שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש - התלבטויות

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 02 ינו 2012 18:55 #31

הי עמרי,
אני כבר לא אמורה להיות מופתעת, אבל אני כל פעם מחדש נדהמת מהידע הרב, המקצועיות ותשומת הלב האישית שאתה מקדיש לכל שאלה! איזה כיף!

עזרת לי מאוד עם התשובה.

נראה לי שיתאים המייפל לפי ההסברים שלך לגבי העצים. האם עץ זה נחשב רך? בכל זאת, 3 ילדים (ילדות), אני מעדיפה עץ חזק ועמיד...

הדלת שנבחרה דומה לדלת עם פנל מורם ולכן לפי מה שאני מבינה המילואה תהיה עץ מלא במקרה של ווש ויכולה להיות MDF במקרה של צביעה אטומה.

אני נוטה ללכת על צביעת ווש אבל מתלבטת האם זה לא יהיה יותר מדי "מקושקש" השילוב של מסגרת, טקסטורה של עץ, פרזול מיוחד... ואז אולי עדיף ללכת על אטום.
מה דעתך?
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 02 ינו 2012 19:15 #32

הי נורית,

שוב תודה על המחמאה!

למרות שאני מקבל הרבה ביקורות טובות על האתר והפורום, זה עדיין כיף לקרוא מחמאות חדשות. זה נותן אנרגיה להמשיך :).

נראה לי שלפני שאת בוחרת במייפל, חשוב שתראי איך הוא נראה עם צביעה. כמה שלא אנסה לתאר, במקרה זה אין תחליף למראה עיניים.

אם את מחליטה ללכת על ווש, לדעתי רצוי שתבקשי מהנגר דוגמאות של ווש עם רמות שקיפות שונות. כך תוכלי לקבוע עד כמה הטקסטורה תראה או תהיה מוצנעת.

מייפל הוא עץ חזק מאוד. אין בעיה מבחינת עמידות.

דווקא MDF הצבוע בשלייף-לק יותר רגיש למכות.

אני לא רוצה להשפיע יותר מדי על הבחירות האסתטיות שלך, אבל אם אני הייתי צריך לבחור, הייתי הולך על דלתות פנל מורם צבועות בשלייף-לק לבן מט.

למרות שבחירה זו אולי קצת פחות עמידה, לדעתי היא עדיין מפסיק עמידה גם למטבח עם 3 ילדות.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 06 ינו 2012 01:13 #33

הי עמרי,
עוד אין החלטה בעניין הצבעים והחומר אבל יש לי פתאום לבטים (ונדודי שינה) בעניין התכנון.
זו אמנם הדקה ה-90, אבל עדיף לתקן עכשיו, ולא אחרי שהמטבח יותקן, נכון? ;)
אז ככה:
1. לגבי קיר הגבוהים שבו השארתי יחידת בילט אין נמוכה בגובה 130 ס"מ, פתאום לאחר עיון בהדמיה זה נראה לא מתאים. עשיתי זאת כדי "לפתוח" את המסדרון בכניסה לבית, זוכר? אבל אם זה בעייתי מבחינה אסטטית מכיוון המטבח, אולי בכל זאת אצור יחידה גבוהה (עוד אחסון אף פעם לא מזיק).
אפשרות אחרת היא לבטל לגמרי את היחידה ואז ישאר עמוד בודד במרחק של כ-70 ס"מ מהיחידה האחרונה וגם זה נראה בעייתי... או שאהפוך אותו לעמוד בסגנון פרובנס..? (בשעה כזו שוב צצים רעיונות מוזרים...)
מה דעתך?

2. האם יש מקום להעביר את הכיריים מהמיקום שלהם הנוכחי לצד שמאל של הכיור (ישאר 110 ס"מ בין הכיור לכיריים, ו-50 ס"מ בין הכיריים לסוף השיש משמאל, או 90 ו-70...). השאלה היא האם משטח העבודה העיקרי יהיה נוח יותר כשאינו ממוקם בפינה? האם המיקום החדש טוב יותר? יתכן שיאפשר להשתמש במיקום הקודם של הכיריים כאזור אפיה כי זה קרוב לתריס שם ממוקמים מכשירי חשמל. אשמח לדעתך.
שולחת שוב את ההדמיה.

תודה מראש,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 06 ינו 2012 09:40 #34

הי נורית,

אני מההתחלה לא הרגשתי נוח עם הארון בחצי הגובה הצמוד לתנור. נראה לי גם שכתבתי לך על כך.

אם אני זוכר נכון, נפח האחסון של המטבח הוא גבולי (היתה לך התלבטות לגבי כמות הקלפות). המשמעות של זה היא שאם תורידי את הארון של התנור, המיקום החדש של התנור והמיקרו יבואו על חשבון נפח אחסון יקר במקום אחר.

ולכן, לדעתי, אם כבר לשנות, אז לעשות את הארון עד למעלה. עוד חיזוק לכך הוא שאם יישאר לך 70סמ למעבר, זה מעט מדי מכדי שיהיה מעבר נוח.

אולי בכל זאת יש דרך לגרום למסדרון שייווצר בצד השני להראות מרווח יותר. אולי תאורה נכונה בשילוב של צביעה מתאימה תוכל לעשות זאת.

ובנושא העברת הכיריים. לפי המידות והמרחקים שאת מתארת זה נשמע שזה יכול לעבוד. הדבר היחידי שחסר הוא המחרחקים למקרר, אבל נראה לי שזה הולך להיות בסדר.

רק צריך לזכור שתצטרכי להחליף את מיקום הקלפה עם מיקום קולט האדים.

מבחינת הפרקטיות, לדעתי אין יתרון לכך שמשטח העבודה המרכזי עובר דרך הפינה, אולי אפילו להיפך.

בסך הכל הרעיון הזה די מוצא חן בעיניי. בהחלט יכול להיות יתרון לכך שיש לך מספיק מקום להוצאת מכשירי חשמל מהתריס וגודל משטח עבודה נוח לאפייה.

את יכולה לבקש הדמיה של הסיטואציה הזו? נוכל להרגיש כך יותר בטוחים.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 09 ינו 2012 16:19 #35

הי עמרי,

צודק בהחלט.
לא אוותר על יחידת הבילט אין אלא "ארים" אותה עד למעלה ויהיה קיר "גבוהים" מלא.
ההתלבטות עכשיו: אולי להחליף במיקומים של המקרר, מזווה ובילט אין.
מה עדיף שיהיה יותר קרוב לשיש ולכיריים ומה עדיף שיהיה קרוב לאזור פינת האוכל?
מבחינת עומק יש עומק מתאים במקום שניצב כעת המקרר ויחידת הבילט אין. באזור המזווה העומק רק 60 ס"מ.
היחידה הקיצונית הימנית של 40 ס"מ (לפני העמוד) תישאר כי לא ניתן להכניס לשם אף אחת מהיחידות מאחר והעומק שם 53 ס"מ.

ב.
האם כדאי לוותר על החלק העליון של יחידת ה- 40 ס"מ וליצור שם מדפים מעץ בתוך נישה מגבס שתיראה מכיוון הסלון?
אם כן, מאיזה גובה?

ג.
לגבי הכיריים אני מתלבטת מאוד ועדיין קשה לי להעבירם משמאל לכיור, זה לא עפ"י ההגיון אבל איכשהו בתחושת בטן אני מעדיפה את הכיריים יותר מוצנעים ולא ממש בכניסה למטבח.
מה אתה חושב על הזזה של הכיריים מעט שמאלה כך שישאר 90 ס"מ מימין לכיוון התריס (דיברנו על זה שזה חשוב) ו- 40 ס"מ עד לפינה השמאלית (+75 ס"מ עד לכיור מעבר לפינה).במקרה הזה הכיריים יהיו ממורכזים מעל מגירת ה- 80. רציתי מגירות 80, 80, 30. האם קיצור המרחקים מהפינה יהיה יותר נוח כמשטח עבודה מרכזי?
עד פה נשמע לי טוב. (אבל תמיד מגיע "אבל"...). הבעיה שהכיריים יצאו בחלקם מתחת לחלון ואז לא יהיה :( קולט אדים.
אני מעדיפה קולט אדים במיוחד אחרי שקראתי את דעתך. אני בשלנית לא כזו גדולה, יש לומר ואני מתלבטת אם כדאי לוותר על הקולט בנסיבות האילוץ הזה.

תודה מראש,
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 09 ינו 2012 19:31 #36

הי נורית,

לא הייתי מחליף את המיקומים של המקרר, המזווה והבילטאין. כמו שהם מסודרים עכשיו זה נראה לי אופטימלי. נכון שיכול להיות שאם המקרר היה סמוך יותר למשטח עבודה אזי משטח העבודה היה משמש גם כמשטח הנחה למקרר. החשש שלי במקרה כזה הוא שסמיכות המקרר תקשה על פתיחת הדלת שלו ליותר מ-90מעלות, מה שמאוד חשוב בפונקציונליות של מקררים.

בנוסף, אני חושב שעדיף שהמיקרו יהיה קרוב לפינת האוכל וגם המקרר. הסידור הנוכחי מאפשר זאת והמזווה נמצא הכי רחוק מפינת האוכל.

ב. נראה לי רעיון מצוין! מדפים לספרים לכיוון הסלון. רק שאני לא הייתי עושה את המדפים בתוך נישה מגבס אל מדפי עץ בתוך ארון עץ. זה הרבה יותר חם ויקשר לדעתי טוב יותר בין הסלון למטבח. המקום היחידי בו הייתי שוקל גבס הוא בהנמכת התקרה כך שהמדפים לא יהיו עד גובה התקרה אלא פחות מכך. אהבתי :).

ג. אני מבין את ההתלבטות שלך כאן. באמת יש הרבה פרמטרים משפיעים אבל אף אחר מהם לא מצליח להכריע. ולכן ההחלטה קשה. אני רק יכול לומר לך מה אני הייתי עושה...

אני לא היית מוותר על קולט אדים. גם אם זה אומר להקטין קצת את המשטח שמימין לכיריים (בהנחה שהם נשארים 'מוצפנים'). בטח לא תאמיני לי עכשיו, אבל גם אני לא כזה בשלן גדול, ובכל זאת שגם בשבילי קולט אדים הוא חיוני.

תזכירי לי מה יישאר המרחק בין הכיריים לתריס אם כן יהיה קולט אדים? אם אני זוכר נכון, אם הכיריים לא יהיו ממורכזים כן יהיה לך מרחק מספק בין הכיריים לתריס. אז אולי זאת הפשרה שלך? מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 10 ינו 2012 11:15 #37

הי עמרי,

אז יש לי 3 אפשרויות לגבי הקיר עם הכיריים:

1. עם קולט אדים - כיריים לא ממורכזים בכלל ואז אשאיר רווח של 15 ס"מ מהחלון וישארו לי 65 ס"מ עד לתריס.

2. עם קולט אדים - כיריים מעל 2 מגירות סימטרי וישארו לי 50 ס"מ עד התריס.

3. בלי קולט אדים - כיריים ממורכזים בדיוק מעל המגירה, צמודים ובחלקם הקטן מתחת לחלון. ישארו לי 90 ס"מ עד התריס.

יש עוד 2 פרמטרים:
האחד, שכשפותחים את התריס, העומק שלו 60 ס"מ ומנוצל רק בערך 40 ס"מ (החלק הפנימי לכיוון הקיר) כך שאולי אפשר להשתמש בעוד 20 ס"מ כמשטח עבודה, כשעובדים עם מוצרים חשמליים מהתריס.

השני, באופציה 3 משטח העבודה המרכזי בין הכיריים לכיור טוב יותר, למרות שהוא יותר קטן. (40 ס"מ עד לפינה + 75 עד לכיור) יותר קל להעביר ירקות, מוצרים וכלים רטובים כשזה מעל השיש (ולא מטפטף על הרצפה) בעוד שכשיש לי ממש משולש, 75-80 ס"מ מהפינה לכל צד עלול ללכלך יותר... זה שיקול נכון?

באמת קשה להחליט... :oops: אני עדיין מחפשת פתרון יצירתי אחר, אעדכן אם אמצא. אשמח לדעתך בכל מקרה.
תודה בינתיים, יום מקסים!
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 10 ינו 2012 14:44 #38

אה, כן,
לגבי המדפים מעץ שהצעת, רעיון מדליק :) . אתה מתכוון שיהיה חלק מארונות המטבח ממש, באותו צבע? אני מבינה נכון?

נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 10 ינו 2012 19:16 #39

הי נורית,

שוב, זו דעתי בלבד ואת לא חייבת להסכים לה -

אני הייתי יורד מאופציה מספר שתיים ומתלבט רק בין 1 ו-3 מאחר שאופציה מספר שתיים אין לה יתרון פונקציונלי.

מעבר לכך, יש משהו בכך שאם בין הכיריים לכיור יהיה מרחק גדול יותר דרך פינה אז זה עלול לטפטף על הרצפה. עם זאת, לדעתי זה לא קריטי.

לגבי המדפים מעץ. זה תלוי בסגנון המטבח. אני דווקא חשבתי על עץ מלא ולא על משהו אינטגרלי לחלוטין עם ארונות המטבח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 24 ינו 2012 22:48 #40

הי עמרי,
תודה על הטיפים למייל. זה פשוט מעולה!
אבל זה מעורר אותי לשאול שאלות...

לגבי קיר הגבוהים, מצ"ב הדמיה חדשה:
1. האם יש צורך בכל כך הרבה (7!)קלפות שממוקמות גבוה יחסית? חשבתי להשאיר רק קלפה אחת למיקרוגל ואת כל השאר להפוך לארונות. האם זה יפגע בעיצוב? (המטבח בסגנון פרובנס).
2. נראה לי שאת הכיריים אזיז עד לחלון ממש כך שישאר לי 90 ס"מ מימין לכיריים עד לתריס. הצלחתי למצוא קולטי אדים צרים מ-60 ס"מ למקרה שאחליט להוסיף קולט אדים, תהיה לי אופציה.
3. מאחר ויש לי עכשיו 90 ס"מ בין הכיריים לתריס, הגיוני היה להצמיד את יחידת הבילטאין לתריס כך שיהיה משטח הנחה.
אשמח לדעתך.

עוד שאלה, הפעם בעקבות הסרט ששלחת לגבי סיבית וסנדוויץ:
עמידות MDF כדלתות. הבנתי ש- MDF אינו עמיד במיוחד ללחות ומים לעומת סנדוויץ למשל. האם אני צריכה לחשוש מדלתות MDF צבועות או מצופות פורניר? (הכוונה למילואה שכן המסגרת תהיה מעץ מלא)
האם עדיף לי שהמילואה תהיה מסנדוויץ צבוע / מצופה פורניר? (האם בכלל נהוג לייצר דלתות מסנדוויץ?)

תודה,
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.201 seconds