שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש - התלבטויות

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 22 דצמ 2011 02:12 #21

שלום עמרי,

נראה לי שארד מהרעיון של משטח זכוכית שעליו מורכבים מדפים. לא רק לך, אלא גם לי - לא ברור לגמרי איך זה יראה ואם זה ישים בכלל.

לגבי 2 הקלפות, אני איתך, אוותר על הקלפה הימנית ואשאיר רק 2 מדפי זכוכית.
תודה על ההכוונה, מאוד עזר. נותרה רק השאלה האם למקם אותם אחד מעל השני או מעט באלכסון?

מבחינת מיקום הכיריים - אתה צודק ואכן מרחק הכיריים מהתריס קטן מדי. הבעיה שהזזת הכיריים שמאלה ב-30 ס"מ מביא אותם ממש צמוד לחלון (5 ס"מ).
האם יהיה יפה להצמיד את קולט האדים ממש לחלון? אולי יש קולטים יותר צרים מ-60 ס"מ? עדיף?
בעצם, מה המרחק המינימלי שרצוי להציב את הקולט מהחלון? לפי זה אחשב כמה אוכל להזיז את הכיריים.

עוד אפשרות שחשבתי עליה היא לוותר על מגירת הבקבוקים של 30 ס"מ (שיועדה ל-6-7 בקבוקי שמן, חומץ...) ולהניח את הבקבוקים במזווה הסמוך (בקיר מימין...) כי ממילא יש שם מגירה גבוהה המיועדת לבקבוקי שתיה. במקרה כזה יהיו לי בקיר של הכיריים 3 מגירות רגילות שוות של 63 ס"מ כל אחת. הכיריים יוצבו במרכז אחת המגירות ויותירו רווח של 65 ס"מ מימין עד לתריס ומשמאל 20 ס"מ עד לחלון. מקווה שאני לא טועה בחישוב :unsure:. האם עדיף?

רווח דומה ישאר לי אם במקום 3 מגירות אציב 2 מגירות של 95 ס"מ (גדול מדי?) ואמרכז את הכיריים בינהן.
וואו, בשעה כזו, צצים רעיונות... :woohoo:
אשמח לשמוע דעתך.

נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 22 דצמ 2011 19:41 #22

ארבע לפנות בוקר לא נרדמת
חצי ירח מציץ בחלון
טם טם טם... :)

אני הייתי ממקם את המדפים אחד מעל השני ולא במדורג. לדעתי דירוג כזה לא מתאים למטבח.

אין בעיה עם הצמדת קולט אדים לחלון ולדעתי גם אין קולטי אדים צרים יותר מ-60סמ' (אם את בכל זאת מגלה כזה, גלי לי...). אבל אסתטית אני חושב שכדאי להשאיר לפחות 10-15סמ בין הקולט לחלון. וזה גם יעזור.

לגבי האפשרות השנייה שהצעת. לא בדקתי את החישוב, אבל לדעתי מגירות רחבות הן יפות יותר. השאלה גם כמה את מבשלת ומשתמשת בבקבוקי שמן, סויה, חומץ וכדומה. אם השימוש הוא רב, אז מגירת בקבוקים תהיה נוחה יותר. אם השימוש הוא ספורדי אז אפשר לוותר על עגלת בקבוקים.

הרעיון השלישי גם עשוי לעבוד. מגירות של 95סמ' הן ממש לא רחבות מדי. זה יכול להיות יפה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 דצמ 2011 00:04 #23

שתיים לפנות בוקר... לא נרדמת...
נרדמת, נרדמת!
פשוט הבנות מעירות אותי כל לילה... :(

האמת שגם המטבח מדיר שינה מעיני...
לא מצליחה להחליט לגבי קולט האדים.
את מגירת הבקבוקים אשאיר כי היא בשימוש רב.
אזיז את קולט האדים והכיריים עד 15 ס"מ מהחלון אבל אני לא רגועה עם חוסר הסימטריה של הכיריים מעל המגירות למטה. לא ראיתי בשום מקום כיריים שממוקמים לא סימטרי מעל המגירות... אנסה לעשות הדמיה כדי לנסות ולדמיין איך זה יראה.

לילה טוב בינתיים,
הולכת לחלום על בחירת הצבעים למטבח.
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 דצמ 2011 01:00 #24

שלום עמרי,

אוקי, מודה, לא נרדמת.
אם עד עכשיו חשבתי שתכנון המטבח קשה, אז לגבי בחירת הצבעים המצב קשה ביותר... אני אבודה!
בעצם, עוד לא בחרתי סגנון מטבח. בהתחלה כשהזמנתי את המטבח, היה ברור שהמטבח יהיה מפורמייקה לבנה, קלפה מצוירת בהירה, שיש חום או אפור שיהווה קונטרסט.
מאז קראתי המון באתר שלך והכנתי "תיק עיצוב". עכשיו אני מאוד אוהבת מטבח כפרי לבן ורוצה גם קיר בגוון כתום בשילוב מטבח לבן, וגם מטבח מודרני לבן עדיין יפה בעיני...
יש לך עצות, או שאני צריכה פסיכולוג ;) ?

מבטיחה להשתדל לחשוב על שאלות קצת יותר ממוקדות...
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 דצמ 2011 05:53 #25

חח..יש לי באמת רקע בפסיכולוגיה, מאד שימושי בעיצוב ותכנון...
בכל מקרה, בהדמיה ניתן, בנוסף לתכנון החלוקה והמיקומים, להוסיף חומרים, צבעים, גובה וגוון חיפוי.
כך ניתן לראות זה לצד זה, סוגים וצבעים שונים, ריהוט שנמצא בסביבה, פתחים - ולהחליט מה מתקבל מוצלח יותר.
צבע קירות, אביזרים צבעוניים, קערת תפוזים.. - החלטה רגועה בהרבה.
בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 דצמ 2011 18:13 #26

מעניין... אישתי היא פסיכולוגית קלינית :silly:

והבנות שלי מתעוררות לאחרונה בחמש וחצי בבוקר. זה אומנם יותר טוב מאמצע הלילה אבל זה גם טיפ טיפה מוקדם בשבילנו...

סורנה, מה את אומרת על כיריים שאינם ממורכזים מעל ארון מטבח תחתון? לדעתי אין עם זה יותר מדי בעיה. מה את חושבת?

נורית, לפי מה שאת כותבת נראה לי שאת מתחילה לגבש כיוונים מעניינים. אני הייתי הולך על עיצוב מטבח שמתחבר גם לשאר החלל של הבית.

אם את רוצה משהו עיצוב יותר 'חם' או עיצוב מטבח כזה שיכניס לבית אווירה יותר ביתית, הייתי הולך על העיצוב הכפרי.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 דצמ 2011 19:25 #27

כן? כנראה תחומים משיקים באיזה אופן..
איפה היא למדה? אני בת"א, אולי מכירות??
בעניין הכיריים, בטח לא נורא.
האמת, די הלכתי לאיבוד בשלל האופציות שעלו כאן ואין לי מושג איך הגעתם לתכנון הנוכחי, אבל בטח שסומכת על השיקולים שלך. בגדול, הייתי מעדיפה שבפאה הזו, של הכיריים, יהיו 3 ארונות של 60. אני מניחה שזה לא כך בגלל סיבות כבדות משקל...אז אין לי תשובה החלטית.
בגדול, התשובות שלי בעקבות סריקה מהירה, לא ממש התעמקות בכל האופציות (לוקח זמן רב, זה כבר ממש עבודה..)
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 27 דצמ 2011 19:00 #28

עמרי, סורנה,
תודה רבה לשניכם :silly: .
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 31 דצמ 2011 22:36 #29

לילה טוב, עמרי!
לא חשבתי שזה יהיה כל כך מהר... אבל אני שמחה לבשר שהכיוון הוא מטבח בסגנון פרובנס (דלתות עם מסגרת, מעץ מלא, בצבע לבן או שמנת).
החלפתי את הקלפות בארונות עם ויטרינה (אטומה) ומצד ימין יהיו 2 מדפים פתוחים. כל השאר ללא שינוי.
אני מצרפת הדמיה. האם אתה חושב שנדרשים שינויים נוספים לאור ה"מהפך"?

עיקר ההתלבטות שלי עכשיו הוא בחירת החומר, קצת התבלבלתי. ראשית, מאיזה עץ: מייפל, ליבנה, אלון, אגוז, צפצפה או עץ אחר.
שאלה שניה, האם לצבוע בצבע אטום או סוג של ווש שבו רואים את הטקסטורה של העץ. (אני מעדיפה טקסטורה אבל עדינה)
בחברת המטבחים המליצו על עץ פופלר (צפצפה?) שנצבע בצבע אטום ונאמר לי כי העץ יותר יציב מעצים אחרים.
האם צביעה אטומה מגנה יותר על העץ מפגעי הסביבה?
האם אפשר להגיע לגוון בהיר בכל סוג של עץ גם בצביעה השומרת על הטקסטורה העץ?
לגבי החלק הפנימי שבתוך המסגרת (מילואה, נדמה לי)עדיף שיהיה מעץ מלא? אם לא, מאיזה חומר?

אשמח לדעתך.
מצטערת על "מתקפת השאלות"...

אה, כן, שתהיה שנה נפלאה! :)
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 01 ינו 2012 19:06 #30

הי נורית,

מטבח פרובנס? נראה לי כיוון מצויין! מראה חמים, ביתי ומזמין :).

לגבי בחירת העצים...

אגוז הוא עץ כהה, לכן אין טעם לבחור באגוז ואז לצבוע בצביעה אטומה או בווש.

לליבנה וצפצפה כמעט ואין טקסטורה, לכן הם יכולים להתאים יותר אם את רוצה צביעה אטומה לחלוטין.

למייפל טקסטורה עדינה ולאלון טקסטורה מאוד מובחנת. העצים האלה יותר מתאימים לצביעה בווש.

צביעה בווש שומרת על העץ כמו צביעה אטומה כך שהעניין הזה לא צריך להוות שיקול מבחינתך.

לגבי המילואה...

אם מדובר במסגרת עם פנל נסוג כמו זה,

אז המילואה יכולה להיות עם פורניר (יותר זול מעץ מלא) במקרה שאת רוצה צביעה לא אטומה.

אם את רוצה צביעה אטומה אז העץ ממנה עשויה המילואה פחות חשוב.

אם מדובר במסגרת עם פנל מורם כמו זה,

אז המילואה צריכה להיות עץ מלא (יותר יקר מפורניר) במקרה של צביעה לא אטומה. במקרה של צביעה אטומה, המילואה יכולה להיות גם MDF.

אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדי. את מוזמנת לשאול שאלות הבהרה.

בכל מקרה, נראה לי שיהיה לך יותר קל קודם להגיד מהן שתי האפשרויות הנראות לך הכי יפות, ואחר כך לעשות השוואה. זה יהיה יותר ממוקד.

צ'או.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.190 seconds