שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש - התלבטויות

מטבח חדש - התלבטויות 16 נוב 2011 10:41 #1

שלום עמרי, :lol:
האתר מדהים!
רכשתי מטבח לבית חדש (מחברה העובדת עם הקבלן). טרם סגרתי את נושא הצבעים אך עלו פתאום תהיות לגבי התכנון:
1. הנישה למקרר היא ברוחב 85 ועומק 73. האם מספיק? אנחנו משפחה עם 3 ילדים ואני חוששת שיגביל אותי. איזה אפשרויות עומדות בפני? אני לא בטוחה שנכון להעביר את המקרר לקיר ממול כי אז אשבור את "משולש" העבודה במטבח(?). אפשרות נוספת לשבור קיר (שכבר בנוי) ולהזיז את המקרר עד לעמוד העגול. ואחריו יחידת בילד אין (אולי נמוכה בגובה 1.30) או להיפך (לא תוכננה יחידת בילד אין, האם חשוב?). אולי אפשרות אחרת? החשש שלי בהעברת המקרר עד לעמוד היא יצירת מסדרון ארוך בכניסה לבית, הייתי מעדיפה שיהיה כמה שיותר פתוח, אך העמוד לא ניתן להסרה והוא מגבלה. ובנוסף, הוא בולט 1.5-2 ס"מ מקו הקיר של המקרר.
אגב, יש עוד עמוד מול שולחן מטבח, שלא לגמרי ברור לי מה עושים איתו.

2. בתכנון ראשון ארונות המטבח הגיעו עד לשולחן הישיבה במטבח וזה עלול להיות צפוף. אני מתלבטת אם עדיף להרחיב את פינת הישיבה הזו במטבח שתהיה מרווחת על חשבון ארונות מטבח. ובעצם, במקביל אני מבטלת את פינת האוכל הצמודה לסלון, שנראית אולי מיותרת כעת.

3. לא תכננתי קולט אדים, אני חושבת על זה שוב עכשיו לאור מה שקראתי ואולי להוסיף גם מדפים פתוחים בקיר הזה?

4. גובה קלפות במטבח כעת 50 ס"מ, כדאי להגדיל ל-60 ולהוסיף בעצם עוד מדף פנימי?

תודה מראש,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 16 נוב 2011 13:00 #2

לדעתי כן אם יש אפשרות תגדילי ל60 זה משמעותי מאוד
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 16 נוב 2011 20:08 #3

הי נורית,

תודה!

85סמ' נישה למקרר זה באמת קצת קטן.

להעביר את המקרר לקיר ממול זאת אופציה לא טובה בעיניי. זה לא ישבור את משולש העבודה אלא הבעיה היא שזה יצור הפרדה בין המטבח לפינת האוכל ויסגור את המטבח. בקיצור... מיותר.

גם הזזת המקרר לא נראית לי כרגע מאוד משמעותית (מה גם שלא הבנתי איפה יש קיר בנוי – בשרטוט כתוב שהוא לא בנוי. זה הקיר הזה?).

מה לגבי הגדלת הנישה של המקרר על חשבון המזווה. כלומר לעשות מזווה למטבח ברוחב של 60סמ להשאיר למקרר נישה של 95סמ'. זה יאפשר לכם לקנות מקרר יותר גדול (שווה בכל מקרה לוודא מה סדר גודל הרוחב של מקרר שעשוי להתאים לכם – ביקור מהיר בזאפ...).

ארון בילט-אין חשוב בעיקר בשביל המיקרו כי את התנור אפשר למקם מתחת לשיש. איפה חשבתם למקם את המיקרו? על השיש זה לא אסתטי (בעיני) וזה גם גוזל מגודל משטח עבודה. אבל אם אתם לא מצליחים למצוא פתרון אחר אז משמאל לכיור יש לכם שטח שיש דיי גדול...

שמתי לב שחסר לכם גם משטח הנחה למקרר (כך שיהיה נוח להכניס ולהוציא דברים מהמקרר). אני לא בטוח שיש לזה פתרון כי המטבח נראה קטן מדי בשביל אי.

לא הצלחתי להבין את עניין פינת הישיבה ופינת האוכל. תוכלי להסביר שוב?

בכל מקרה, לפני שאת מחליטה להוריד ארונות מטבח ודאי שיש לך מספיק נפח אחסון ומשטח שיש. על כל מגירה בארון כתבי לעצמך מה יהיה בה (כמו בדוגמא המצורפת) ובשרטוט סמני אלמנטים שיהיו על השיש בקנה מידה. כדי שתדעי בסוף כמה משטח עבודה פנוי באמת יישאר.

אם את שואלת מה דעתי על קולט אדים... אז בהחלט כדאי! זה גם פונקציונלי וגם ויפה.

להגדיל את הקלפות ל-60סמ'? אני לא חושב שתוכלי להוסיף עוד מדף פנימי. המרחק בין המדפים יהיה קטן מדי.

דרך אגב, הקלפה מימין לחלון נראית לי קצת 'תקועה' ולא במקום. אולי אפילו מעמיסה קצת על המטבח. אם יהיה קולט אדים זה יכול להיות שמבחינה אסתטית כדאי לוותר עליה.

עמרי

עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 16 נוב 2011 20:10 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 16 נוב 2011 22:23 #4

שלום עמרי,
תודה רבה על התשובה.

אני מצרפת שוב את השרטוט, תיקנתי והדגשתי מה שלא היה מסומן ברור. סימנתי באדום את הקירות הקיימים היוצרים נישה למקרר. (קיר אחד 73 ס"מ, בגב המקרר 85 ס"מ ובצד השני של המקרר לכיוון המזווה קיים קיר של 12.5 ס"מ)

הזזת המקרר על חשבון המזווה עלולה להיות בעייתית בשל מגרעת קיימת של 12.5 ס"מ בעומק ואז אאלץ להוציא את המקרר החוצה כך שיבלוט מעבר לקוו המזווה. לא יודעת אם זה יהיה יפה.
בלית ברירה אני חושבת על שבירת הקיר של 73 ס"מ והזזת המקרר מעט לכיוון העמוד העגול והוספת יחידת בילד אין נמוכה עד 1.30 מ'.
שבירת הקיר היא לא פתרון מועדף :( (וגם יקר) אבל אני מתקשה למצוא דרך, האם אתה רואה פתרון אחר?

לגבי מיקרוגל, אתה צודק, אין מקום מתוכנן כרגע אלא רק על השיש או אם אוסיף את יחידת הבילד אין ליד המקרר עד לעמוד העגול.

אחרי יחידת הבילד אין חשבתי להשלים קיר גבס בגובה מלא או חצי (אותו קיר לא בנוי בשרטוט) ולחבר את הקיר לעמוד העגול לאחר ש"ארבע" אותו. פשוט מבחינה אסטתית העמוד העגול מפריע לי. יש לך רעיון אחר מה עושים עם עמוד עגול באמצע המטבח?

לגבי הקלפה מימין לחלון, באמת אסיר אותה ואוסיף קולט אדים מעל לכיריים. האם כדאי להוסיף מדף פתוח לספרי בישול ולקפה תה סוכר (זה מה שתוכנן להיות בתוך הקלפה... ואני צריכה מקום לכך)

סימנתי בצבע אדום את פינת הישיבה במטבח וגם את פינת האוכל המתוכננת מול הסלון אותה אני חושבת לבטל כי היא אולי מיותרת. האם הותרתי מספיק מקום לפינת הישיבה שבמטבח?

תודה מראש,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 נוב 2011 05:16 #5

היי נורית,
אני רוצה לחזק את ההמלצות המעולות של עומרי בעניין תכנון פרטי המטבח ולהוסיף כמה נקודות למחשבה בראייה של כלל החלל - סלון, פינת אוכל והמטבח.
אכן, כדאי מאד בתכנון מטבח חדש להתייחס למידות מדוייקות של כלי החשמל, בעיקר גודל המקרר העתידי על מנת שישתלב במבנה באופן מוצלח. מקרר בגודל המתוכנן סביר שיהיה קטן מידי לשימוש משפחה. מסכימה גם שהקלפה הימנית לא משתלבת היטב.
בנוסף, יש נתונים קבועים בחלל שמומלץ להתייחס אליהם בתכנון השטח - 2 עמודים קבועים וגם קיר ההדף כחלק מהמדרגות. כדי שעמודים לא יתפסו כ"תקועים" יש לחשוב על השילוב הפונקציונלי והאסתטי שלהם מכל הצדדים בהתייחס למטבח, פינת האוכל והסלון.
אז - ממש לא מומלצת כפילות השולחנות, ניתן לחשוב על דלפק או אי לארוחות קלות ושולחן אוכל לישיבה יותר מסודרת, שישתלבו באופן יותר מוצלח. גם לא אהבתי את מיקום מסך הטלויזיה בקיר הויטרינה הקטן - מרחק גדול
ממקום הישיבה ומתקבל קיר צפוף ומאולץ בעיני. הייתי בודקת את עיצוב העמוד בסלון באופן המשמש למסך וגם נקודת עניין שימושית בסלון.
בנוסף לכך יש לחשוב על שילוב העמוד הסמוך למטבח באופן פחות מורגש ויותר הרמוני.
אם לקצר, הייתי ממליצה על הדמיה ותכנון מקצועי של כל החלל ואז, לאחר מציאת האופציה המוצלחת ביותר, בחינה חוזרת של מבנה ופרטי המטבח וכיצד יהיה הנוח לשימוש והיפה ביותר בהתאם לנתוני הבית, הרגלי החיים שלכם והסגנון, החומרים והצבעים המתאימים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 נוב 2011 05:36 #6

הי נורית,

הבנתי עכשיו את עניין הקירות ופינת האוכל.

כל אזור המקרר, המזווה, העמוד העגול ואולי הבילדאין הנמוך נראה לי מאוד בעייתי. בנוסף, כמו שאת ציינת, זה יוצר פרוזדור מאוד לא חינני בכניסה לבית.

גם הכפילות של פינת הישיבה במטבח ופינת האוכל היא מיותרת.

לדעתי צריך לחשוב על רוויזיה כללית בתכנון של המטבח. רוויזיה הלוקחת בחשבון לא רק את המטבח עצמו, אלא את החיבור שלו לשאר הבית ובמיוחד לסלון.

קצת קשה לדמיין את זה אבל בואי נראה אם את מתחברת להצעה הבאה...

•לבטל את פינת הישיבה במטבח
•להוריד את הקיר הדק היוצר נישה למקרר
•את הארונות הגבוהים (מזווה וארון בילט אין) והמקרר להעביר לקיר שכרגע נמצאים בו הכיריים. אם המזווה לא נכנס בגלל החלון, אז לעשות מזווה בארונות תחתונים.
•להאריך מעט את קיר הארונות הנמוכים ולבדוק אופציה להעביר לשם את הכיריים
•להוסיף אי באופן שהעמוד העגול ישתלב בו בצורה אסתטית (וכך תרוויחי גם מקום לישיבה מטבח, נפח אחסון ושילוב אסתטי של העמוד בחלל).

בכל מקרה, אני מציע לך לא לסמוך על עיצוב המטבח שתקבלי בחברת מטבחים. הם מתעסקים רק עם המטבח אבל את צריכה יותר מזה. את צריכה מעצב או מעצבת פנים שיעשו לך את התכנון של כל החלל עם הדמיה תלת ממדית מפורטת.

לדעתי, רק כך תוכלי לראות את כל התמונה ולקבל החלטות מושכלות.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 נוב 2011 07:14 #7

עוד משהו.

במקום להתייחס לעמוד כ'תקוע', נסי להתייחס אליו כאל פריט עיצובי.

את יכולה למשל לתכנן אי עם שיש מעוגל, כזה שישתלב ביחד עם העמוד המעוגל. זה יכול להראות מאוד יפה ומאוד מיוחד.

לחילופין, את יכולה לצפות את העמוד בגבס ולהפוך אותו לריבועי. ואז אי עם שיש ישר יוכל להשתלב היטב.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 17 נוב 2011 10:07 #8

עמרי שלום ותודה על התשובה המהירה!
וואו!!
הרבה חומר למחשבה נתת לי, שינוי לגמרי של החשיבה הראשונית שלי.
בהחלט שווה בחינה יסודית של הצעה שלך שנראית טובה.
אני צריכה לבדוק את התשתיות של גז חשמל ואינסטלציה שכבר קבועות, מה המשמעות של העברת גז לכיריים למשל וכד'.

ההתלבטות שלי לגבי הצעה זו קשורה לכך שאני לא אוהבת מטבחים לגמרי פתוחים, אני מעדיפה שהבלגן על השיש או על השולחן לא יהיה גלוי מדי לסלון ולכניסה לבית. אני חוששת שאמנם לא יהיה מסדרון בכניסה לבית אבל כל מי שנכנס עובר ממש דרך האי שמשמש כפינת אוכל.
בנוסף, אני מארחת הרבה וזקוקה לשולחן גדול, נפתח ונייד כדי שניתן יהיה לפתוח אותו ולמקמו בסלון או בפינת האוכל בסלון. אני מניחה שאי לא יהיה נייד ואז אצטרך להוסיף פינת אוכל מול הסלון, ודיברנו על כך שיש בכך כפילות.
אחשוב על הכל מחדש, תודה רבה,
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 30 נוב 2011 10:14 #9

שלום עמרי,
תודה על הכיוונים החדשים שהצעת לי, חשבתי על העיצוב מחדש ונוצרו פתאום הרבה אפשרויות שבכלל לא חשבתי עליהן קודם. ניסיתי גם עפ"י הצעתך לשלב את העמודים באופן מיטבי. שרטטתי אפשרויות שאהבתי, בכולן הגדלתי את המקום למקרר ובכולן יש צורך לשבור קיר או שניים. אשמח מאוד לשמוע את דעתך.
בברכה,
נורית

עריכה אחרונה: 30 נוב 2011 13:26 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 30 נוב 2011 19:18 #10

הי נורית,

כל הכבוד על היצירתיות ברעיונות!

אני מתחבר בעיקר לשתיים מתוך האופציות שהצעת...

לאופציה הראשונה, שהיא די דומה להצעה המקורית שלך אבל קצת יותר טובה כי אין שם את קיר הגבס (הלא בנוי). באופציה זו כדאי לחשוב איך לעצב את הארון הנמוך כך שתישאר בסוף פינה יפה. אולי עם תאורה מלמעלה או משהו דומה.

אני חושב שגם האופציה השלישית די טובה מאחר שהיא יוצרת את ההפרדה שאת רוצה בין המטבח לבין הסלון וגם מנצלת את העמוד שבאמצע הבית. לעומת זאת, אני חושב שכדאי לקצר את קו הארונות התחתונים כך שלא יגיע עד לשולחן האוכל ובמקומו להוסיף את היחידה בחצי הגובה ליד העמוד העגול. ובעצם לעשות שילוב של האופציה הראשונה והשלישית.

לגבי האופציות האחרות שקצת פחות טובות לדעתי –

באופציה השנייה, משטח העבודה הנוסף רחוק מדי מכדי שיהיה אפקטיבי ומצד שני המזווה כן יהיה שימושי.

באופציות הרביעית והחמישית יש שתי בעיות: כפילות של מקומות ישיבה (פינת אוכל ואי) והישיבה היא עם הגב לכיוון המטבח (מה שמוריד מאוד מיתרונו של האי).

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.177 seconds