שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תוכנית נכונה למטבח לפני הורדה לייצור

תוכנית נכונה למטבח לפני הורדה לייצור 26 אפר 2021 20:26 #1

שלום רב,

קראתי חומר רב שלך באתר,
עיצותיך - שוות זהב!!! התרשמתי מאד מהמקצועיות והחשיבות לכל פרט מתוך רצון לשלב תכנון מוקפד ומראה יפה ומושלם.....אנו מסתכלים באתר בלי הפסקה ולומדים רבות מייעוצך הפרקטי והמעשי. מעריכים - תודה רבה!!! :)

אשמח מאד שתעיין בתוכניות שלנו אנחנו לפני הורדה לייצור וחשוב לנו מאד - דעתך בנידון.

יש לשים לב שפתח המטבח יהיה 80 ולא 70 כפי שמצוין בתוכנית
1. מחומר שכתבת הובא שמינימום שיש מומלץ 90 ס"מ וכדאי 1.20
לכן חשבנו למקם את הכיור בסוף (עם 12 ס"מ ליד הקיר ואז כיור של 60 ס"מ) כפי שמובא בקובץ "מבט על" - עדיין לא שיננו זאת בתוכנית (בקובץ חזית 2 בשרי - כי חיכינו לחוות דעתך) האם מומלץ לשים את הכיור בסוף כדי לקבל שטח עבודה גדול בין הכיור לכיריים 1.10 או לשים את הכיור באמצע השיש שאז יש 63 ס"מ מכל צד?
2. האם נראה שלפי התוכנית - המטבח יראה דחוס ולא מאוורר?
3. האם כדאי להגביה כל קלפה לגובה 50 ס"מ (במקום 45 כיום) ואז נקבל 1.00בגובה(יוצא 10 ס"מ מסוף הקלפה ועד התקרה) או שיצור תחושה של הקטנה ועומס במטבח? לציין שהמטבח יהיה לבן מודרני כולו - שנותן אשליה של גדול ורחב.
אם נגביה נקבל 2 מדפים בכל קלפה במקום אחד כיום, כמו"כ החלל בין התקרה לסוף הקלפה יקטן ב10 ס"מ (כיום החלל 20 ס"מ) האם אתה בעד לסגור חלל זה בגבס? או שמומלץ להשאיר פתוח?
4. האם התוכנית מתקבלת טוב באופן זה כפי שמובא בקובץ "מבט על"? או שכדאי למקם אחרת את השיש/גבוהים/דלפק?
חשבנו גם על רעיון למקם את הגבוהים במקום של שיש בשרי - קובץ חזית 2 בשרי ולהעביר את הבשרי למקום של הגבוהים - קובץ חזית 1? האם זו תוכנית טובה יותר?
5. אנו משפ' עם ילדים ולכן מעדיפים שהמטבח לא יהיה פתוח עם הסלון רצ"ב תוכנית של כל הדירה בקובץ בניה 1 - האם קריטי ומתבקש לפתוח כדי שיהיה יותר נח או שתוכנית זו טובה?

דעתך המקצועית והמנוסה חשובה לנו מאד!!!
נשמח לתשובותייך.
נעמי
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית נכונה למטבח לפני הורדה לייצור 03 מאי 2021 11:58 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
נעמי שלום
סליחה על העיכוב בתגובה, השאלה ארוכה ומורכבת ונדרש זמן לבחינתה

נתחיל מהשאלה החשובה ביותר והיא 4. האם תכנית כזו או אחרת טובה יותר.
במבט ראשון נראה שתכנית המטבח הנוכחית לא מיטבית ויש בה כמה חסרונות, וגם טעויות תכנון (בין השאר הצמדת הכיריים/הכיור לקיר, ותכנון מקיר לקיר ללא הרחקות - מה שבשלב הורדה לייצור יגרור שינויים במידות היחידות). אך כדי לדעת האם תכנית כזו או אחרת טובה יותר, יש לעשות תכנית מפורטת ולבחון ולהשוות את התכניות ביחס לצרכים שלכם, כולל בחינה של הערך בפתיחת דלת למרפסת השירות ביחס למחיר של זה.
הכוונה היא שבכל מקרה יהיו פשרות - אבל אתם רוצים לעות פשרה מושכלת, להבין מה הרווח והמחיר בכל תכנית, ולבחור בתכנית שבה יש הכי פחות פשרות והכי הרבה ערך.
למעשה זו התשובה גם לגבי 5, באופן עקרוני אם ההעדפה שלכם היא מטבח סגור, זו צריכה להיות נקודת המוצא. אבל, אם ויתור על דרישה מסוימת יכול לספק לכם מטבח טוב יותר באופן משמעותי, האם תסכימו לויתור הזה? לדוגמה, האם תוותרו על שולחן אוכל במטבח לטובת מטבח סגור עם אחסון מספק ומשטחי עבודה נוחים? או, שתוותרו על מטבח סגור לטובת מקומות ישיבה?
כחלק מהגדרת הצרכים שלכם צריך להגדיר סדרי עדיפויות, ואז בבחינה של התכניות השונות תוכלו להשוות יתרונות וחסרונות ולבחור על סמך זה.
בהמשך לזה, שאלה 2 - אם המטבח סגור, יש פחות משמעות למראה שלו, ויותר חשיבות לניצול שטח נכון (אלא אם תגדירו סדרי עדיפויות אחרים), במיוחד במטבח כשר, בשטח מוגבל. באמצעות תאורה חומר וצבע ניתן לייצר אווירה כזו או אחרת, אך לתכנון מדויק אין תחליף.
ממליצה לכם להיעזר במעצב.ת מיומנ.ת שיודע.ת לראות את כל הנתונים בצורה מערכתית ולהציע לכם מספר תכניות שמותאמות לצרכים שלכם.

נקודתית, לגבי הקלאפות
מבחינת המראה אין הבדל גדול, ומבחינת האחסון (2 מדפים במקום אחד) זה הבדל משמעותי.
לגבי המרווח לעומת סגירה בגבס, בקשו הדמיה מבחינת המראה - לפעמים מראה של קיר שלם עם "נישה" ייראה מאוורר יותר ויכול לייצר יותר עומק מאשר מטבח עם ארונות מאסיביים תלויים במרווחים קטנים מהתקרה/הקיר.
מבחינה פרקטית, הייתי ממליצה לסגור בגבס כיוון שמרווח של 10 ס"מ יהיה קשה לנקות (אבק, שומן, חרקים וכו).
חייבת לומר שלא תמיד לבן על לבן על לבן יוצר תחושה של גדול ורחב. שימוש בחומרים וגוונים שונים יכול ליצור אשליה אופטית של עומק ועניין, ולייצר עיצוב דינמי יותר שנותן תחושה של מרחב.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.165 seconds