שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש - התלבטויות

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 01 דצמ 2011 20:22 #11

שלום עמרי,
המון תודה על העזרה :cheer: .
הרעיון שלך לשילוב אופציות 1 ו-3 מעולה, שרטטתי את ההצעה (מס' 6) ואני מצרפת.

הבחירה שלי תהיה אחת משתי אפשרויות אלו, 1 או 6. (מבחינת הזמנת המטבח אני לא חייבת להחליט כרגע). נראה לי שאפשרויות אלו תהיינה הכי פרקטיות ונוחות מבחינת התכנון והן גם ניצול נכון יותר של העמודים בחלל. כמו כן, אין צורך בהעברת גז, מים וביוב ומדובר בשבירה של קיר אחד בלבד ליד המקרר.

לגבי העמוד בסלון אני מפנטזת על שילובו בתור מסגרת לקמין בצורת אקווריום.

אני קוראת שוב את כל החומר שנכתב ומדהים לראות איזה תהליך עברתי, כמה אפשרויות קיימות עם קצת חשיבה ויצירתיות, וזה עוד לפני שנכנסנו לפרטי תכנון המטבח. באמת, תודה רבה!

נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 03 דצמ 2011 11:54 #12

הי נורית,

בהצלחה!

תעדכני כאשר תהיה התקדמות ושלחי תמונות. אני בטוח שייצא יפה ואני סקרן לדעת איך זה יראה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 דצמ 2011 08:03 #13

הי עמרי,
יש התקדמות ורציתי לשתף אותך ולהתייעץ. אני מצרפת תוכנית חדשה ומפורטת של המטבח לפי התכנון שבחרתי (אופציה מס' 1).
הוספתי פתרון לתפוחי אדמה ולבצל בארון ליד העמוד שהפך מרובע. כדי להחליט מה איפה, נעזרתי ברשימה שפרסמת וזה עזר מאוד :) .
אני רוצה להוריד את הקלפה הימנית אך חוששת שלא יהיה מספיק מקום לאחסון.
מתלבטת, אשמח לעצותיך לגבי התכנון.
תודה, נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 דצמ 2011 08:06 #14

מצרפת קובץ נוסף,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 דצמ 2011 18:49 #15

הי נורית,

בגדול התכנית נראית לי בסדר.

כמה הערות קטנות -

אני מבין שאת לא רוצה לסגור מעל המיקרוגל כדי שיישאר קצת מרווח בכניסה לבית. צריך לחשוב איזה אלמנט דקורטיבי יהיה מעל המיקרוגל כדי שהמיקום הזה לא יהפוך לאחסון זמני ארוך טווח... אולי איזה ואזה יפה או משהו בסגנון.

לגבי האחסון של היבשים, בצל וכדומה. לא התנסיתי עם סוג כזה של אוורור. האם את בטוחה שאוורור קטן כזה יספיק.

אומנם זה לא משפיע על התכנון, אבל נראה לי שכדאי גם להחליף בין האחסון של התבלינים לאחסון של הששת. אלא אם כן יש לך כמות גדול במיוחד של תבלינים, מגירה של 35סמ' צריכה להספיק.

לגבי הורדת הקלפה הימנית. אני לא יכול לעזור לך עם זה. רק יכולה לדעת אם יש לך מספיק נפח אחסון. אומנם המטבח יישאר קצת עמוס, כי גם יש קולט אדים שלא מופיע בהדמיה, אבל לפי מה שאני רואה כל פינה אצלך במטבח מנוצלת אז לכאורה לא כדאי להוריד.

בקיצור...

בסך הכל התכנית נראית לי טובה.

נראה לי שאת כמעט שם :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 18 דצמ 2011 00:43 #16

הי עמרי,
איזה כיף לשמוע שאני כמעט שם, אני מרגישה שמאוד התקדמתי ומקווה שכמעט זה עוד מעט :unsure: כי זה די מתיש... אולי עוד אספר את סיפור המטבח שלי בהמשך.

תודה על ההערות:
לגבי ה"חלון" מעל המיקרוגל בכניסה למטבח, אכן הבטחתי לעצמי לא לאחסן שם כלום אלא רק פסל קרמיקה יפיפיה שאמא שלי פיסלה, ומעליו תאורה יפה. בקיר הכניסה ממול תהיה מראה גדולה שתשקף את החלון וגם מה שמעבר לו, מקווה שיצא יפה.
לגבי אחסון יבשים, אתה צודק, אבקש להגדיל את פתח האיוורור כמה שניתן.
את התבלינים אשאיר במגירה רחבה, כי הם כבר נורא מחכים למטבח החדש, אין להם מספיק מקום היום ב-2 מגירות של 30... :(

יש לי עדיין כמה התלבטויות:

1. האם כדאי לשנות את המידות של רוחב המגירות בקיר של הכיריים? במקום 35,90,60 לשנות ל- 29,78,78. לבקבוקים מספיקה לי יחידה צרה. אבל אז הכיריים לא ימוקמו באמצע המגירה? זה בעייתי מבחינה עיצובית או טכנית?

2. חשבתי כפתרון ביניים לבטל את הקלפה הימנית ולשים במקומה משטח זכוכית מלבני בצבע של הקלפה שיוצמד לקיר ועליו 3 מדפים פתוחים קטנים (לספלים, קפה תה סוכר ואולי בקבוקי יין למעלה...) מה דעתך?

3. קראתי שכתבת לגבי חשיבות משטח הנחה לתנור, מיקרוגל ולמקרר. האם השיש שליד הכיריים מספיק לכך? עלה לי רעיון לבנות מדף נשלף בין יחידת התנור למיקרוגל. כזה שכשרוצים להניח עליו דברים שולפים אותו החוצה ואח"כ מחזירים פנימה. הזוי? :S או אפשרי?

4. גובה המגירות בכל המטבח אחיד: העליונות 16 והתחתונות 30, זה סביר? ( דבר ראשון שבדקתי היה שהתבלינים נכנסים... וזה בסדר) לגבי השאר אני לא בטוחה.

5. גובה הקלפות מהשיש 50 ס"מ זה בסדר ? אני עוד לא הגעתיל- 1.6 מ' :oops: ובן זוגי דווקא גבוה... תהיה לו בעיה??? אני פשוט רוצה לחסוך את הטענה שהוא לא נכנס לעזור במטבח כי המטבח תוכנן לגובה שלי...

אשמח לעצותיך. שבוע טוב,
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 18 דצמ 2011 19:20 #17

הי נורית,

זה אכן מתיש. אבל המאמץ שלך ישתלם לך. בסופו של דבר תישארי עם מטבח באמת טוב :)

1. מבחינה אסתטית דווקא נראה לי נכון לעשות את שתי היחידות הימניות סמטריות מבחינת הרוחב. עניין חוסר המירכוז של הכיריים מבחינה אסתטית הוא לא מאוד בעייתי.

הבעיה היא אחרת...

כדי למקם כיריים מעל ארון תחתון צריך לחתוך את הדופן העליון של הארון. הסיבה לכך היא שהכיריים עמוקים מהשיש. אם מדובר בכיריים 'סטנדרטיים' אז עומק הכיריים לא יוצר בעיה. אם הכיריים עמוקים יותר (יכול להיות שכיריים חשמליים, אבל אני לא בטוח) אז הם עלולים לגזול מנפח האחסון של המגירה העליונה.

עד פה זה בסדר, אבל אם הכיריים ממוקמים מעל שני ארונות תחתונים סמוכים אז הם עלולים לגזול מנפח האחסון של שתי המגירות העליוניות הסמוכות. אבל זה כאמור תלוי בסוג של הכיריים.

בעיה נוספת העלולה לצוץ היא ביצועית. זה קצת יותר מסובך לנגר למקם כיריים מעל שני ארונות כי הוא צריך לחתוך גם את דופן הארון ולא רק את החלק העליון שלו.

השורה התחתונה של העניין הזה היא שכדאי לברר אם חברת המטבחים אם היא מוכנה למקם כיריים מעל שני ארונות. אם כן, הייתי הולך על ארונות תחתונים סמטריים.

2. ראית מדף זכוכית כזה איפשהו? את יכולה לצרף תמונה? איכשהו נראה לי שעדיף כבר קלפה כמו בצד השמאלי מאשר מסגרת זכוכית עם מדפים פנימיים.

3. משטח הנחה אומר להיות צמוד לתנור, למיקרו ולמקרר. המשטח שליד הכיריים מספיק מבחינת הגודל אבל הוא קצת רחוק מדי. אין לזה פתרון במטבח שלך לפי התכנון הנוכחי. אבל זה לא מאוד נורא. תמיד יש פשרות וזו פשרה יחסית קטנה.

משטח נשלף לא יהיה יציב מספיק ואף עלול להיות מסוכן אם הוא יהיה על מסילות ויסגר לבד... הייתי יורד מהרעיון הזה.

4. גובה המגירות בסדר גמור אם כל המגירות העליונות הם 16סמ' וכל התחתונות הם 30סמ'. אלה אפילו גבהים 'סטנדרטיים' של מגירות מטבח.

5. גובה קלפות של 50סמ מעל משטח העבודה זה גם בסדר גמור. הם לא יכולות להיות גבוהות מדי כי אז יהיה קשה להגיע לחלק האחורי של המדפים. אפשר גם לעשות את הקלפות בגובה 55סמ או 60סמ' מעל משטח העבודה, אבל אז לך יהיה קשה יותר להגיע.

חוצמזה, גובה הקלפות לא אמור להפריע לבן-זוגך לשטוף כלים. לא?? ;)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 19 דצמ 2011 20:38 #18

שלום עמרי,
תודה רבה על התשובה המפורטת והמנומקת (וגם המהירה, יש לומר). התשובות עזרו לי מאוד היום בפגישה עם חברת המטבחים.

לגבי מיקום הכיריים מעל המגירה, הוסבר לי שבכיריים סטנדרטים (גז) לא תהיה בעיה למקם אותם גם על דופן בין מגירות.
לפיכך מיקמתי מחדש כך שיהיו 2 מגירות שוות וסימטריות של 80 ומגירת בקבוקים של 30. הכיריים יותקנו בדיוק באמצע בין 2 מגירות, כך שקולט לא יצמד לחלון.
טכנית לא תהיה בעיה. השאלה היא אם זה בסדר שנשארים רק 50 ס"מ מצד ימין של הכיריים לכיוון התריס. ובנוסף, מבחינה פונקציונלית האם זה לא יהיה בעייתי שמי שמשתמש בכיריים לבישול חוסם 6! מגירות ולא 3 :oops: ?
אני מצרפת את השרטוטים החדשים.
תודה מראש,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 19 דצמ 2011 22:30 #19

הי שוב,
אני רוצה להתייעץ לגבי הנקודה האחרונה (כך אני מקווה... ;) ) של התכנון.

בנושא 2 הקלפות משני צידי החלון:
לא הצלחתי להשיג תמונה, גם לא באינטרנט. את הרעיון ראיתי במטבח של חברה שהיו לה קלפות מפורמייקה או ציפוי כלשהו עם דוגמא. את אותה הדוגמא היא שילבה ע"ג פלטה מלבנית צמודה לקיר במקום חיפוי, החל מגובה השיש ועליה 2-3 מדפים פתוחים, ששימשו לקפה תה סוכר, ספלים ובמדף העליון לבקבוקי יין.
מאוד יפה.
אני חושבת על קלפה מזכוכית, אז המדפים אמורים להיות מזכוכית? אפשרי?
האם עדיף לוותר על הקלפה מימין או משמאל?
אולי להקטין קצת את המידות, כרגע המידות 155 ס"מ לשמאלית ו- 125 ס"מ לימנית.
בנוסף, התלבטתי אם אוכל לוותר על שטח אחסון לטובת "עיצוב", נו, זו שאלת השאלות... נראה לי שבסה"כ ובאופן יחסי יש מספיק אחסון ואוכל לוותר על קלפה אחת לטובת מטבח החלומות, לא? חוץ מזה הרי אומרים שכמה שיהיו יותר ארונות הם תמיד יהיו מלאים...
מתקשה להחליט.
אני מצרפת 4 אפשרויות. אשמח לשמוע את דעתך.
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 20 דצמ 2011 19:21 #20

הי נורית,

דבר ראשון, תודה על התגובה שכתבת בעמוד צור קשר! עשית לי את היום :) :)

מבחינת מיקום הכיריים – 50סמ' זה בסדר מבחינת הכיריים אבל זה לדעתי מעט מדי מבחינת המרווח שנשאר לתריס.

אני מניח שבתוך התריס יהיה לך גם מיקסר גדול בסגנון קיטשן אייד, וחשוב שיהיה נוח להוציא אותו ולעבוד אתו. 50סמ' לצורך העניין לדעתי זה גבולי. אם תזיזי את הכיריים שמאלה ותשאירי 80סמ' (ואולי אף יותר) מרווח מהתריס זה כבר יהיה הרבה יותר טוב.

לדעתי הסימטריה של מרכוז הכיריים מעל שני ארונות הוא לא הכרחי. גם כך השיש בולט מעבר לקו הארונות ויוצר מעין חציצה ויזואלית בין הארונות התחתונים לכיריים שמעליהם. מעבר לכך, אם הקולט יוצא במרכז הקיר (כמו בשרטוט שלך) זה יוצר מראה מכביד. הזזה קלה של הקולט שמאלה תעזור כאן.

מבחינת פונקציונליות פתיחת המגירות – היה עדיף לא לחסום 6 מגירות אלא רק 3, אבל לדעתי השיקולים האחרים שדיברנו עליהם יותר חשובים כאן.

לגבי הקלפה והמדף הפתוח – עכשיו הבנתי :). רעיון מעניין. לא ראיתי משהו כזה עדיין. אם יזדמן לך, אשמח אם תצלמי ותעלי זאת לפורום.

מה שלא הצלחתי להבין הוא איך את הולכת ליישם את הרעיון הזה אצלך. איזה פלטה את רוצה לעשות במקום חיפוי הקיר? זכוכית?

חוצמזה, אם את הולכת לעשות חיפוי קיר מיוחד מאחורי הכיריים, אז אולי כדאי לוותר על אזור שונה נוסף בחיפוי הקיר ולעשות רק מדפים. לדעתי מדפי זכוכית (חלבית) יתאימו יותר אם את מתכננת שהעיצוב של המטבח יהיה מודרני.

אם את שוקלת לוותר על קלפה אז הייתי מוותר על הימנית. זה ישאיר את המטבח מרווח ומאוזן יותר. לא הייתי מקטין את רוחב הקלפות. לדעתי יש משהו מרשים ואלגנטי יותר בקלפות ארוכות.

מכל השרטוטים שהעלית, לדעתי האופציה הטובה ביותר היא אופציה מספר 2. כמו שכתבתי קודם, זה משאיר את המטבח מרווח ומאוזן.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית
Time to create page: 0.202 seconds