שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש - התלבטויות

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 25 ינו 2012 00:49 #41

הי שוב :) ,
לגבי הכיריים, אולי בכל זאת לא אשמור על מירכוז מלא ואזיז ימינה בעוד כמה סנטימטרים, זה יאפשר בטוח לתלות קולט. לעומת המגירה של ה-80 ס"מ מתחת, ישארו 5 ס"מ מימין לכיריים ו-15 ס"מ מצד שמאל, לא נורא, נכון :unsure: ?
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 25 ינו 2012 20:35 #42

הי נורית,

1. מבחינה עיצובית כמובן צריך שיהיו ארונות עליונים, כדי שיהיה קיר של גבוהים... מבחינה פונקציונלית הייתי אומר אפילו שממש לא כדאי שהארונות העליונים האלה יהיו קלפות. אני לא יודע איך לא שמתי לב לכך קודם, אבל יהיה לכם מאוד קשה לפתוח (ולא לדבר על לסגור) קלפות בגובה כזה.

ובמילים אחרות - לדעתי את כל הארונות העליונים כדאי לעשות כארונות רגילים ולא ארונות קלפה (זה גם יהיה יותר זול :))

2. לגבי מרכוז הכיריים - ממש לא נורא 'חוסר' המרכוז. האדם היחידי שישים לב לכך שהכיריים לא יהיו ממורכזים הוא את :whistle: . מה שיהיה יותר משמעותי הוא מיקום הקולט מעל הכיריים. לדעתי שני האלמנטים כיריים-קולט נתפסים יותר כיחידה אחת מאשר כיריים-מגירות. ולכן, כאשר יהיה קולט מעל הכיריים פחות יסתכלו (אם בכלל) על המיקום היחסי של המגירות.

3. לא הבנתי מה עשית עם העמוד אם יחידת הבילט אין צמודה למשטח העבודה. הצמדת הבילט אין טובה בשביל משטח ההנחה, אך מה שחסר הוא משטח הנחה למקרר. לכן כדאי לדעתי לבדוק גם החלפה של המקרר אם המזווה (במידה והמקרר לא יבלוט).

את לא צריכה לחשוש מדלתות MDF צבועות. הצבע אוטם את ה-MDF כך שלא יגיעו אליו מים. בדרך כלל לא מייצרים דלתות מסנדביץ' כי הוא 'עקום' יותר מאשר MDF. גם עם מצפים בפורניר, צובעים בלכה שקופה כך שהדלת נשארת אטומה למים.

דבר אחרון, אני עובד על איזה אפליקציה קטנה (באקסל) המסייעת בקבלת החלטות לגבי המטבח. ייקח לי כמה ימים (אני מקווה...) להשלים אותה. אם את לא לחצוה לקבל החלטות כרגע הייתי שמח להעזר בך כדי לראות אם האפליקציה הזו באמת יכולה לסייע ולקבל פידבק ממך. מתאים לך?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 26 ינו 2012 07:12 #43

עמרי,
תודה על התשובות!

לגבי העמוד, הוא "מסתתר" מאחורי יחידת הארונות הקיצונית ימנית (40 ס"מ רוחב). בגלל העמוד העומק של יחידה זו הוא 50 ס"מ בלבד.
בהחלט אבדוק להחליף בין מיקום המקרר למזווה אבל נראה לי שהנישה למקרר לא מגיעה עד סוף אזור המזווה ואז המקרר יבלוט.

לגבי אפליקציה חדשה, אשמח להתנסות בה! :)
מבחינת לוחות זמנים, יש לי פגישה ב- 1.2. ואני מקווה לסיים הכל עד אז כי הקבלן לוחץ עלינו לסגור סופית, אבל עוד לא החלטתי לגבי חומרים וצבעים...
בכל אופן, אתה יכול לשלוח אלי להתנסות.
האתר כולו והתשובות שלך (עוד לפני האפליקציה החדשה) עוזרים בצורה משמעותית לקבל החלטות!
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 30 ינו 2012 20:28 #44

ני נורית,

סופסוף סיימתי עם אפליקציית אקסל הקטנה הזו :silly:

עכשיו נראה אם זה באמת שווה את זה...

האפליקציה, כאמור, אמורה לסייע בקבלת החלטות מורכבות.

אני מצרף שני קבצים אחד דוגמא והשני ריק ומוכן למילוי. התחילי מקובץ הדוגמא (סיומת example) כדי לראות איך זה עובד ואז עברי לקובץ השני.

הוראות ההפעלה נמצאות בפנים.

כמובן שמאוד אשמח לקבל פידבק.

נ.ב. כשתפתחי את הקובץ תגלי גם איך קראתי ליישום הזה. אני פתוח לרעיונות אחרים לשם.

תודה,
עמרי

File Attachment:

שם קובץ: kitchen_guide_chooser_example.xls
גודל קובץ:136 KB

File Attachment:

שם קובץ: kitchen_guide_chooser.xls
גודל קובץ:134 KB

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 31 ינו 2012 17:25 #45

שלום עמרי,
ניסיתי אתמול את אפליקציית האקסל והיא נהדרת, ההסברים מעולים, מאוד פשוט וקל להפעלה. זה עוזר לעשות סדר בכל השיקולים של מה חשוב לי אל מול הפתרונות, על מנת לקבל החלטה.
האפליקציה פחות עוזרת בנושאים עיצוביים בלבד והיא מצוינת למצבים שכבר יש לי את כל המידע והאפשרויות אבל אני מתקשה לקבל החלטה...
ישר כח ובהצלחה! :cheer:

ניסיתי את האפליקציה לגבי פתרון למטאטא, מגב ודלי וזה עזר לי מאוד: ההחלטה שהתקבלה (בעזרת ה"מחליטון") היתה דווקא לא לשים במטבח עצמו (על חשבון אחסון) אלא מתחת למדרגות ממש מול המטבח.

אשמח לעזרה נוספת בנושא עיצוב:
ריצוף בז' בהיר.
דלתות מסגרת בצבע שמנת לבן.
שיש קיסר 2350. תודה :) !
חיפוי אבנים בפינת אוכל שצמודה למטבח.
ויטרינות עם פרחים חומים.
ידיות משיכה עם עיטור פרח חום.

אני מתלבטת לגבי התאמת החיפויים והויטרינות:
הויטרינות ממש קרובות לקיר החיפוי בפינת אוכל, האם לא יהיה מקושקש מדי? אולי כדאי לבחור ויטרינה עם זכוכית אטומה חלקה? או שלוותר על החיפוי ולצבוע את הקיר בצבע דומיננטי?
לגבי חיפוי במטבח - האם עדיף לעלות עם השיש 15 ס"מ, או לבחור קרמיקה בצורת לבנים משהו בהיר? (יהיה ממש צמוד לחיפוי הלבנים של פינת האוכל - אני חוששת מהשילוב)

שאלה נוספת, כרגע מתוכננת רק ויטרינה אחת בקיר השמאלי מעל השיש. האם כדאי לשלב אחת נוספת בתוך קיר הגבוהים? בעצם לחלק את ארון המזווה הימני או השמאלי ולא ליצור דלת מאוד גבוהה עד ל185 ס"מ משני צידי המקרר כמו שמתוכנן עכשיו.

תודה מראש,
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 31 ינו 2012 20:17 #46

הי נורית,

כן, זה יהיה קרוב מדי ומקושקש מדי. לא שמתי לב לנקודה הזו קודם.

אני הייתי מוותר על הויטרינה המיוחדת והולך על זכוכית מט חלקה.

כך לא תוותרי על חיפוי הקיר המיוחד שאת כל כך רוצה (את כתבת את זה...).

במקביל אני חושב שחיפוי הקיר מעל משטח העבודה יכול להיות באמת קרמיקה לבנה עם אריחים ספורדים מעוטרים. זה גם יפצה קצת על הויתור של הויטרינות המיוחדות.

לגבי הקיר של הגבוהים. לדעתי זה יותר יפה כשהקיר רצוף ולא נקטע על ידי ויטרינה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 09 פבר 2012 10:41 #47

שלום עמרי,
היו לי קצת תהיות וחילוקי דעות לגבי חיפוי הקיר, האם לא "יגנוב" את ההצגה מהמטבח.
כנראה שאוותר על חיפוי הקיר (יהיה במקום אחר בבית...)ואלך על ויטרינות עם עיטורי פרחים עדינים בצבע חום. (המטבח פרובנס בצבע לבן שמנת).
ההתלבטות כעת:
1. גודל הידיות - 96 או 116. איזה גודל יפה יותר? שניהם נוחים.
כנראה ידיות עם קרמיקה חלקה או מעוטרת (לא בציור אלא בתבליט).
2. צבע השיש - חשבתי על 4350 או 2740 (נוטה לירוק), 2370 ו-2350 נראים קצת דהויים. לא בטוחה אם יתאים.
3. האם לעלות עם השיש 15 ס"מ או להעיז עם אריחים מצוירים בגווני חום ירוק לאורך כל השיש.
אשמח לעזרתך, הסוף כבר ממש קשה... :unsure:
תודה,
נורית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 09 פבר 2012 18:59 #48

הי נורית,

לגבי הידיות זה באמת לא נראה לי משנה. הבדל של 20ממ' ממש לא משמעותי. תבחרי לפי תחושת הבטן. יש מצב שאת מעלה תמונות של הידיות כדי שאני גם אראה?

לגבי בחירת השיש. לדעתי השיש צריך להיות רקע לשאר הדברים המיוחדים שיהיו לך במטבח. מאחר ושיש אבן קיסר 2740 נראה לי קצת מנומש, אני חושב ש-4350 יתאים יותר.

למה את מתכוונת באריחים מצוירים? יש לך תמונה לדוגמא?? יכול להיות שכבר הבנת את זה... הקו שלי הוא לכיוון הסולידי, לכן אם אני הייתי צריך לבחור הייתי בודק שזה לא ייצור 'עומס עיצובי' יחד עם הארונות המיוחדים. עם זאת, לא ממש ראיתי את האריחים שאת מתכוונת אליהם ויכול להיות שהם לא מאוד דומיננטיים וכן יתאימו.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 09 פבר 2012 23:47 #49

הי עמרי,
מצרפת תמונות של הידיות.
הגודל שציינתי הוא המרווח בין החורים. אורך הידית עצמה גדול יותר ויש הפרש : 11 ס"מ לעומת 14.5 ס"מ (נראית ארוכה יותר ועמוקה יותר, נראית לי קצת גדולה).

לגבי השיש, מצרפת תמונות, לא בטוחה ש-2740 יותר מנומש... מה אתה אומר?
עדיין מחפשת את האריח שאני רוצה... אעדכן אם אמצא.
ו.. אני עדיין מתלבטת בין ויטרינה מיוחדת או חיפוי הקיר בפינת האוכל הצמודה.
מקווה שאני לא מעייפת אותך ;)
נורית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש - התלבטויות 11 פבר 2012 05:48 #50

הי נורית,

הידית המעוטרת נראית לי יותר מסוגננת. יותר מיוחדת מהאופציה. ושוב כמו שכתבתי קודם, לדעתי ההפרש בגדלים לא משמעותי. אם אני הייתי צריך לבחור הייתי בוחר בידית המטבח המעוטרת.

לגבי השיש - באמת בתמונה שצרפת של אבן קיסר 2740 הוא לא נראה מנומש. זה נראה קצת אחרת ממה שאני מכיר אבל יכול להיות שהשוני נובע בתמונה עצמה.

בכל התמונות שצרפת דוגמאות השיש נראות מאוד דומות. במציאות ההבדלים יותר ברורים.

בכל מקרה, אני חושב שהכלל המנחה לבחירה של שיש במקרה שלך הוא שהשיש יהווה רקע לשאר הדברים המיוחדים שיהיו לך.

דרך אגב, את ממש לא מעייפת אותי :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נורית
Time to create page: 0.217 seconds