שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מקום הגז

מקום הגז 28 אוג 2014 05:11 #1

שלום,
אנו מתכננים מטבח והסתבכנו סופית עם מיקום הגז.
מצד אחד לא רצינו מתחת לחלון כי זה עושה לכלוך ומצד שני היכן שהוא ממוקם זה נראה לי קצת בעייתי
בתור מומיה בתחום יש לך רעיון?

File Attachment:

שם קובץ: mitbach_h623201d.pdf
גודל קובץ:52 KB

מחכה לתשובה
תודה
נעמי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 30 אוג 2014 18:51 #2

הי נעמי,

לא ידעתי שאני "מומיה" בתחום. אבל שיהיה... ;)

בכל אופן, באמת מיקום הגז הנוכחי שלכם הוא מאוד בעייתי ויהיה מאוד לא נוח.

יש שני דברים שאני חושב שאתם יכולים לשקול לעשות:

1. דבר ראשון לסובב את הכיריים החלביים כך שיהיו ניצבים למשטח העבודה. גם כך, כמו שהם עכשיו, משטח העבודה שמולם לא מאוד שימושי. אז בסיבוב של 90מעלות תרוויחו עוד משטח עבודה שיהיה נוח לעבוד.

את הכיריים החלביים והכיורים תזיזו עוד ימינה, ואת הכיריים הבשריים תמקמו כך שחלקם רק יהיה מעבר לפינה. כך הגישה אל הלהבות הרחוקות תהיה נוחה יותר.

בדיון הבא תוכלו לראות שרטוט המדגים את זה...

www.kitchen-guide.co.il/forum/%D7%9B%D7%...%99%D7%99%D7%9D#5379

2. אפשרות נוספת ויותר "מהפכנית" היא ליצור קיר של ארונות גבוהים איפה בהמשך של המזווה ואת הכיריים הבשריים להעביר למיקום הנוכחי של המקרר.

יכול להיות שצטרכו להקטין מעט את המזווה לצורך כך אבל ייתכן שזו פשרה שכדאי לעשות. כי גם מיקום הכיריים הבשריים הוא פשרה (כרגע לא טובה). אז צריך להחליט מה יותר חשוב.

במקרה כזה תוכלו לדחוף את שולחן האוכל יותר אל תוך המטבח כדי לרווח את הכניסה למטבח.

כדי לראות אם תכנית זו תעבוד צריך לשרטט אותה בצורה מדויקת. ולראות איך זה משתלב עם הכניסה למטבח.

אם תשרטטו זאת ותעלו זאת לפורום, תעלו גם את התכנית של שאר הבית, או לפחות של החללים הסמוכים כדי שאוכל לראות איך הכניסה למטבח משתלבת עם כל זה.

מקווה שזה עוזר ובהצלחה! :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 31 אוג 2014 07:44 #3

דבר ראשון היתה לי שגיאת כתיב כך שיהיה ברור אתה לא מומיה!!!.....
דבר שני תודה על הרעיונות ובקרוב אני אעלה את התוכניות
התשובות שלך ממש מקצועיות מפורטות וברורות לכל אחד
נעמי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 31 אוג 2014 08:14 #4

שאלה נוספת אם תסתכל בקשור המורף תראה שהשיש הבשרי רובו לא נגיש לכיור הבשרי כי יש את הגז שנמצא בפינה שחוסם את הגישה הישירה לכיור.
הבעיה נראת לי כאשר אני רוצה לנקות את השיש אין אפשרות לגרוף את המים ישר לכיור אלא צריך סמרטוטים וכו...
מה דעתך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 31 אוג 2014 08:36 #5

יש כאן 2 קבצים מצורפים לתוכניות חדשות,
מקמנו את הכיורים בפינה בכדי שיהיה גישה מהשיש ישר לכיור (לא להתייחס לגז הוא עובר קצת יותר שמאלה כמו שהצעת לי) מה אתה אומר יש לך הצעות לייעול?
אין לך מושג כמה אתה עוזר לנו!!!
נעמי
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 31 אוג 2014 19:12 #6

הי נעמי,

לגבי ההערה הראשונה שלך - את מתכוונת לקישור לדיון שצרפתי? אם כן, לשני בין הכיריים לבין שני הכיורים יש משטח עבודה רציף, אז איך לא ניתן לגרוף את המים? ייתכן שלא הבנתי למה את מתכוונת...

לגבי שתי האופציות שצרפת - אני מתנצל על הישירות אבל שתיהן לא טובות.

משטח העבודה הוקטן באופן משמעותי וכיור צמוד לקיר ללא משטח הנחה הוא דבר מאוד לא נוח.

אחד מהכללים הבסיסיים לתכנון מטבח הוא שלכיור יהיה משטח הנחה ראשי בגודל של 90סמ' לפחות מצד אחד ומשטח הנחה משני מצד שני ברוחב של לפחות 30-40סמ'.

בשתי האופציות האלה הוספתם ארון בילטאין שגוזל חלק ממשטח העבודה.

דווקא הרעיון עם המזווה במקום חלק מארון הנעליים נראה לי טוב. אולי אפשר לפתח את הרעיון הזה - להוריד את הבילטאין ולהזיז את הכיור מעט ימינה כדי לרווח את משטח העבודה.

מה לגבי הרעיון שאני הצעתי, העברת הכיריים לצד הבשרי? אם זה לא מטעמי כשרות וכיריים המפרידים בין הבשרי לחלבי אז לדעתי כדאי לבדוק את האופציה הזו.

עוד משהו שלא חשבתי עליו קודם...

מה לגבי העברת פינת האוכל במקום איפה שנמצא המזווה ויצירת מטבח שהוא יותר בצורה של ח' סימטרית? זה משהו שחשתבם עליו? היתרון של אופציה כזו הוא שהמרחקים בין המקרר והמזווה ושאר הכיורים יהיו יותר קרובים ונוחים.

זה גם נראה לי יותר הגיוני כי כך שולחן האוכל לא יהיה "תקוע" באמצע המטבח. מה את אומרת?

אורך ארון המעילים הוא 200סמ ואורך השולחן שלכם הוא 180סמ' כך שזה עשוי להסתדר.

אבל... יכול להיות שאני מפספס משהו. שרטוט מדויק של אופציה זו יוכל לחשוף אם באמת לא ראיתי בעיה מסוימת.

דרך אגב, את יכולה לשרטט לבד על נייר משבצות במקום לתזז את המעצבת. ייתכן שגם לך זה יהיה יותר נוח כי תהיה לך שליטה טובה יותר על השרטוט.

בכל מקרה, בסופו של דבר על תוותרו על הדמיה תלת ממדית. רק כך תוכלו לדעת איך המטבח באמת יראה באופן שהכי קרוב למציאות.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 02 ספט 2014 05:14 #7

דבר ראשון תודה על ההתיחסות והתשובות המפורטות זה ממש עוזר.
לא ככ הבנתי להיכן להעביר את הפינת אוכל?
אם אני מבטלת את הארון בילדין בתוכנית a8 ומבטלת את ארון המכשירים ומזיזה את הכיור הבשרי עוד 30סמ שמאלה בחלבי יש לי 2 משטחי עבודה מכובדים ואני מסובבת את הגז לרוחב יותר לכוון הבשרי.
לא הבנתי היכן אני שמה את פינת אוכל ומה יהיה בקיר שעכשיו נמצאת הפינת אוכל?
מליון תודות
נעמי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מקום הגז 21 ספט 2014 19:13 #8

הי נעמי,

אם זה עוד רלוונטי, התכוונתי שפינת האוכל תהיה מקבילה למזווה ולארון המעילים.

בקיר בו עכשיו נמצאת פינת האוכל, יהיו הארונות הגבוהים עם המקרר או משטח שיש עם אחד הכיורים, הבשרי או החלבי.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.159 seconds