שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים

האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 30 נוב 2011 09:03 #1

לאחר לימוד רב שרכשתי אצלך, עבדתי עד כה עם 2 מעצבות ואני חייבת לומר לך תודה על הכללים שאתה מקנה, אצלן זה לא בא לידיי ביטוי תמיד.
החלטתי לבנות סקיצה שמבטאת את הצרכים +משטחי עבודה נוחים לבשרי וחלבי.
שלחתי לך במייל ואודה להצמדת הסקיצה לדיון.

אשמח להתייחסותך לכמה נק':
הצלע מתחת לחלון-
א. מיקום גז-ידוע לי שהמגרות מתחילות כ 7 ס"מ מהפינה כדי לאפשר פתיחה נוחה. האם זה מתאים כן לדחוף את הגז ממש מתחילת הפינה כדי להגדיל את משטח העבודה הבשרי (משמאל הגז)? האם מניסיונך נח גז בפינה- ואין מצב שאני שמה באלכסון בפינה כי אני לא אוהבת את המראה.
ב. עגלת הבקבוקים תהיה בסביבות 30-35 בהתאם למדידה הסופית. זה מספיק? ומצד שני נשאר 40 ס"מ ובעצם זה קטן מידיי כדי להיות מגרות- האם כדאי לעשות גם כמו עגלת בקבוקים כדי ליצור חזית אחידה?
ל 40 ס"מ יהיה עוד 7 ס"מ בערך של השיש כך שזה נראה לי משטח נח נניח להוציא מהמיקרוגל שכנראה יהיה בקיר הארונות צמוד.
ג. פלטה בפינה- האם אתה מכיר המצאה חדשה שעשויה להקל על דתיים וחובבי פלטות? זוהי חברה שנקראת עמודי שיש (בגוגל). במקרה פגשתי את היזם. הרעיון הוא להניח בתוך השיש, קיסר נניח, משטח שמתפקד ע"י לחיצת כפתור בפלטה וללא- משטח עבודה. אם זה מוצלח זה מונע באלאגן של אכסון הפלטה, ניקוי הפלטה ועוד צרות של דתיים...
אתה מכיר????

צלע של הכיור החלבי:
א. תכננתי 30 ס"מ פתוח עם מדפים לירקות- האם 30 מאפשר דחיפת סלסלאות קש? האם ניתן לתכנן ממש מהפינה או חייבים גם לתת איזה 7 ס"מ?
ב. המשטח החלבי הוא 80+30 אבל ב90 מעלות מהגז- נראה לי מספיק.

אני חושבת מתחת לחלבי לשלב גם מגרות ומתחת לכיור הבשרי את פח האשפה. מה דעתך על המגרות היקרות האלה מתחת לכיור???
השולחן- יהיה מעץ מאסיבי כדי לשבור את המראה ה"נקי" המתוכנן למטבח. אנחנו כרגע 6 נפשות במשפחה ואשמח לשולחן לכמה שיותר אנשים. יש לנו "שולחן שבת" שזה במילים אחרות פינת אוכל הרשמית.
מה צריך להיות רוחב הכניסה למטבח בהנחה שאני רוצה מרווח מכובד ולא צפוף, בטח בגלל המקרר שחייבים למקם אותו שם בגלל הנישה של 10 ס"מ שהאדריכל תכנן ואין אפשרות להזיז את הנישה בגלל בעיות תכנון (השאר זה קיר חיצוני).

מעל הכיור החלבי- קלפות לא מתוכננות. השאלה היא כמה? באיזה גודל? האם לגשות קומה אחת צרה יחסית, אבל מאפשרת מדף בתוכו!!! ולא חלל אחד או רחב יותר, עדיין עם מדף אחד או לחילופין 2 קומות צרות.
אנחנו זוג בהחלט גבוה (הבעל תמיד יגיע... כמעט 2 מ') אבל אני לא רוצה להשתולל עם מקומות אכסון ע"ח מראה כי בשביל זה התעקשתי על קיר ארונות ושם כבר יש לי ארונות עליונים שיתאימו לאכסון פחות שימושי.

וכן... הגז מתחת לחלון, עם אדן חלון.
מה לדעתך צריך להיות ההפרש בין השיש לאדן החלון?
לזוג גבוה- מהו גובה השיש המתאים- חשבתי על 92-93 ס"מ?

כפי שאתה רואה- אני עמוק בפנים....

מאוד מאוד אשמח להתייחסותך המחכימה!

עריכה אחרונה: 30 נוב 2011 18:28 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 30 נוב 2011 19:17 #2

הי מתחדשת,

אני בהחלט רואה שאת עמוק בפנים :)

אנסה לענות על השאלות שלך אחת אחת לפי הסדר.

לגבי הצלע שמתחת לחלון –

א. לדעתי זה יהיה קצת פחות נוח למקם את הגז בצמוד לתחילת הפינה. זה לא מאוד קריטי, אבל אם תשאירי 7-10סמ כמו שמשאירים למגירות זה יהיה יותר טוב. אני חושב שזה יהיה גם קצת יותר יפה אבל שוב, זה לא מאוד קריטי.

ולגבי מיקום גז באלכסון בפינה, אני איתך לחלוטין עם העניין הזה. ובמילים אחרות... אלכסון זה אסון ;)

ב. עגלת בקבוקים ברוחב של 30-35סמ' זה בהחלט מספיק. ולגבי הצד השני – זה לא ייצור חזית אחידה כי ארון הכיור נמצא בסמוך ליחידה הזו וחוצץ בינו לבין הארונות האחרים. לדעתי לפינה הזו יש שלוש אפשרויות...

- אם את עגלת הבקבוקים תעשי ברוחב 30סמ' ויישאר לך בצד השני 45סמ' אז מגירות הן כן אופציה.

-אופציה נוספת היא לעשות ארון עם מדפים קבועים ואז ניצול נפח האחסון יהיה מקסימלי.

-אופציה שלישית היא לתכנן כך שיחידה זו תצא 30סמ' ואז לעשות בה סלסילות ליבשים (בצל, תפוחי אדמה וכדומה).

משטח הנחה של 40סמ'+7סמ למיקרו בהחלט מספיק. כך שאת מסודרת עם העניין הזה.

ג. פעם ראשונה שאני שומע על העניין הזה. לא הצלחתי למצוא אותם בגוגל לכן קשה לי לחוות דעה. (את יכולה לשלוח אלי קישור?). עקרונית לא מומלץ להניח פלטת שבת על משטח שיש אבן קיסר כי זה יכול לפגוע בו ומה שאת מתארת נשמע די דומה מבחינת הקרבה של הפלטה לשיש. בנוסף, לא ברורה לי הנקודה של רציפות המשטחים. חשוב שמשטח העבודה יהיה יחידה אחת רצופה כדי שיהיה בין השאר קל לנקות, להעביר סמרטוט ולשטוף עם מים. אם יש מרווח כלשהו בין המשטח המחומם לשיש עצמו זו בעיה רצינית כי לכלוך ומים יכולים להיכנס למרווח הזה. אני לא אומר שזה המצב עם ההמצאה הזו אבל אלא דברים שכדאי לחשוב עליהם.

צלע כיור חלבי –

בטח כבר כתבתי לך את זה... על תוותרי גם על הדמיה תלת ממדית לפני שאת סוגרת סופית את העיצוב. זה מאוד חשוב.

א. כמו שכתבתי קודם 30סמ' לסלסילות זה מספיק. אבל כדאי לבדוק לפני שבאמת את מוצאת סלסילות המוצאות חן בעינייך ושהן במידה. אל תצמידי את זה לפינה. זה יהיה לא נוח וגם יהיה קשה לנגר לעשות את זה. עדיף להשאיר 65-70ממ'.

ב. גודל המשטח החלבי (80+30סמ') בהחלט מספיק. המינימום המומלץ הוא 90סמ.

מגירות מתחת לכיור – מגירות ה-ח' היקרות מתאימות לארון כיור ברוחב 90סמ' ומעלה כך שזה לא רלוונטי אצלך. אם האינסטלציה יוצאת מהקיר (ולא מהרצפה) אז תוכלי אולי לעשות מגירה בחלק התחתון. אם האינסטלציה יוצאת מהרצפה אז בכלל לא ניתן לעשות מגירות שאינן מגירות ח'.

לגבי רוחב הכניסה למטבח – בגלל שהשולחן עומד מול המקרר הייתי משאיר ביניהם 100-110סמ כרוחב הכניסה למטבח.

לגבי הקלפות (כתבתי על זה עמוד לא מזמן. את יכולה לקרוא אותו כאן – קלפה למטבח). אם את חושבת שנפח אחסון המטבח שלך הוא מספיק אז כדי לא להעמיס היית הולך על קלפה של קומה אחת (כפי שאת הצעת). אם לדעתך נפח האחסון דחוק, לא הייתי מוותר על קלפות עם שתי קומות, גם אם זה מעמיס קצת מבחינת עיצוב המטבח. בכל מקרה, נראה לי ששתי קלפות באורך של 90סמ כל אחת יתאימו.

גובה חלון מעל השיש – 20סמ יספיקו. את 20סמ' האלה כדאי לחפות.

גובה שיש – כמו שכתבת. 92-93סמ' יהיו טובים.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 01 דצמ 2011 14:18 #3

תודה עומרי. אין עליך! :)

את עגלת הבקבוקים הנחתי צמוד לגז ואני שואלת את עתמי לגבי ה 35-40 ס"מ שנותרו בצמוד לקיר הארונות.
תכננתי מדף פתוח לירקות בצלע השניה גם קרוב לגז.

מה שמבעאס ב 2 כיורים זה שנשארים משטחים קטנים במקום מגרות רחבות.
נניח מגירות של 45 זה אומנם שימושי אבל אולי למגבות ולא לכלים.
כתובת האתר של הפלטה: www.amudey-shesh.co.il

מבחינת הכניסה למטבח - רציתי לעשות משהו כמו 1.40 ואז השולחן יכול להיות בערך 1.80. החלטתי על רוחב 70 כי כיום יש לי במטבח כזה רוחב ובסה"כ כשולחן במטבח זה ממש נח.

והגענו לקלפות:
יש לי מן נישה שנוצרה (יצרנו אותה...) מעל הכיור החלבי באורך 2.84. מניסיוני- קשה להגיע לקלפה מהחצי השני של פינת השיש.
לדעתי השימוש מירבי ונח בגובה כזה וחבל לי לפספס שטח שלא מצריך התכופפויות. ולכן חשבתי לנצל את כל השטח והשאלה היא איך למצות גם את הפינה.
יש שם גם צורך למתקן ייבוש.
בדירה הקודמת היה לי בקצה מתקן לבקבוקים שוכבים (שרק בעלי הגיע) וזה היה ב 15 ס"מ האחרונים.
אפשר כמובן להשאיר ריק ללא קלפה אבל זה יוצר מן חור כזה.
אני שוב מתלבטת בגובה שלהן.
מה מקובל אם מניחים כי יש באמצע מדף??? הבנתי ממך ש45 זה מתאים ולי הציעו בחברה 55- זה מגושם מידיי? פחות פרקא=טי?

ברור שעם התובנות שלי אני נפגשת עם מעצב מטבחים/נגר ויחד מעלים על המחשב לתלת מימד ואני ממש פתוחה להמלצות שמשפרות את המצב.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 01 דצמ 2011 18:27 #4

ראיתי אצל חברה כיור בלנקו עמוק מאוד ונראה לי שזה מתאים לנו. אתה מכיר את הדגם?
הכיור יקר מאוד יחסית אבל נראה לי מצרך שימושי למשפחה שמבשלת הרבה.

בעלי טוען שיותר קשה להדיח כלים מכיור עמוק כי צריך להתכופף. האם לדעתך יש בזה משהו???

יש טיפ מיוחד שאתה יכול לתת בבחירת כיור למשפחה שהכוס לא נשטפת מיד בסוף השימוש...?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 03 דצמ 2011 16:41 #5

הי מתחדשת,

לא נראה לי שיש פתרון מושלם לצד הימני של הארונות התחתונים (בסמוך לקיר של הגבוהים). אין ברירה אלא להתפשר על משהו. גם המגבות צריכות מקום לאחסון, ויש עוד דברים קטנים שיכולים להספק במגירות יחסית צרות.

אני כבר לא זוכר אם כתבתי את זה אבל אחת מהאפשרויות היא את המדפים הפתוחים לסלסילות להעביר לצד השני, בצמוד לקיר של הארונות הגבוהים, ואז תוכלי להגדיל את המגירות בצד החלבי. שוב זה לא אידיאלי אבל זה ינצל יותר טוב את נפח האחסון במקום מגירות בסמוך לגבוהים.

נכנסתי לאתר של פלטת השבת. נראה רציני אבל אין לי נסיון עם זה. הדבר היחידי שאני יכול להמליץ לך הוא לבקש מהם טלפונים של 3 לקוחות אמיתיים שלהם ולנסות לברר בעצמך. בכל מקרה, אשמח אם תעדכני אותי. אולי אכתוב על זה עמוד כך שבעתיד אחרים יוכלו למצוא אינפורציה על המוצר הזה.

אני לא משתמש בפלטת שבת ואני לא יודע עד כמה זו טרחה זה להשתמש בפלטה כזו ולאחסן אותה לכן אני לא יודע עד כמה מתקן כזה חיוני. ממה שראיתי בתמונות יש מסגרת מסביב לאזור המחומם ובעיניי זה לא יפה ופוגם במשטח האחיד והרצוף של השיש.

יש פה לדעתי גם שאלה של בטיחות. פלטת שבת רגילה בולטת מונחת על השיש וברור לכולם שהיא חמה ומסוכנת לנגיעה. אם מדובר בפלטת שבת אינרטגלית באותו הצבע של השיש זה עלול להיות מסוכן. גם לילדים אך גם למבוגרים. פשוט כי זה לא מובחן מספיק ואפשר לגעת בה במקרה.

אם אחסון של פלטת שבת הוא בעייתי, אולי אפשר לחשוב על ארון תחתון צר מאוד שכל תפקידו לאחסן את הפלטה. אולי אפילו בצד הימני של המטבח ליד הארונות הגבוהים...

אין לי פתרון קסם לפינה למעלה ליד הקלפות. אני הייתי משאיר את זה ריק כדי לא ליצור עומס עיצובי במטבח וגם כמו שכתבת, בגלל שזה לא כל כך נגיש.

55סמ' לגובה קלפה זה גם טוב. זה לא יהיה מגושם מדי וזה ייתן לך קצת יותר נפח אחסון.

לגבי הכיור. אין ספק שאם הכיור עמוק מדי קצת יותר קשה להוציא צלחת למשל ולהדיח אותה. מצד שני, כמעט תמיד יש ערמת כלים בכיור ולא כל הכלים נמצאים בתחתית כך שלא קשה להוציא אותם.

ומצד שלישי (יש דבר כזה בכלל?) יש לכיור כזה יתרונות עם סירים גדולים, ובמטבח שעובד הרבה זה בהחלט יכול להיות יתרון. אני לא מכיר את הכיור הזה אבל אם יש להם בתצוגה כיור מותקן בגובה נכון (אפילו ללא ברז), קחו לשם סיר חמין נקי (או מלוכלך ;)) ונסו לבדוק בעצמכם עד כמה זה נוח.

מעבר לכך אני לא יכול לעזור לכם עם עניין הכיור אבל אם תעדכני אותי במסקנותייך זה יהיה מעולה כי אוכל להעביר את זה הלאה.

בהצלחה!

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 03 דצמ 2011 20:08 #6

העלת לי רעיון
את הסלסלאות של היבשים בארון 35 מצד שמאל של הבשרי.כך אפשר להגדיל את עגלת הבקבוקים ל 35 ולהגדיל כך את משטח העבודה הבשרי.

ואת המשטח החלבי לצמצם בכך שאבטל את האזור הפתוח ואשאיר רק מגרות 80 ס"מ. המשטח יכלול גם 7 ס"מ וגם כולל פינה כך שלדעתי זה בסדר.

וכך הגדלתי את המגרות מצד ימין של הכיור החלבי ל 65 ס"מ.

אני אניח את הכיריים כרגיל . אני מתלבטת אם לקנות גז של 70 או 80. אני בהחלט "מעמידה" סירים אבל מה באמת המשמעות? אני הייתי פעם עם 60 ועכשיו בדירה השכורה אני עם 90...
יש לך גם "מותג" מומלץ לכיריים גז?

בקשר לפלטה- אני אבדוק אבל בכל מקרה אם כבר אז להניח בפינה ואז יש פחות בעיה של בלבול. לדעתי פס האלומיניום מסביב לא נורא בהתייחס ליעילות שעשויה להיות. שווה בדיקה.
וטיפ- אולי באמת תעשה כתבה על אכסון פלטות...
הרבה משפחות מניחות מעל המקרר (איכסה למטבח חדש שיכלו לחשוב על פתרון) ואצלנו האדריכל הציע לעשות מדף מתחת לכיור הכפול שמתחתיו דוחפים את הפלטה ומעליו שימוש רגיל של מתחת לכיור.
זה מצויין לכל בעלי הכיור הכפול.

אבל- החלטתי להפריד כיורים וכך נתקעתי שוב עם הבעיה. אפשרות נוספת זה ב"ארון מטאטא" .

אולי תקפוץ למלונות שהוזכרו באתר ותשמע מה הם אומרים? זה בהחלט תקדים מעניין לחברה הדתית.
אני מבטחיה ליידע אם התקדמתי בברור הנושא.

אני אשרטט את הסקיצה ואמשיך בתהליך.

אשמח להארותיך.

עריכה אחרונה: 04 דצמ 2011 19:28 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 04 דצמ 2011 05:20 #7

נראה לי בסדר גמור להעביר את הסלסילות לצד שמאל ולהקטין קצת את המשטח החלבי. יהיה לך עוד משטח עבודה מימין לכיור כך שגם אם המשטח החלבי יקטן קצת זה לא יהיה נורא.

ואולי שווה בכל זאת לשקול לא להגדיל את משטח העבודה מימין לכיור ולרווח יותר את אזור הישיבה. את מתחברת לזה?

לגבי הכיריים. היית עם כיריים ברוחב 60סמ' וכיריים ברוחב 90סמ', אז נראה לי שאת צריכה לדעת מה יותר נוח לך. אבל אם את שואלת אותי, לפי מה שאת מתארת את מבשלת לא מעט, לכן נראה לי עדיף שתכלי על הכיריים ברוחב 80סמ'.

לא ראיתי שיש לך ארון למטאטא, אבל במה שכתבתי קודם התכוונתי לארון תחתון מיוחד ומאוד צר המאפשר אחסון אנכי של הפלטה ולא אופקי. אני לא יודע מה גודל הפלטה לכן אני לא בטוח אם זה פרקטי.

עמרי

עריכה אחרונה: 04 דצמ 2011 05:21 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 07 דצמ 2011 07:36 #8

המשכתי לחשוב...

חשבתי ל"קחת " מגרה אחת מימין לכיור החלבי והיא תהיה פתוחה כדי להניח סלסלאות לירקות יבשים וב 35 ס"מ משמאל לכיור הבשרי לעשות דלת לפינה השמאלית.
בד"כ אני שונאת שימוש בפינות כי זה יוצר באלאגן אצלי אבל אם אשאיר חלל פתוח (ללא מדף באמצע) אוכל לאכסן שתיה/מגשים/ועוד דברים גדולים.
האם כניסה לפינה ברוחב 35 תהיה נוחה מספיק???
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 07 דצמ 2011 18:21 #9

הי מתחדשת,

לדעתי (ואת לא חייבת להסכים כמובן) זה פחות יפה מגירה אחת שתוחלף בסלסילות. לא שזה לא אפשרי, רק שזה פחות אסתטי.

פתח של 30-35סמ' לא פרקטי. זה קטן מדי וזה יכול להיות די מסובך ומתסכל להוציא דברים הנמצאים בתוך ארון עם פתח כזה בפינה השמאלית של המטבח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 08 דצמ 2011 08:16 #10

תודה על המידע.
אשמח לעדכן....

האם זה נכון שדלתות פורמייקה נעשות ע"י מפעלים גם אצל נגר פרטי? כלומר- אם אני הולכת לנגר הוא מכין את הארונות והדלתות נעשות בהזמנת חוץ?

איפה אפשר לחסוך כשמתכננים מטבח הכולל המון ארונות (נניח קיר ארונות כמו שלי)?
חשבתי שלמעלה בקיר לא העשה קלפות גם בגלל שכנראה מוזיל וגם בגלל שנניח אצליח לפתוח אבל לסגור כבר אצטרך שבעלי יגיע...
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.224 seconds