבלינים ואחר כך ארון כפול עם מדפים נשלפים ברוחב 110. גם הארון לכיור יוצא 110 וזה קצת פחות יעיל (אם כי ראיתי שאפשר להתקין עגלה לחומרי ניקוי מתחת לכיור כדי לייעל את האחסון מתחת לכיור). עגלת תבלינים תהיה במצב זה קצת רחבה מידי (אני חושבת שפרזול של עגלת תבלינים מתאים לרוחב 50 מקסימום).
ב. אופציה שנייה לחלק 6 דלתות ברוחב 48 ואז ארון כפול לכיור ברוחב 45*2.
ג. אופציה שלישית לחלק 2 דלתות ראשונות 45 ס"מ, כלומר ארון ברוחב 90 ס"מ וממנו מדפים/מגירות נשלפים, אחר כך עגלת תבלינים ברוחב 45 ס"מ, אחר כך 3 דלתות של 50 ס"מ כל אחת (אפשר לאחד 2 מהן לארון רחב ללא מחיצה פנימית ועם מדפים נשלפים) ואחר כך ארון כיור ברוחב 2*45.

אציין שארון כיור כפול ברוחב 2*40 יהיה בעייתי קצת כי אז מרכז הכיור יהיה קרוב מאוד לפינת המטבח ורציתי שהוא יהיה במרכז המעבר בין האי לקיר גבוהים, לכן בכל החלופות ארון כיור הוא מינימום 45*2.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי :)
אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותיכם לגבי ההתלבטויות מעלה. תודה מראש! שרונה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 04 נוב 2018 12:06 #2

הי, לגבי אופציה 2 של חלוקת החזית, - התבלבלתי ונוספה דלת... הכוונה הייתה לחלוקה הבאה:
פיה 65
ארון 45×2 מעליו הגז
עגלת תבלינים 50
ארון 50×2
ארון כיור 45×2

תודה , שרונה
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 04 נוב 2018 19:29 #3

היי שרונה, צרפי תכנית בפורמט שאין צורך להוריד למחשב ואשמח לבחון אותה, אבל קחי בחשבון שאוכל לענות על שאלותיך המפורטות באופן חלקי מאד כיוון שדיוק בחלוקות הפנים
דורש עבודת שרטוט והתעמקות באופציות מעבר למה שמתאפשר בפורום.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 04 נוב 2018 20:58 #4

הי סורנה,
מצרפת כאן סקיצה של מבט על בפורמט JPG. מקווה שזה יותר נוח לפתוח.
אשמח לקבל עצתך .
תודה רבה!!
שרונה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 05 נוב 2018 13:42 #5

בכיף. אז כאמור לא ממש יכולה להכנס למידות חלוקה פנימית אבל אלו הערותי:
1. אהבתי את ההעמדה הנפרדת של הארונות הגבוהים, יעיל.
2. אני בעד פרופיל במה, לא חושבת שמשמעותי מבחינת נפח במטבח בגודל סביר. יש ידיות שקועות למראה דומה, אבל פחות אחיד ונקי, ומורכב יותר כי דורשות פינוי מותאם מהדלתות.
3. בשום אופן לא הייתי מתפשרת על דלתות במקום מגירות, אין סיבה עיצובית בעיני מספיק דרמטית כדי להכביד כך על ההתנהלות עם מגירות פנימיות ועל דלתות ומדפים בכלל אין מה לדבר, אחסון מאד לא נוח למטבח.
4. יש לשים לב למרחק בין הכיור לכיריים, יותר מ1.60 יהיה לא כל כך נוח.

בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנושא חלוקת חזית כיור וסוג ידיות 05 נוב 2018 19:47 #6

תודה רבה סורנה!!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.158 seconds