שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 08 דצמ 2011 18:02 #11

לרוב דלתות פורמייקה נעשות דווקא בנגריה. הסיבה לכך היא שזה מאד פשוט לעשות דלתות פורמייקה. ובכל זאת יש נגרים שמעדיפים לעשות זאת במיקור חוץ. אם בגלל שאין להם זמן ואם בגלל שאין להם מכונה להדבקת קנטים.

כל שהנגרים צריכים לעשות הוא לקנות פלטות של עץ עם הפורמייקה מודבקת ומה שנשאר להם לעשות הוא רק להדביק קנטים.

לעומת זאת, דלתות עץ מלא, דלתות פורניר וגם דלתות פולימר עושים בדרך כלל במיקור חוץ. פשוט בגלל שזה הרבה עבודה בשביל הנגרים ומצריך התארגנות קפדנית. זה גם יוצא מאוד מדויק.

איך להוזיל הוצאות? שאלה טובה ללא תשובה מספקת. לדעתי אפשר למצוא נגר פרטי טוב שיהיה זול מחברות מטבחים. עם תכנית טובה ביד, תכנון המטבח לא נשאר בידי הנגר וזה יכול לצאת מוצלח למדי.

אם תכיני תכנית מסודרת עם שרטוטים ברורים ונהירים, יהיה לך קל לשכפל אותה ולהעביר אותה לכמה נגרים כדי לקבל הצעת מחיר. אם תשבי ותתכנני עם כל נגר בנפרד זה ייקח הרבה זמן ויוריד את המוטיבציה להשוואת מחירים.

לגבי הקלפות, זה בטוח מוזיל לא לעשות קלפות אבל לדעתי זה מאוד יפה וגם לא בטוח שלא תגיעי. לדעתי שווה לבדוק.

קראת את העמוד שכתבתי על קלפות?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 20 דצמ 2011 12:45 #12

וואו מתחדשת את ממש בעיניינים
והמטבח הכשר באמת מאתגר.

ועמרי, כ"כ יסודי ועם ידע שלא נשאר מה לומר.

אז כמה דברים קטנים:
לגבי הכיריים, לטעמי הם יכולים לביות צמודים לפינה (ההרחקה מתייחסת לגוף) ניסיתי כמה פעמים לצרף תמונה של מטבח כזה, אבל לא מצליחה.

לגבי הפלטה - מעניין מאוד! אני ראיתי באולם התצוגה של סמג, כיריים אינדוקציה שכשאינם עובדים, משמשים משטח עבודה.

לגבי דלתות הפורמייקה - נכון, יש נגרים רבים שמזמינים את הדלתות.
מיטל זהר ללוז -
מנהלת שיווק, מכירות וקשרי לקוחות.
גיל ללוז, חרש עץ
נגרייה לעבודות עץ בהזמנה אישית.

054-6843400
פייסבוק: גיל ללוז, חרש עץ

את המטבח שלנו אנו מחליפים בממוצע...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 21 דצמ 2011 07:34 #13

חייבת להודות לעומרי ששייף לי היטב את הידע.
:)
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: עמרי

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 22 דצמ 2011 17:31 #14

עומרי- אני מתקדת לאט לאט אבל בטוח...
יש סקיצה כללית .
לגבי מידות מקובלות:
מהו העומק של קיר ארונות? ישבתי עם מעצבת והיא אמרה שצריך 61 (יש נישה של 10 ס"מ למקרר והוא יבלוט כנראה ב 8 ס"מ)כלומר שאם לוקחים את השיש המאונך לקיר צריך "לגנוב 61 מהאורך?

כמה עומק שיש בד"כ עם ארונות עליונים ותחתונים?

כמה ס"מ משאירים בפינה עד להתחלת מגרות תחתונות? הייתי אצל 2 מעצבות האחת השאירה 65 והאחרת 68. זה נשמע שטויות אבל חשוב לי גם 5 ס"מ... מי יודע אחרי הבניה מה יהיו המידות ואני חייבת להתקמצן על כל ס"מ.

אחת המעצבות נתנה לי אופציה, כדי לחסוך עלויות של פירזול, לעשות 2 מגרות ברוחב 1.20 מ' מתחת לשני התנורים בקיר הארונות עם חלוקה פנימית של 60 60. מה דעתך? לי זו נראית מגרה ענקית! מצד שני נניח התחתונה יכולה להיות לכל החד פעמי הכלים/תבניות וכלים פחות שימושיים (נניח הכלי המעולה לרימונים שאוטוטו נכנס לישון לשנה).

ונעבור לעיצוב- הכנסתי את בעלי "בסוד" העניינים והוא עזר לי להבין שלא בא לנו צבוע בתנור (רגיש) ולא ידיות אינטגרליות (מבעס עם הקלפות העליונות וגם מראה מאוד הייטקי שפחות מתאים לבית).
יש שני שיקולים- הכלכלי והמראה הרצוי:
בכלכלי- להוציא כמה שפחות ולא להשתולל.
במראה- הבית בבניה. המראה שלו טבעי, ז"א שילוב אבן טבעית (לא בריקים) למשל מסביב לקיר ארונות מטבח במקביל לקיר ספריה בסלון).
מראה כפרי כבד לי מידיי ומראה מודרני די קר עם הידיות מאלומיניום המאורכות..
הצבעים כנראה יהיו- בקיר ארונות משהו (לא ברור כי אם פורמייקה אולי דמוי עץ) ובשאר המטבח משהו בהיר, יתכן שהקלפות למעלה יהיו כמו קיר הארונות.
חשבתי אולי לשלב ידיות יותר מושחרות ואפילו מצאתי משהו בגוגל.
אבל אולי בכלל ללכת על פולימר, בטח יעלה יותר יקר...

יש לך אולי רעיון למטבח המתאים לחיפוי אבן?
חשבתי לחפות את הצוקר למטה באיזו בלטה מעניינת. אולי זה יקפיץ את מראה המטבח?
מהו הגובה של הצוקר הסטנדרטי? אלו מרצפות עלי לחפש?
ביזה עומק צריך להיות הצוקר כי היום כולם עושים "מרחף" וכך לא יראו את הבלטות.

טוב- אתפנה לחשוב עוד ואשמח להארותיך המחכימות וגם אם יש מעצבת פנים בקהל- אשמח..
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 22 דצמ 2011 19:20 #15

הי :)

עומק קיר ארונות – 60-61סמ'. וכן, צריך 'לגנוב' את זה ממשטח העבודה הניצב.

עומק ארונות עליונים סטנדרטי – 30סמ'

עומק ארונות תחתונים סטנדרטי – 60סמ'

מהפינה מספיק להשאיר 5סמ'. אבל שתיהן צודקות וגם טועות. היחיד שצודק במאה אחוז הוא הנגר! הוא לוקח את המידות בפועל ולפעמים הן לא מתאימות לתכנית שעל הנייר. לפעמים הקיר עקום. ולפעמים הנגר עקום :S

בקיצור... כדאי לקחת בערך 65 סמ'.

לגבי ההצעה למגירות רחבות מתחת לתנורים. זה באמת פחות פרזול לקנות, אבל פרזול של מגירות רחבות יכול להיות יקר משמעותית מפרזול של מגירות צרות (הוא צריך לעמוד במשקלים גדולים יותר). שווה לבדוק מה ההפרש במחירים.

לגבי הבחירות העיצוביות. מטבחי הפולימר שאני מכיר הם באוריינטציה מודרנית, כך שאני לא בטוח שזה כיוון טוב (אלא אם כן ראית משהו ספציפי בפולימר שאני לא מכיר).

יצא לכם לחשוב על כיוון של מטבח פורניר מייפל למשל? הפורניר יכול להיות עם מגוון לרמה כלשהי כך שזה לא חייב להיות מטבח במראה יותר מדי 'טבעי'. לדעתי זה משהו ביניים בין העיצוב המודרני הקר לבין העיצוב הכפרי הכבד.

אחד הדברים שיכולים מאוד להשפיע על מראה המטבח הוא עיצוב דלתות המטבח. אם תבחרו למשל בדלתות של מסגרת ומילואה, המטבח יקבל מראה יותר כפרי ויותר מסוגנן.

לגבי הסוקל...

אני בעד לא להוסיף יותר מדי חומרים למטבח. זה יוצר עיצוב לא אחיד ועמוס. לכן אני חושב שיש שתי אפשרויות לסוקל. הראשונה היא לחפות אותו כמו הריצוף. השנייה היא לחפות אותו כמו הארונות.

גובה סוקל הוא 10-12סמ'.

קול קורא למעצבות הפנים. הלוווו!! :)

עריכה אחרונה: 22 דצמ 2011 19:20 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 21 ינו 2012 22:02 #16

הזמן רץ....ישבתי עם חברה רצינית של מטבחים (בפרוטקציה בענייני מחיר)ואכן נכרת המקצועיות.
הציעו לי לעשות מטבח במה. אתה מכיר? בעלי בעיקר חושש מחוסר הנוחות.
הרעין שניתן לפתוח מגרות מכל מקום במשתח גורם לדעתי שיהיה יותר מלוכלך כי עם ידיות זה מתרכז באזור הפתיחה.

המטבח מפורמייקה בגלל הפרקטיות.

ןכן הציעו לחלק את המזווה אחרת. במקום ארון ל 5 מגרות נשלפות לעשות ארון נמוך עם 2 מגרות נשלפות,המקביל למגרות מתחת ל 2 התנורים ומעל ארון עד למעלה : עד 1.60 נשלף ומעל מדפים.

אני הייתי ממש בראש של מזווה סטנדרטי שבו כל הנשלפים בארון אחד אבל באמת אין צורך שיהיה דווקא כך.

מה דעתך על מגרות של 1.00-1.20? זה נראה לי ענק מצד אחד, מכיל המון ועלול להתבלגן .

אשמח לשוע דעתך המכחימה.

שבוע טוב וגם אוטוטו... חודש טוב
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 22 ינו 2012 20:48 #17

הי מתחדשת,

מטבח במה? אני לא מכיר את הקונספט הזה.

מדובר במטבח עם ידיות אינטגרליות??

לפי מה שאת מתארת, אם אין צורך בידית (אינטגרלית או לא אינטגרלית) כדי לפתוח את המגירה, אז באמת ארונות המטבח יכולים להתלכלך יותר.

את יכולה לצרף תמונה של חזיתות מטבח במה כזה. או לפחות לתאר קצת יותר במה מדובר?

לגבי אופן חלוקת המזווה. מה שכתבת בהחלט אפשרי ויכול להיות מאוד יפה. מגרות ארוכות יוצרות פחות 'פסים' במטבח והופכות אותו ליותר מודרני.

מה שחשוב שתוודאי הוא שמתקינים לך מסילות המיועדות למשקלים גבוהים. הן יותר יקרות אבל אם יתקינו מסילות למגירות צרות יותר, מהר מאוד כל העסק יתחיל לקרטע, הטריקה לא תהיה שקטה וכדומה...

אם בתוך מגירות ארוכות כאלה את נעזרת בפרזול לחלוקה פנימית אז הדברים לא יתבלגנו.

החסרון היחידי של חלוקה כזו הוא המחיר שלה. לא נראה לי שזה יקפיץ את המחיר אבל זה עשוי להיות לא זול. לדעתי שווה לברר מראש כמה חלוקה פנימית כזו תעלה למגירות רחבות ובכלל לכל המגירות במטבח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 22 ינו 2012 21:03 #18

זה בעצם כמו אינטגרלי במובן שיוצר במראה פסים לרוחב אבל הרעיון הוא שלאורך כל הדלת יש מגרעת.
אם תקיש בגוגל תמצא משהו (אני לא טובה בלהעתיק כתובות).
יותר מעודן מידיות אינטגרליות.

בקיר מתחת לחלון שהוא של 4.12 מ':
אני חשבתי להוריד את הפינות ואז נשאר בערך 2.80.
משמאל לימין- ארון של 40 -כיור 60-מדיח 69-ארון בקבוקים 40 ומגרות 80 שמעליהן הכיריים. כך נוצר משטח עבודה של 1.00 מ'.

בחברה הציעו לי להפוך את הארון הראשון לבקבוקים ואח"כ כיור-מדיח ומגרה ענקית של 115 בערך.
זה שהבקבוקים במרחק 1.5 מהבישולים לא נראה לי בעייתי במיוחד מפני שבד"כ התבלינים שלי בכלל במקרר ולהוציא את השמן זית פעם אחת בתחילת הבישולים זה לא קשה במיוחד.

סיפור קטן- הלכתי לראות אצל חברה עבודה של נגר שהיא היתה מאוד מרוצה ממנה. ניגר לה את כל הבית. ראיתי את המטבח ונכנסתי להלם. עבודה פנימית של הארונות ממש לא מושלמת בלשון המעטה והשיא היה שהיא מספרת לי כמה השירות שלו טוב- אחרי חצי שנה אחד המדפים ברוחב 80 ס,מ קיבל בטן. הנגר החליף לה את זה בצ'יק.
יכול להיות נגר טוב שאחרי חצי שנה מדפיו מקבלים בטן????
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: האתגר במטבח כשר- מטבח ח' בשילוב 2 כיורים 23 ינו 2012 20:33 #19

למה את מתכוונת עבודה לא מושלמת של הנגר?

מגירות לא זזות טוב?

גימור/קנטים לא מוצלחים??

יכול להיות שהמדף קיבל בטן עם היה עליו משקל מאוד גבוה (תשאלי אותה מה היה על המדף). יכול גם להיות שהנגר השתמש בחומר לא מספיק טוב או שלא דאג לתמיכה נדרשת.

מצד שני...

גם נגרים טובים יכולים לפספס לפעמים :S

עריכה אחרונה: 23 ינו 2012 20:34 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.255 seconds