שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 23 דצמ 2020 22:12 #1

שלום,

אשמח לעזרה עם הדבר הבא:

מאילוצים שונים תכנון המטבח (צורת ר) נראה כפי שמופיע בקבצים.
העומק של ארונות המטבח 60 ס"מ.

אני מנסה למצוא מקרר שתומך/או בא מובנה מנגנון לשמירת שבת.

יש מעט מאוד דגמים אפשרים שהעומקים שלהם מתחילים באיזור 66 ס"מ בערך שזה בסדר יחסית, אבל רובם לא קיימים יותר במלאי, והמקררים היותר רלוונטים בעומק שמגיע לאיזור 80 ס"מ (בלי לקחת בחשבון עוד כמה ס"מ של מרווח ביחס לקיר מאחור).

השאלה היא: האם נהוג או קיימת אפשרות לחברות מטבחים להגדיל את עומק הארונות כולם, ואם כן מה הגודל המינימלי שכדאי (בגדר הטווח שנהוג להגדיל - אני מבין שזה תלוי במגבלות של ספקי העץ והגודל של הלוחות שלהם) להגדיל אליו כדי לקבל התאמה למקרר כפי שציינתי?

הערה - אם יש אפשרות להצעה מספיק טובה להזזת מיקום המקרר לנישה משלו (בגדול מראה של קיר בין המטבח והסלון לא נראה מספיק טוב, מצד שני הוספת קיר ליד דלת הכניסה ליצירת נישה יצריך בהכרח פיצול הכיורים לשניים (בגלל מגבלה טכנית של פתח הניקוז כנראה לטענת חברת המטבחים) מה שמצריך שבירת אריחים ועוד דברים שלא ממש רוצה להיכנס אליהם מה גם שקיר חוסם ישר שנכנסים לבית לא פתרון מלהיב) אשמח לשמוע (צירפתי גם תוכנית מטבח).

לחלופין מי שמכיר מקרר במחיר שלא חוצה את ה-12-13 אלף ש"ח ולא עמוק יותר מ-68 ס"מ ומגיע עם התקן שבת מאושר בלי ספקות וגם מקרר אמין, אשמח לדעת.

תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 24 דצמ 2020 11:03 #2

ניתן להרחיק מהקיר את הארונות הסטנדרטיים וכך לייצר מקרר במישור הארונות, כמובן כרוך בגזילת שטח ולא תמיד נכון לעשות זאת. לתחושתי אתה לא מקבל מענה נכון דיו מחברת מטבחים ולכן ממליצה לפנות למעצבת מטעמך שתפיק אופציות טובות יותר למבנה מטבח, כזה שמתייחס גם לכניסה וגם להעמדת הריהוט בסלון ופינת האוכל. כלומר, תכנון נכון של כל החלל עם אופציות למקרר וקיר גבוהים ברמה טובה יותר, יש אופציות לחציצה חלקית (רצויה למשל באיזור הכניסה) וחשיבה יותר יצירתית גם לגבי הגדרת הסלון.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 26 דצמ 2020 22:19 #3

תודה על העזרה.
ואם נעשה קיר שיחצוץ בין הסלון למטבח ויצור נישה למקרר באיזור, האם זה פתרון שכדאי לקחת בחשבון (בהנחה והפתרון של קיר ליד הדלת בעייתי ומציאת מקרר מתאים לא רלוונטית כרגע)?
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 27 דצמ 2020 07:48 #4

אפשרי בהחלט, גם לא הייתי שוללת קיר חלקי באיזור הכניסה, עם זאת לא מספיק מצליחה להבין את מבנה הבית ע"פ התכנית החלקית כאן. כניסה לתוך צד מקרר וקבלת פנים של כיור מלא כלים לא מומלצת... כדאי להגדיר את המטבח טוב יותר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 28 דצמ 2020 19:50 #5

חברת המטבחים אמרה שאין בעיה להגדיל את העומק רק יגדיל את מחיר השיש.

השאלה כאשר רוב הזמן משתמש במטבח אדם בגובה של 1.87מ', מקרר שיכול כרגע להתאים זה 65.5 ס"מ (עם סיכוי קטן לקחת 72 ס"מ) ובנוסף כמה ס"מ נוספים להרחקה מהקיר (עבור התכנית מטבח שצירפתי כאן בתחילת השרשור)
השאלה האם כדאי להעמיק את הארונות (אחרי הכל גם נקבל עוד מקום לאחסון ) ואם כן האם לכיוון 70 ס"מ או משהו באמצע ?
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 29 דצמ 2020 07:37 #6

היי בוקר טוב, עומק ארונות בפועל אכן מייקר את מחיר השיש בלבד כשיש הרחקה של ארונות סטנדרטיים. אבל ארונות עמוקים מהסטנדרט יקרים יותר בנוסף, מחיר הפלטות לבניית הארונות, הפרזול יקר יותר... מצד שני כל ס"מ נדל"ן שווה הרבה, וניצול נכון יותר שלו לאחסון ושימוש עשוי להיות נכון כלכלית, זה נכון בעניין עומק הארונות וכן בעניין תכנון נכון של כלל המטבח. מציעה שתבקש הצעת מחיר עם הרחקה בלבד ועם ארונות עמוקים במיוחד ותוכל להחליט אם התוספת מתאימה לך. בתכנון מטבחים בשנים האחרונות אני משתדלת להשתמש, אם ניתן, במקררים בעומק הארונות הרגיל, שהם רחבים יותר, זה פותר שלל בעיות.
לא ממש הבנתי את רלוונטיות הגובה לעומק המקרר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 29 דצמ 2020 11:11 #7

תודה
לגבי הגובה חשבתי שזה מידע שיכול להיות רלוונטי לעומק הארונות הגדול יותר שתהיה נגישות לשטח ע"י מי שיעשה בארונות שימוש (עד כמה שהעומק הנ"ל נחשב גדול אם בכלל).
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 06 ינו 2021 18:44 #8

אם אפשר משהו נוסף -

נשקלת אפשרות הוספת קיר בכניסה לדירה (גם אם לא בהכרח עבור הזזת מקרר לכיוונו.

מה השטח שצריך להשאיר פנוי לפחות בצמוד לקצה המטבח שיספיק להוספת קיר?

דרך אגב, ידוע לי שיש פתרון חלופי במקום קיר על מנת להסתיר את החלק של המטבח מימין מיד שנכנסים לדירה, רק לא זכור לי איך הדבר נקרא (זה לא לוח חלק, אלה מעין משטח הסתרה מעוצב ), אם במקרה ויודעים אשמח לדעת.

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מציאת פתרון להשמת מקרר עמוק 07 ינו 2021 07:41 #9

היי בוקר טוב, זה ממש בעייתי לסמוך על טיפים מפוזרים כך בפורום, חשוב לשרטט את כל הנתונים ולבחון אופציות בשרטוט אחד מסודר של המטבח וסביבתו כדי לתמוך בהחלטות.
וכן, אפשר קיר, קיר חלקי, שילוב עם משרביה (זו המילה שחיפשת כנראה) אפשר גם בנגרות בשילוב אחסון תחתון ומדפים עליונים... אין ספור אופציות יפות ושלל חומרים, רק צריך לבחור את הנכונה לנתונים שלכם. מצרפת דוגמא למשרביה המפרידה בין פינת אוכל לפינת עבודה, על קיר חלקי. וגם חיבור הדוגמא לארון הכניסה.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.175 seconds