שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 09 אוק 2022 14:27 #1

שלום לכולם,
אשמח לקבל עצות לתכנון עבור התחלק התחום באדום:
1. שינוי טריוויאלי - מחקתי את הקיר החוסם בכניסה לבית
2. החדר באיור הינו חדר מיותר שאין לנו בו צורך (כנ״ל המקלחת והשירותים שלו)
3. מעוניינים להגדיל ולסדר מחדש את המקלחת והשירותים המשותפים
4. מעוניינים להקצות מקום לפינת אוכל (שולחן חג וכו׳) בחלל החדר יחידת מתבגר בצמוד למרפסת
5. אילוץ - קו ביוף שלא ניתן לבטל במקלחת/שירותים של חדר המתבגר
6. בצד ימין (רואים חלקית) ישנו חלל מסדרון שהולך ומצתמק עם תחילתו של מיקום השירותים יהיה מושלם אם יהיה ניתן למנוע מזה לקרות
תודה רבה !
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 12 אוק 2022 10:01 #2

היי אבי, אתה שואל שאלות שכרוכות בשרטוט לצורך תכנון מדוייק לצרכים שלך. תשובה שיטחית באינטרנט לא תיתן מענה רלוונטי.
1. תכנון חדרי רחצה צריך להיות מאד מאד מדוייק, מיקום תשתיות, מה שניתן להזיז ומה שלא.
2. לאחר מיקום תשתיות יש לבחור חומרי גמר ולהפיק תכניות פריסת אריחים שתתייחס לנתוני החדר
3. כל מיקום הסלון, מבנה המטבח, אינם מוצלחים. יש צורך בתכנית העמדת ריהוט המתייחסת לנתוני הבית, לפריטים שיש לכם או שרוצים לרכוש, לסגנון החיים.
4. המטבח עצמו בתכנון גרוע ביותר, ובוודאי לא מתאים למשפחה מבחינת אחסון ומשטחים.
5. לא אהבתי גם את מיקום שירותי האורחים החשופים לכניסה וממוקמים בתוך האיזור הפרטי בבית.
לתשובות המדוייקות עבורך לכך יש כמה אופציות טובות שיש לחשוב עליהם בדיאלוג מקצועי, ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית כדי להגיע לנכונה עבורך. הדירה בגדול נאה מאד ועם הרבה פוטנציאל לאיכות חיים בתכנון נכון.
ושאלה שלי, מניחה שמדובר בדירה בתהליך בניה?
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 12 אוק 2022 12:21 #3

היי,
הגישה קצת לא נעימה אבל אם באמת הכל גרוע, צריך לקבל את המציאות.
דברים קורים ברקע - השאלה שלי הייתה מאוד ממוקדת לאיזור חדר המתבגר ולמקלחת/שירותים בהקשר של נ הביוב.
משמע, כבר ״טיפלנו״ בנושא המטבח ושירותי האורחים.
באופן כללי open space מאוד מקובל נגיש ומודרני יותר ובפרט, כשהמטבח נגיש למרפסת.
שלחתי הודעה זו וטרם קיבלתי כיוון/חוות דעת מקצועית ברמת הניתן.
חבל מאוד,
תודה,
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 12 אוק 2022 14:07 #4

צר לי שאתה מרגיש כך. לקבל את המציאות? לא הבנתי, שאלת כ6 שאלות שכרוכות בשרטוט. מבחינתי בדירה בטרם בניה או לפני שיפוץ יש לבחון את כל הנתונים, להבין את הצרכים ולדייק את התכנון. הנייר סופג הכל, גם תכנון טוב וגם גרוע, מציעה לקחת את הביקורת על הצד החיובי אם אפשר, היא לטובתך.
שמחה שטיפלתם במטבח, אין לי שום בעיה עם אופן ספייס, עדיין המטבח בשרטוט שצירפת מתוכנן גרוע לחלל וגם לעבודה בו אבל אם מסודר לשביעות רצונך, כולל העמדת ריהוט סלון ופינת האוכל אז יופי.
אני חושבת שיש בעיה בהבנת האפשרות להועיל במסגרת המצומצמת הזו, לא ניתן לשרטט ולתכנן כאן, כן אפשר לקבל טיפים והמלצות או ביקורת לתכנון קיים. אם תנסה למקד את השאלה ואת ההתלבטות מבטיחה לנסות לעזור ככל הניתן. בכל מקרה בהצלחה רבה בהמשך, מקווה שתמצאו פתרונות טובים יותר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 12 אוק 2022 15:58 #5

לגופו של עניין:
1. אין לנו צורך בשירותים של אורחים ולכן ביטלנו אותם והרחבנו את שני החדרי הילדים (משני הכיוונים) לכדי חדרים בגודל זהה
2. מבלי להכנס לפרטי הפרטים במקום פינת האוכל במיטבח עשינו אי ארוך בטוב טעם כך שמצד אחד ישבו 4 סועדים ומצד שני ברז
3. אין לנו צורך ב 6 חדרים לכן החלטנו לבטל את חדר המתבגר לטובת פינת אוכל (ראי אתגרים ליישום בשאלתי הראשונה)
4. החלטנו להרחיב את חדר הרחצה המשותף + במקום אמבטייה שתופסת קיר שלם ניקח אמבטיית ״גקוזי״ שתחסוך את המקום

אלו הן הנקודות העיקריות (השינויים המשמעותיים)
אשמח להתייחסות,
תודה,
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 13 אוק 2022 09:09 #6

1. נשמע כמו פתרון טוב
2. דורש תכנית העמדת ריהוט. אני לא ממליצה להרחיק את פינת האוכל מהמטבח, וכאמור העמדת הריהוט בסלון לא מוצלחת. יש לחשוב על כל החלל הציבורי שלכם, סלון ופינת האוכל ביחס למבנה המטבח והחוויה בחלל בנוסף לנוחות.
מקווה שבנוסף לאי יש שינוי תואם בגוף המטבח שאינו טוב לעבודה, מיקומים לא נכונים של הכיריים, הכיור וגם המקרר שחשוף מאד לחלל ונראה מכל פינה.
בהצלחה
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 13 אוק 2022 14:31 #7

תודה רבה, אני מכיר את כל ה״ניואנס״ של הנוחות במטבח בכל מה שנוגע לבישול עם כיריים או תנור כנ״ל כל נושא סידור הריהוט וכן, האשלייה של מיטה שנכנסת בשירטוט של הקבלן ״לכאורה״ אבל בפועל כשאתה רוכש מיטה זה לא מציאותי ואז אתה נתקל בהפתעות.
אני מכיר עוד את הצורך ואת המוטיבציה לעשות תכנון כאילו אנחנו כבר גרים בבית.
אין פה שאלה, זה חוסך המון כאבי ראש רה-ארגון של לאחר מכן.

אם תעברי על הסטוריית השיחה, תביני שעד עכשיו ה״ייעוץ״ לא ממש תרם לי,
זאת מהסיבה שהצבתי ״אתגר עיצוב פנים״ אחד ואת בחרת להתעסק ולדון בנושאים אחרים (פתירים באופן טריוויאלי לדעתי)
זו גם הסיבה שסימנתי את האיזור באדום וגם רשמתי בבירור ״עבור החלק התחום״
חשוב לי להתמקד בבעיה הזו ולא בדברים פחות רלוונטיים (פתורים)
אשמח להתייחסות,
תודה,
יש להתחבר כדי להגיב.

סידור מחדש של חדר רחצה + קו ביוב שלא ניתן לבטל 14 אוק 2022 08:30 #8

למה בדיוק אתה מצפה בפורמט הזה? לתכנון האיזור שסימנת שכולל 2 חדרי רחצה צמודים וחדר שינה? זה בלתי אפשרי, מצטערת לאכזב, מקווה שתמצא אופציות אחרות לדרישות.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.173 seconds